ماکارون؛ شیرینی لذیذ فرانسوی مورد علاقه شکم گردان، عکس
به گزارش هنجس بلاگ، ماکارون ها رنگارنگ، نرم و بالشی و بسیار خوشمزه هستند. این شیرینی های لذیذ احتمالاً یکی از معروف ترین و محبوب ترین دسرهای فرانسوی به شمار می فرایند. شیرینی ماکارون در طعم ها و رنگ های مختلف فراوری شده و از کارامل نمکی کلاسیک تا طعم لَوندر و عسل یا انجیر وحشی و غیره را هم پوشش می دهند.
هر سال شکم گردان حرفه ای زیادی برای بازدید از فراوری نمایندگان عظیم ماکارون یعنی لادوره (Ladurée) و پیِر هرمه (Pierre Hermé) به فرانسه سر می زنند اما تاریخچه پشت این شیرینی ساده همواره انقدر هم باشکوه نبوده است. در ادامه شما را با داستان پشت این خوراکی های لذیذ آشنا خواهیم کرد.
تاریخچه ماکارون
اول از همه پیشنهاد می کنیم ماکارون (Macaron) را از شیرینی دیگری که نام نسبتاً نزدیکی دارد، یعنی Macaroon تمایز دهید. ماکارون فرانسوی ساندویچ های زیبا و کوچکی هستند که از آرد بادام، خامه کره ای و مرینگ (meringue) درست می شوند. اولین حضور ماکارون در اروپا به دوران قرون وسطی باز می گردد.
در آن موقع ماکارون ها تنها شیرینی های ساده ای بودند که از بادام، سفیده تخم مرغ و شکر درست می شدند و از بیرون ترد و از درون نرم بودند. اگر چه فرانسوی ها ادعا می نمایند که ریشه این خوراکی لذیذ به کشور آن ها بازمی گردد، اما در واقع کاترین د مدیچی (Catherine de Medici) بود که در قرن شانزدهم آن را از ایتالیا به این سرزمین آورد. ماکارون از قرن هشتم در صومعه های ونیزی دست می شده است. در آن موقع به خاطر شکل این شیرینی به آن ناف کشیش هم می گفتند.ماکارون فرانسوی
با این وجود نقش فرانسه در تاریخ ماکارون بسیار قابل توجه است زیرا در این کشور بود که ماکارون ها به شهرت زیادی رسیدند. اولین دستور پخت نوشته شده ماکارون از قرن هفدهم در فرانسه پیدا شد و از آن موقع دستور پخت های دیگری هم ظاهر شدند. باید بدانید که درست کردن این دسر لذیذ کار دشواری است زیرا می تواند خیلی سریع تغییر شکل دهد یا قسمت تردش هنگام پخت بشکند.
شهرت ماکارون
در سال 1792 دو راهبه کارملیت (Carmelite) برای آنکه در انقلاب فرانسه بتوانند زنده بمانند ماکارون می فروختند. آن ها خیلی زود به خواهران ماکارون شهرت یافتند. در سال 1952 شهر نانسی، جایی که این دو راهبه ماکارون ها را درست می کردند را به افتخارشان نامگذاری کرد. با گذشت زمان مناطق مختلف فرانسه هم این شیرینی زیبا و لذیذ را به خوراکی هایشان اضافه کردند.
ماکارون فرانسوی
هر چند ماکارون هایی که امروزه می شناسیم از دو کوکی ترد و مغزی نرمی درست می شوند که ابداع پایتخت فرانسه بود. در دهه 1830 شیرینی پز های پاریسی ماکارون ویژه پاریس را به دنیا معرفی کردند که به ویژه با نام لادوره پیوند خورد. این شرکت معروف در سال 1862 فعالیت خود را شروع کرد.
این شیرینی یک فرایند بی انتهای تغییرات را طی کرد و به شکل ها، طعم ها و رنگ های جدیدی در آمد. در شروع قرن 21 شیرینی پز ها ماکارون هایی با طعم های مختلف را وارد بازار کردند و اخیراً متخصصان شیرینی پزی از ماکارون های کلاسیک هم الهام گرفته اند و با طعم هایی مانند نعنا و ریحان هم ارائه می نمایند.
از این زمان به بعد ماکارون وارد نقاط دیگر دنیا شد و بخشی از این شهرت را هم مدیون فیلم ماری آنتوانت از سوفیا کوپولا در سال 2006 بود که ملکه با کوهی از ماکارون های رنگارنگ که توسط شرکت لادوره درست شده بودند احاطه گشنه بود.
در آخر بد نیست بدانید که ماکارون حتی یک روز ویژه هم در سال به خود اختصاص داده است: بیستم ماه مارس. این روز اولین بار توسط پیِر هرمه در سال 2005 معرفی گردید ولی امروزه در تمام دنیا جشن گرفته می گردد و می توانید با سر زدن به ماکارون شاپ ها نمونه های رایگان امتحان نموده و این شیرینی خوشمزه را بچشید
منبع: گردشبانگروه ساختمانی آبان: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت را از ما بخواهید.