آموزش سبز کردن گندم برای عید نوروز با نکات مهم

به گزارش هنجس بلاگ، برای انداختن سبزه عید با گندم، ظروف سفالی و چینی جزو بهترین گزینه ها هستند. توجه داشته باشید، گندمی که برای سبز کردن انتخاب می کنید از بذرهای تازه و امسالی باشد. در شهرهای معتدل، زمان مناسب برای سبز کردن گندم از 15 تا 20 اسفند است.

آموزش سبز کردن گندم برای عید نوروز با نکات مهم

خبرنگاران | سرویس گیاهان و حیوانات - یکی از محبوب ترین انواع سبزه، سبزه گندم برای عید نوروز است که به راحتی و بدون دردسر سبز می گردد و رشد می نماید. برای بیشتر شهرهای ایران که دارای آب و هوای گرم در روزهای آخر سال هستند، دو هفته مانده به عید زمان مناسبی برای سبز کردن گندم است. در صورتی که در شهرهایی با آب و هوای سردتر زندگی می کنید هفته اول و دوم اسفند را برای انداختن سبزه عید با گندم انتخاب کنید. در ادامه طرز تهیه سبزه گندم و نکات مهم نگهداری از آن را می خوانید.

در ادامه بخوانید:

  • مراحل انداختن سبزه عید با گندم
  • نکات مهم برای سبز کردن گندم برای عید

مراحل انداختن سبزه عید با گندم

  1. ابتدا دانه های گندم را تمیز بشویید.
  2. بذرهای گندم را به مدت یک تا دو روز در آب و در دمای اتاق بخیسانید. به این منظور، به اندازه 2 تا 3 بند انگشت روی بذرها آب بریزید.

    توجه داشته باشید، ضروری است به طور مدام آب ظرف را تعویض کنید تا از بو دریافت و گندیدن بذرها جلوگیری گردد.

  3. بعد از یک روز، آب ظرف را با دقت خالی کنید. سپس گندم ها را در آبکش بریزید تا آب آنها گرفته گردد.
  4. بذرها را لای پارچه های حوله ای، نخی یا گونی که از قبل مرطوب نموده اید، قرار دهید.

    توجه داشته باشید برای سبز کردن گندم، ضروری است زیر و روی دانه ها با پارچه پوشانده گردد چون دانه های گندم ریز هستند و به سرعت آب خود را از دست داده و خشک می شوند. همچنین پیشنهاد می گردد کیسه را داخل یک آبکش پهن بگذارید تا جریان هوا و تهویه به خوبی انجام گردد.

  5. اجازه دهید دانه های گندم، به مدت چند روز لای این پارچه مرطوب باقی بماند. در طول این مدت پارچه را مرطوب نگه داشته و آنرا در مکان گرم و مرطوب قرار دهید. همچنین دقت کنید، پارچه روی سبزه ها همواره مرطوب باشد و از طرفی آب اضافی در کف ظرف جمع نگردد، چون باعث فاسد شدن و از بین رفتن ریشه ها می گردد.
  6. برای مرطوب کردن پارچه بهتر است با آبپاش پارچه را خیس کنید تا جوانه ها بهتر و زودتر سبز شوند.
  7. جوانه های گندم بین 24 تا 36 ساعت به حد کافی رشد خواهند کرد. وقتی گندم ها آغاز به ریشه زدن کردند آن ها را به آرامی از درون دستمال خارج کنید.
  8. دانه های گندم را به ظرف دلخواه خود که با سفره هفت سین شما هماهنگ باشد، انتقال دهید. می توانید از این به بعد هر روز سبزه را کمی در آفتاب قرار دهید تا رنگ سبز آن خوش رنگ گردد.
  9. سبزه را در جایی قرار دهید که از نور مناسبی برخوردار است. در این مدت نیز هر روز ظرف را نسبت به منبع نور اتاق بچرخانید تا سبزه ها یکدست رشد نمایند.
  10. وقتی سبزه ها به اندازه دلخواه رسیدند آنها را در جای سرد و خنک قرار دهید، تا رشدشان کم گردد و دیرتر زرد و خراب شوند و همچنان مراقب آب دادن به اندازه به آنها باشید.

