خوشمزه ترین غذاهای ایرانی در هر یک از شهرهای ایران
به گزارش هنجس بلاگ، ایران یعنی دنده کباب های چرب، زعفران لطیف، خورش هایی که لیمو عمانی خوشمزه ترشان نموده و شیرینی های نرم پر از خامه با بوی گلاب!
ایران کشوری است که اگر برای سفر انتخاب کنید، در آن از شما مثل یک پادشاه پذیرایی می نمایند. بسیاری از آثار تاریخی ایران به عنوان میراث جهانی یونسکو ثبت شده، به علاوه زیباترین معماری جهان اسلام و منظره ها دیدنی فوق العاده ای را در خود گنجانده است. این کشور خانه خوشمزه ترین غذاهای جهان است. در این مقاله برترین غذاهای ایرانی به شما معرفی می گردد.
اگر از تهران گذر کردید، چلوکباب را امتحان کنید
کباب یعنی تکه های گوشت گوسفند یا مرغ که روی زغال برشته شده اند و روی یک بشقاب برنج کره ای قرار می گیرند. این غذا یکی از مهم ترین وعده های غذایی ایرانی ها محسوب می گردد. در کنار آن گوجه ی کباب شده، ماست چکیده، سبزی تازه و خیارشور ترد سرو می گردد. در تمام خیابان های ایران یک رستوران چلوکبابی پیدا می گردد. اگر دوست دارید در یک رستوران لوکس غذا میل کنید، رستوران شاندیز تهران جای مناسبی برای شما است. کباب چنجه به همراه سماق یک ترکیب فوق العاده خلق می نماید.
با آش رشته اصفهان به گذشته سفر کنید
آش همواره در برنامه غذایی ایرانی ها جا داشته است، تا حدی که به کسی که در ایران غذا می ;پزد، آشپز گفته می گردد. آش رشته غذایی دلچسب است که با حبوبات، سبزیجات تازه و رشته تهیه و معمولا با کشک سرو می گردد. برترین مکان برای لذت بردن از آش در هتل عباسی اصفهان است. جایی که درختان پرشکوفه و آب نماهای زیبا شما را احاطه نموده اند. این هتل 300 ساله قدیمی ترین هتل جهان معرفی شده است.
اگر به مشهد سفر کردید، دیزی بخورید
این غذای سنتی با گوشت گوساله، نخود و سیب زمینی تهیه می گردد و تمام مواد لازم در یک ظرف سفالی برای چند ساعت روی آتش قرار می گیرد و گوشت به حدی می پزد که می توانید آن را با چنگال له کنید. این غذا مخصوص شهر مشهد، شهر امام رضا، هشتمین امام شیعیان است. تمام رستوران ها و کافه های کوچک برای ناهار یا شام دیزی سرو می نمایند و به همراه نان لواش روی میز می برند. سپس نان روی میز به تکه های کوچک تقسیم می گردد و داخل ظرف سفالی ریخته می گردد تا قسمت رقیق آب گوشت را به خود جذب کند.
برای خرید گلاب کاشان توقف کنید
گل رز یکی از گیاهان بومی ایرانی ست و از 2500 سال پیش ایرانی ها از گلبرگ گل رز برای فراوری گلاب استفاده می کردند. هر سال در کاشان جشنواره رز برگزار می گردد و می توانید تمام مراحل تهیه گلاب را مشاهده کنید. از برداشت گل گرفته تا جدا شدن گلبرگ ها! در طول این جشنواره تمام شهر را بوی گل در بر می گیرد و هیچ چیز بهتر از خوردن یک کاسه فالوده خنک در این فضای رنگی نیست.
از سرسبزی تالش لذت ببرید
جنگل ها و زمین های برنج تالش در کنار دریای خزر یکی از زیباترین مکان های طبیعی ایران در فصل بهار و تابستان هستند و ایرانی ها برای کوهنوردی و گذراندن ساعاتی در طبیعت به این منطقه سفر می نمایند. ترشه تره یکی از غذاهای این منطقه است که با سبزیجات تهیه می گردد. برای تهیه ترشه تره از چند کیلو اسفناج، کرفس، جعفری، گشنیز و جعفری استفاده می گردد. در کنار هر وعده غذایی نوعی پیش غذای پرسبزی تهیه می نمایند. سبزیجات پخته شده با آبلیموی تازه هم زده می گردد و در آخر چند تخم مرغ در کنار سبزیجات قرار می گیرد.
اگر عاشق شیرینی جات هستید، به یزد سفر کنید
شهر سحرآمیز یزد یکی از شهرهای تاریخی آجر خشتی است که در فلاتی بین بزرگ ترین صحراهای ایران واقع شده است و برای بادگیرها، معابد زرتشتیان قدیم و شیرینی های کوچکش شناخته می گردد. تمام قنادی های این شهر شیرینی هایی از جمله باقلوای بادامی و نوعی شیرینی پرهل و پسته به نام قطاب می فروشند.
ته چین برنج شیراز را از دست ندهید
ته دیگ، برنج برشته و کره ای است که در قسمت پایینی قابلمه تهیه می گردد. ته چین نوعی غذا است که تمام زیبایی های ته دیگ را چند برابر می نماید. برای تهیه ته چین ابتدا برنج با ماست، زرده تخم مرغ و زعفران مخلوط می گردد و لایه هایی از مرغ یا گوشت پرادویه در کنار آن قرار می گیرد و سپس به قدری می پزد که حسابی طلایی گردد. شهر شیراز مرکز ته چین های ایرانی است.
کوفته تبریزی را نباید فراموش کنید
ایرانی ها عاشق کوفته های بزرگ هستند و بهتر است برای پیدا کردن خوشمزه ترین کوفته ها به شهر تبریز واقع در شمال غرب ایران سفر کنید. در تبریز کوفته هایی حاوی گوشت، لپه، زرشک، گردو، کشمش و تخم مرغ آب پز تهیه می گردد. معروف ترین نوع آن کوفته تبریزی است که هم نام شهر را در پی خود دارد و هم بسیار بزرگ است. این کوفته در سسی با ترکیب زعفران و گوجه غوطه ور می گردد.
با غذاهای تند بندرعباس گرمای جنوب را تجربه کنید
غذاهای جنوبی دقیقا مثل آب وهوای گرم منطقه حسابی تند و فلفلی هستند. بندر عباس در جهت تجارت ادویه بین هند و اروپا واقع شده است. اگر دوست دارید قلیه میگو را امتحان کنید، به بندر عباس سفر کنید. این خورش تند با چند مشت گشنیز تازه، فلفل قرمز، میگو و تمر هندی پخته می گردد. برترین جا برای انتخاب غذاهای دریایی رستوران هایی هستند که در نزدیکی بازار ماهی قرار گرفتند. چون در این رستوران های ماهی صید روز طبخ می گردد.
اگر از ماسوله گذر کردید میرزا قاسمی را از قلم نیندازید
سفری به روستای 1000 ساله ی ماسوله در کنار تپه های گیلان شما را به سال های پیش و زندگی بومی و قدیمی ایران می برد. برای انتخاب غذاهای پرسبزی این منطقه یکی از برترین گزینه ها است. مهم ترین غذای ماسوله میرزا قاسمی است که با بادمجان دودی که روی زغال داغ پخته شده، تهیه می گردد؛ سپس با سیر تازه به آرامی تفت می خورد و با گوجه له شده و روغن زیتون محلی ترکیب می گردد.
منبع: کجارو / The Daily Telegraph