طرز تهیه کیک تولد خانگی و خوشمزه با فر و بدون فر
به گزارش هنجس بلاگ، روز تولد یکی از روزهای مهم سال، برای هر فردی است. همه دوست دارند این روز برایشان خاطره انگیز باشد. به همین علت دوست داریم این روز را برای عزیزانمان جشن بگیریم و او را با هدایای مختلف شاد کنیم. برخی ها برای این روز هزینه زیادی می کنند. اما گاهی نیاز به خرید هدایای آن چنانی نیست و می توان با یک هدیه کوچک نیز باعث شادی او شد. یکی از کارهایی که می توان در روز تولد انجام داد، درست کردن کیک تولد برای کسی است که دوستش داریم. در این مقاله از بلاگ خبرنگاران قصد داریم طرز تهیه کیک تولد به دو روش را به شما آموزش دهیم.
طرز تهیه کیک تولد ساده
مواد لازم:
- کره: 1 فنجان
- تخم مرغ: 4 عدد (سفیده و زرده جدا شود)
- بیکینگ پودر: 3 قاشق چای خوری
- شکر: 2 فنجان
- آرد: 3 فنجان
- شیر: 1 فنجان
- وانیل: 1 قاشق چای خوری
- نمک: به اندازه لازم
حتما بخوانید: طرز تهیه کرم کاسترد با 2 دستور مختلف مخصوص
طرز تهیه
- کره و شکر را مخلوط کرده و 5 دقیقه هم بزنید تا مخلوط نرم شده و پف کند.
- زرده های تخم مرغ را یکی یکی به این مخلوط اضافه کرده و هم بزنید. در حین هم زدن، وانیل را هم اضافه کنید.
- در ظرف دیگری بکینگ پودر، نمک و آرد را با یکدیگر مخلوط کنید. سپس ترکیب حاصل را چندین بار الک کنید تا کیک در داخل فر به خوبی پف کند.
- مرحلۀ قبل را با یکدیگر ترکیب کرده و شیر را هم به آنها اضافه کنید. سپس مخلوط حاصل را مدام هم بزنید تا یکنواخت شود. اما حواستان باشد زیاده روی نکنید، چون باعث می شود خاصیت بکینگ پودر از بین برود.
- یک ظرف جداگانه، 3/1 سفیدۀ تخم مرغ ها را بریزید و به آن نمک اضافه کرده و خوب هم بزنید تا پف کند. سپس آن به ترکیب مرحلۀ قبل اضافه کنید و کمی هم بزنید. این کار به روشن تر شدن رنگ کیک کمک می کند.
- فر را روی دمای 175 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. قالب را چرب و مواد را داخل آن بریزید.
حتما بخوانید: طرز تهیه کیک اسفنجی شکلاتی؛ نمی توانید نخورید!
نیم ساعت بعد کیک شما آماده است.
نکاتی برای تهیۀ کیک تولد خانگی
- اگر دمای فر بیش از 175 درجه باشد، باعث می شود کیک بسوزد. اگر هم کمتر باشد، کیک پف نمی کند.
- توجه کنید که اندازۀ مواد کم و زیاد نشود. چون در غیر اینصورت کیک خوب از آب در نمی آید.
- اگر می خواهید رنگ کیک روشن باشد، باید قالب براق و روشن استفاده کنید. چون قالب تیره، گرمای بیشتری جذب کرده و باعث تیره شدن رنگ کیک می شود.
- در مراحل آخر پخت کیک، یک خلال دندان داخل کیک فرو کرده و خارج کنید. اگر مواد کیک به خلال بچسبد، یعنی کیک هنوز نپخته. اما اگر تمیز باشد، کیک شما آماده است.
- زمانی که کیک را از فر بیرون آوردید، بلافاصله از قالب خارج نکنید. چون خرد می شود. اجازه دهید حدود 10 دقیقه بگذرد. اگر در این مدت کیک سرد شد و به قالب چسبید، کمی قالب را گرم کرده و کیک را جدا کنید.
حتما بخوانید: طرز تهیه کیک خیس شکلاتی فوق العاده خوشمزه
تزئین کیک تولد ساده
مواد لازم:
- خامه: 800 گرم
- پودر قند: به اندازه لازم
- وانیل: 1 قاشق چای خوری
- رنگ خوراکی: در صورت نیاز
طرز تهیه
- برای تهیه کیک تولد همه مواد را داخل ظرفی ریخته و 3 الی 4 دقیقه خوب هم بزنید. اگر بیشتر از این زمان باشد، خامه بریده و تبدیل به کره می شود. سپس ظرف را حدود 2 ساعت در یخچال بگذارید.
- مواد را از یخچال خارج و دوباره به مدت 5 دقیقه هم بزنید تا در حدی سفت شود که اثر هم زن روی آن بیفتد. اگر احساس کردید تا این حد سفت نشد، می توانید اندازهی سفت کننده خامه به آن اضافه کنید.
- اگر می خواهید خامه شما رنگی باشد، می توانید از چند قطره رنگ خوراکی در این مرحله استفاده کنید.
- خامه را رو و اطراف کیک بمالید.
- اگر می خواهید تزئینات بیشتری داشته باشد، می توانید ماکارون، بیسکوییت های کوچک و ترافل های رنگی نیز استفاده کنید.
حتما بخوانید: طرز تهیه کیک هویج با گردو به روش خانگی
طرز تهیه کیک تولد بدون فر
مواد لازم:
تخم مرغ: 4 عدد
کره: 85 گرن
آرد: 5/1 پیمانه
پودر قند: 2/1 پیمانه
وانیل: 8/1 قاشق چای خوری
رندۀ پوست پرتقال: 1 قاشق چای خوری
بکینگ پودر: 2 قاشق مرباخوری
شیر:2/1 پیمانه
نمک: به اندازه لازم
طرز تهیه
- تمام موارد را به مدت 15 دقیقه خارج از یخچال بگذارید.
- کره و پودر قند را ترکیب کنید. ابتدا این دو را با ته قاشق و سپس با هم زن برقی مخلوط کنید تا رنگ کره سفید شود.
- تخم مرغ ها را یکی یکی و با فاصله به این مواد اضافه کنید. سپس بلافاصله وانیل را هم اضافه کنید تا بوی تخم مرغ ها را بگیرد. هر یک از تخم مرغ ها را حدود 3 دقیقه هم بزنید. تخم مرغ ها به هیچ عنوان نباید سرد باشند.
- یک پیمانه آرد، بکینگ پودر و نمک را با هم ترکیب کرده و 3 بار الک کنید. سپس رندۀ پوست پرتقال را اضافه کنید.
- نصف پیمانه آرد الک شده را کم کم با شیر مخلوط کنید تا آرد گلوله نشود و بعد با مواد مرحلۀ قبل ترکیب کنید. سپس ترکیب حاصل را با مخلوط تخم مرغ ها اضافه کنید و هم بزنید.
- ظرف داخل پلوپز یا قالب را با کره چرب کنید. سپس داخل آن آرد بپاشید. ظرف را برگردانید تا آرد اضافه بریزد. سپس روی آن کاغذ روغنی گذاشته و مواد را روی آن بریزید.
- یک دم کنی روی قالب ظرف گذاشته و حدود یک ساعت بگذارید تا بپزد.
نکاتی برای تهیۀ کیک تولد خانگی بدون فر
پس از آن که کیک تولد پخت، یک خلال دندان داخل آن فرو کنید تا مطمئن شوید که کیک پخته است.
کیک را از روی حرارت بردارید، اما حدود 10 دقیقه از قالب خارج نکنید. بعد از خنک شدن، کیک را از قالب درآورده و حدود 2-3 ساعت در یخچال بگذارید.
حتما بخوانید: طرز تهیه کیک شکلاتی بدون فر خانگی چگونه است؟
تزئین کیک
- کیک را از وسط برش داده و اندازهی شربت بار یا مربا روی آن بریزید، سپس خامه، موز و گردو برای خوشمزه تر شدن روی آن بریزید. روی لایۀ دیگر هم شربت و مربا ریخته و روی لایۀ اول بگذارید.
- روی تمام قسمت های کیک را با خامه بپوشاید و بگذارید حدود 4-5 ساعت در یخچال بماند. می توانید روی آن را با توت فرنگی تزئین کنید.
- حالا کیک شما آماده است. می توانید برای زیبایی بیشتر، روی آن توت فرنگی بگذارید.
طرز تهیه کیک تولد برای 30 نفر
اگر دوست دارید خودتان برای جشن تولدتان کیک بپزید و مهمان های زیادی هم دارید، می توانید از این طرز تهیه کیک تولد برای 30 نفر استفاده کنید. چه بسا حتی بتوانید از این دستور برای تعداد بیشتری کیک بپزید. زمان آماده سازی مواد 10 دقیقه و زمان پخت آن 35 دقیقه است. اگر عاشق طعم لیمو هستید و می خواهید یک کیک تولد متفاوت درست کنید، از این دستور غافل نشوید.
مواد لازم برای کیک
- 2 پیمانه کره بدون نمک نرم شده
- 4 پیمانه شکر گرانول سفید
- 6 عدد تخم مرغ بزرگ
- 4 قاشق چای خوری آب لیموی تازه
- 2 قاشق چای خوری عصاره لیمو
- 2 قاشق غذاخوری پوست لیموی تازه رنده شده
- 6 پیمانه آرد کیک
- 1 و 1/2 قاشق چای خوری بیکینگ پودر
- 1 قاشق چای خوری جوش شیرین
- 1/2 قاشق چای خوری نمک کوشر
- 1 و 1/2 پیمانه باترمیلک
مواد لازم برای فراستینگ
- 8 اونس پنیر خامه ای نرم شده (تقریبا 227 گرم)
- 1 پیمانه کره بدون نمک نرم شده
- 2 قاشق چای خوری عصاره لیمو
- 5 پیمانه پودر قند
طرز تهیه کیک
- فر را با دمای 350 درجه فارنهایت گرم کنید. (تقریبا 176 درجه سانتی گراد)
- با استفاده از یک اسپری پخت، ظرف خود را اسپری کنید.
- کاغذ روغنی بگذارید و دوباره اسپری کنید.
- کره و شکر را با سرعت میانه همزن، هم بزنید تا پف کند و بعد همزن را خاموش کنید.
- تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه کنید و بعد از هر بار اضافه کردن، مواد را خوب هم بزنید.
- آب لیمو، عصاره لیمو و پوست لیمو را اضافه کنید.
- در یک کاسه میانه آرد، بیکینگ پودر، جوش شیرین و نمک را با هم مخلوط کنید.
- درحالی که همزن روشن است و درجه پایینی دارد، به تدریج مخلوط آرد و باترمیلک را به طور متناوب به مواد اضافه کنید. شروع و خاتمه کار با آرد باشد. هم بزنید تا مواد یک دست شود.
- خمیر را در قالب بریزید و به طور یکنواخت پخش کنید.
- به مدت 30 تا 35 دقیقه یا تا زمانی که یک تکه چوب در آن قرار می دهید و کاملا تمیز بیرون می آید، کیک را بپزید.
- اجازه دهید کیک خنک شود.
طرز تهیه فراستینگ
- پنیر خامه ای و کره را با همزن بزنید.
- پودر قند را به آن اضافه و مواد را مخلوط کنید.
- عصاره لیمو را به مواد بیفزایید.
- مواد فراستینگ را به کیک بمالید.
طرز تهیه کیک تولد بدون خامه
اگر از خامه روی کیک خوشتان نمی آید یا گیاه خوار هستید و از لبنیات استفاده نمی کنید می توانید باز هم از خوردن یک کیک خوشمزه در روز تولد خود لذت ببرید. برای این کار کافی ست با این طرز تهیه کیک تولد بدون خامه که در ادامه به شما آموزش می دهیم، همراه باشید.
مواد لازم برای کیک
- 3 پیمانه آرد همه منظوره (375 گرم)
- 2/3 پیمانه پودر کاکائو شیرین نشده (60 گرم)
- 2 قاشق چای خوری جوش شیرین
- 3/4 قاشق چای خوری نمک
- 2 پیمانه شیر غیرلبنی شیرین نشده (475 میلی لیتر)
- 2 قاشق غذاخوری سرکه سیب
- 1 و 3/4 پیمانه شکر (350 گرم)
- 2/3 پیمانه روغن نارگیل ذوب شده (160 میلی لیتر)
- 2 قاشق چای خوری عصاره وانیل
مواد لازم برای فیلینگ
- 1 پیمانه پوره کدوتنبل (245 گرم)
- 1/4 پیمانه پودر کاکائو شیرین نشده (20 گرم)
- 1/4 پیمانه شربت افرا (60 میلی لیتر)
- 3 قاشق غذاخوری کره بادام درختی یا بادام هندی
مواد لازم برای گاناش
- 6 اونس شکلات تلخ خردشده (170 گرم)
- 1/2 پیمانه شیر نارگیل یا شیر بادام (120 میلی لیتر)
- 2 قاشق غذاخوری شربت افرا
طرز تهیه کیک
- فر را با دمای 350 درجه فارنهایت گرم کنید. (تقریبا 176 درجه سانتی گراد)
- دو ظرف کیک گرد بگیرید.
- کمی روغن نارگیل به کف ظرف ها بمالید.
- در کف ظرف ها کاغذ روغنی قرار دهید و آن را هم روغن مالی کنید.
- در یک کاسه بزرگ، آرد، پودر کاکائو، جوش شیرین و نمک را با هم مخلوط کنید. خوب هم بزنید تا ترکیب شوند.
- در یک کاسه میانه، شیر غیرلبنی و سرکه را خوب هم بزنید تا کف کند. شکر، روغن و وانیل را با همزن بزنید.
- حدود یک سوم از مواد مرطوب را به مواد خشک اضافه کنید و هم بزنید تا ترکیب شوند. باقیمانده مواد مرطوب را در دو مرحله دیگر اضافه کنید.
- خمیر را داخل ظرف بریزید.
- کیک را به مدت 25 دقیقه یا تا زمانی که یک خلال دندان در آن فرو می کنید و تمیز بیرون می آید، بپزید.
- کیک را از فر بیرون بیاورید و اجازه دهید سرد شود.
طرز تهیه گاناش
- شکلات خردشده را در یک کاسه مقاوم در برابر حرارت قرار دهید.
- در یک قابلمه شیر نارگیل یا شیر بادام و شربت افرا را روی شعله میانه رو به کم بگذارید تا قل بزند.
- شیر را روی شکلات بریزید و هم بزنید تا آب شود.
- اجازه دهید در دمای اتاق خنک شود.
طرز تهیه فیلینگ
- تمام مواد تشکیل دهنده فیلینگ را در مخلوط کن یا غذاساز بریزید.
- مواد را با هم مخلوط کنید تا یک دست شود.
سرهم کردن کیک
- کیک ها را از ظرفشان خارج کنید.
- یکی از کیک ها را در ظرف سرو قرار دهید.
- روی آن را بتراشید و فیلینگ را روی آن بریزید.
- کیک دیگر را روی فیلینگ قرار دهید.
- گاناش را به طور یکنواخت روی کیک بریزید.
- کیک را قبل از برش و سرو حداقل یک ساعت در یخچال قرار دهید.
نتیجه گیری
ما در این متن مواد لازم و طرز تهیه کیک تولد ساده و خانگی را به شما آموزش دادیم و نکات لازم برای تهیۀ هر یک را برایتان ذکر کردیم تا به هر چه بهتر شدن کیک کمک کند. پخت یکی از این کیک ها با فر و دیگری بدون فر است. امیدواریم این آموزش ها به شما کمک کند تا بتوانید کیک تولد عزیزانتان را خودتان بپزید.
منبع: اسنپ مارکت