برای آشنایی با روش کاشت انواع سبزه عید، مطالعه مطالب زیر را پیشنهاد می کنیم.

  • آموزش درست کردن سبزه با خاکشیر + عکس
  • آموزش سبز کردن عدس (سبزه عدس برای عید)
  • درست کردن سبزه عید برای سفره هفت سین
  • آموزش کاشت سبزه در آب برای عید نوروز

نکات مهم برای سبز کردن گندم برای عید

  • توجه داشته باشید، گندمی که برای سبز کردن انتخاب می کنید، از بذرهای تازه و امسالی باشد. استفاده از دانه های گندم مربوط با سال های گذشته، باعث تنک شدن سبزه و خالی بودن بعضی قسمت های آن می گردد، چون درصد دانه های کمتری سبز خواهند شد.
  • برای پر کردن ظرف سبزه، لایه ضخیمی از گندم های جوانه زده را داخل ظرف بریزید تا سبزه شما اصطلاحا پرپشت گردد. بنابراین قبل از برداشتن گندم ها جهت سبز کردن، ظرف مورد نظر خود را انتخاب و بسته به اندازه آن دانه های گندم را بخیسانید.
  • بهترین ظرف برای سبز کردن گندم، ظروف سفالی و چینی و در درجه آخر ظروف پلاستیکی است. هیچ وقت از ظروف فلزی برای انداختن سبزه عید استفاده نکنید.
  • وقتی سبزه شما 2 تا 5 سانتیمتر رشد کرد، ظرف سبزه را به محلی سرد و خنک انتقال دهید تا رشد سبزه ها کمتر شده و تا خاتمه عید شاداب و سرسبز باقی بماند. سرما از رشد سریع سبزه و دراز و علفی شدن آن جلوگیری می نماید.
  • برای اینکه سبزه های شما دوام بیشتری داشته باشند و سرحال تر باشند، بعد از جوانه زدن دانه ها، می توانید آنها را به ظرفی حاوی بستر کاشت کوکوپیت و پرلیت یا خاک ژله ای منتقل کنید. آموزش کاشت سبزه با خاک ژله ای را نیز می توانید در خبرنگاران بخوانید.
  • برای آبیاری سبزه می توانید با روش غرقابی یا روش اسپری این کار را انجام دهید. در روش غرقابی ظرف سبزه را از آب پر نموده و بعد از یک ساعت به طور کامل آب سبزه را خالی کنید. در روش اسپری در طول روز دو تا سه مرتبه به آرامی با اسپری ریشه ها را آبرسانی کنید.
  • توجه داشته باشید، آبی که در طی مراحل کشت سبزه عید استفاده می کنید، آب ولرم باشد.
  • در طول ایام نوروز، روزها سبزه را به داخل اتاق بیاورید و شب ها ظرف سبزه را در محلی با دمای کمتر مانند فضای بالکن قرار دهید. همچنین مراقب باشید سبزه در برابر نور مستقیم خورشید قرار نگیرد.
  • با یک روبان زیبا سبزه خود را مهار کنید تا سبزه ها یکدست رشد نمایند.
  • اگر شهر محل زندگی شما دارای آب و هوایی گرم و خشک است، تا زمانی که جوانه ها هنوز به یک سانتیمتر نرسیده اند، همچنان از پارچه مرطوب استفاده نمایید.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: setare.com
انتشار: 20 مرداد 1400 بروزرسانی: 20 مرداد 1400 گردآورنده: henjesblog.ir شناسه مطلب: 2413

به "آموزش سبز کردن گندم برای عید نوروز با نکات مهم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آموزش سبز کردن گندم برای عید نوروز با نکات مهم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید