تیراژ تولید خودروهای تجاری در بهار ، ایران خودرو 1 و سایپا 2 دستگاه ون تولید کردند
به گزارش هنجس بلاگ، تیراژ تولید خودروهای تجاری در بهار 1400 مشخص شد. با وجود رشد تیراژ خودروهای تجاری سبک و سنگین در بهار امسال و نسبت به فصل مشابه سال گذشته، تجاری سازان به خصوص در بخش اتوبوس، مینی بوس و کامیون، زیر ظرفیت اسمی خود تولید می کنند.
خبرنگاران - طبق آماری که وزارت صنعت، معدن و تجارت ارائه کرده، در سه ماه ابتدایی امسال کمتر از 19 هزار دستگاه انواع محصول تجاری سبک و سنگین در کشور تولید شده است. با این حال در مقایسه با بهار سال گذشته، تیراژ این خودروها بالغ بر 10 درصد افزایش داشته است.
با وجود رشد تیراژ خودروهای تجاری در سه ماه ابتدایی امسال، این خودروها با توجه به تحریم و همچنین افت تقاضا، کماکان تولیدی زیر ظرفیت دارند. این موضوع البته بیشتر مختص تجاری های سنگین و نیمه سنگین است، اما وانت اوضاع بهتری دارد. بنابر آمار اعلامی از سوی وزارت صمت، تا پایان خرداد امسال 16 هزار و 767 دستگاه وانت در خودروسازی کشور به تولید رسیده که در مقایسه با سه ماه ابتدایی سال گذشته افزایش بیش از پنج درصدی را نشان می دهد.
سایپا 13/700 دستگاه وانت تولید کرد
بیشتر وانت های تولیدی در بهار امسال سهم سایپا است که تیراژی حدودا 13 هزار و 700 دستگاهی داشته و نسبت به بهار 99 حدود 11 درصد بالا رفته است. وانت های تولید سایپا همان وانت پراید هستند که با وجود توقف تولید پراید سواری، کماکان تولید می شوند.
در کنار سایپا، دیگر وانت های کشور را در بهار امسال، شرکت های بخش خصوصی تولید کرده اند و این در حالی است که ایران خودرودیزل تنها یک دستگاه در این بخش تولید داشته است. گویا این شرکت قصد دارد نسل نو وانت آریسان را عرضه کند و بنابراین احتمال می رود در ماه های آینده، خط تولید وانت این شرکت دوباره فعال شود.
بنابر آمار منتشره اما فقط 187 دستگاه مینی بوس و میدل باس در کشور طی بهار امسال به تولید رسیده است که در مقایسه با فصل مشابه سال گذشته رشد 38 درصدی را نشان می دهد. همچنین اتوبوس هم تیراژی تنها 159 دستگاهی داشته که نسبت به سه ماه ابتدایی سال گذشته افت بیش از 19 درصدی را نشان می دهد.
آمارها می گویند در سه ماه ابتدایی امسال، 154 دستگاه مینی بوس و میدل باس و اتوبوس در ایران خودرودیزل به تولید رسیده که از افزایش 400 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته حکایت دارد. سایر مینی بوس و میدل باس های تولیدی در بهار امسال را شرکت های بخش خصوصی تولید کرده اند و گروه خودروسازی سایپا هیچ تولیدی در این حوزه نداشته است.
ضعف تولید اتوبوس و مینی بوس در کشور در حالی است که ناوگان حمل و نقل عمومی با فرسودگی دست و پنجه نرم می کند و همین دو هفته پیش در دو حادثه، اتوبوس حامل خبرنگاران محیط زیست و سربازمعلم ها واژگون شد و هفت نفر جان خود را از دست دادند.
رشد صد درصدی تولید کامیون، کامیونت و کشنده
اما اوضاع تولید در بخش کامیون، کامیونت و کشنده اگرچه بهتر از اتوبوس و مینی بوس بوده، اما تیراژ این محصولات هم زیر ظرفیت است. تجاری سازان در سه ماه ابتدایی امسال هزار و 842 دستگاه کامیون و کشنده و کامیونت به تولید رسانده اند که با توجه به تیراژ 923 دستگاهی در مدت مشابه سال گذشته، رشدی تقریبا 100 درصدی را نشان می دهد.
در بین تجاری سازان، بیشترین تیراژ کامیون، کامیونت و کشنده، نصیب ایران خودرودیزل شده که توانسته تولیدی 914 دستگاهی را در کارنامه اش به ثبت برساند و نسبت به سه ماه مشابه سال گذشته حدود 182 درصد رشد را تجربه کند. این در حالی است که در زیرمجموعه های تجاری ساز سایپا تنها 177 دستگاه کامیون، کامیونت و کشنده به تولید رسیده است.
این آمار در مقایسه با تیراژ 65 دستگاهی مدت مشابه سال گذشته، رشد 172 درصدی را نشان می دهد. به جای مانده تولید این خودروها در بهار امسال هم سهم بخش خصوصی بوده است. در نهایت اما طی سه ماه ابتدایی امسال فقط 47 دستگاه ون در واحدهای تجاری ساز کشور به تولید رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود 32 درصد افت نشان می دهد.
سهم ایران خودرو از ون، فقط یک دستگاه بوده و سایپا هم فقط دو دستگاه از این محصول را به تولید رسانده است. باقی ون های تولیدی سهم بخش خصوصی هستند.
منبع: دنیای اقتصاد
منبع: بیت رانگروه ساختمانی آبان: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت را از ما بخواهید.