احیا و راه اندازی مجدد کارخانه راکد فرآوری محصولات کشاورزی درایلخچی به ظرفیت300هزار تن
به گزارش هنجس بلاگ، خبرگزاری خبرنگاران-رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجانشرقی در حاشیه بازدید از یک کارخانه غیرفعال در بخش صنایع تبدیلی و غذایی در شهرستان اسکو با بیان اینکه راه چاره ایجاد و تثبیت اشتغال در بخش کشاورزی، توسعه صنایع تبدیلی و غذایی است گفت: هر محصول کشاورزی و باغی بعد از فراوری احتیاج به فروش، ذخیره سازی یا فرآوری دارد .
به گزارش خبرنگار ما از تبریز؛مهندس اکبر فتحیاضافه کرد: فرآوری خود احتیاجمند یک سری صنایع و زیرساخت های ویژه بوده، زمانی که بخش اعظمی از محصولات به سبب درجه کیفیت، قابل عرضه در بازار یا ذخیره سازی نباشد، اصلی ترین راه با هدف ایجاد ارزش اضافه نموده و فروش بیشتر همان فرآوری است.
وی با بیان اینکه همه شرایط و امکانات زیربنایی و زیرساختی برای حمایت از سرمایه گذاران بخش خصوصی در حوزه صنایع تبدیلی و غذایی آذربایجان شرقی مهیا است توضیح داد:: صنایع تبدیلی باعث ایجاد ارزش اضافه نموده، ایجاد اشتغال پایدار، افزایش درآمدهای ارزی، استفاده بیشتر از محصولات کشاورزی و جلوگیری از اتلاف محصولات می شود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه از طرف این سازمان هیچ مسئله ای در راستای حمایت از سرمایه گذاران بخش خصوصی وجود ندارد و اگر فرد حقوقی یا حقیقی نسبت به سرمایه گذاری در بحث صنایع تبدیلی محصولات باغی و زراعی استان آذربایجان شرقی اقدام کند نهایت حمایت را از سوی جهاد کشاورزی خواهد داشت ادامه داد: آذربایجان شرقی با زمین های کشاورزی حاصلخیز فراوان و فراوری انواع محصولات باغی و زراعی، نقش زیادی در تامین امنیت غذایی کشور دارد.
وی با اشاره به نامگذاری سالجاری توسط رهبرمعظم انقلاب گفت: جهش فراوری به نوعی به معنی سرعت بخشیدن به افزایش فراوری، راه اندازی فراوری جدید و برطرف مسائل و موانع این عرصه زیربنایی است و یکی از محورهای تحقق رونق فراوریو جهش فراوری در بخش کشاورزی ، فعال کردن واحدهای فراوریی غیبرطرفال در عرصه صنایع تبدیلی و غذایی می باشد.
مهندس فتحی با بیان اینکه ایجاد زنجیره فراوری، نهادسازی مالی برای حمایت از بازاریابی و فروش محصولات، برنامه های مهمی هستند که در راستای جهش فراوری در بخش کشاورزی استان آذربایجان شرقی دنبال و اجرایی می شود اضافه کرد: نخستین راستا از برنامه جهش فراوری در بخش کشاورزی، استفاده از ظرفیت های خالی در صنایع فرآوری و تبدیلی است که طبیعی است به افزایش فراوری منجر می شود و گام بعدی در این راستا ، راه اندازی واحدهای غیبرطرفال صنایع تبدیلی هستند که در تحقق اهداف جهش فراوری نقش موثری دارند که خوشبختانه ده ها واحد غیبرطرفال از ابتدای سالجاری به چرخه فراوری بازگشته اند.
وی از تلاشهای سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی جهت احیا و راه اندازی مجدد این کارخانه فرآوری محصولات کشاورزی در بخش ایلخچی شهرستان اسکو به ظرفیت300 هزار تن اطلاع داد و گفت: فراوری مواد غذایی سالم با کیفیت بسیار بالا هدف اصلی مدیران این شرکت بوده، هر چند این امر موجب افزایش هزینه فراوری و بالارفتن قیمت تمام شده محصول می شود، اما در عوض محصولی فراوری می شود که سلامت مصرف نمایندگان خود را تضمین می کند.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان از فعالیت 785 واحد صنایع تبدیلی و غذایی در زمینه فرآوری محصولات فراوریی بخش کشاورزی در استان اطلاع داد و اضافه کرد: آذربایجان شرقی با ظرفیت فرآوری چهار میلیون و 850 تن محصول کشاورزی، رتبه سوم کشوری را داراست.
وی با بیان اینکه در 9 ماهه اول سالجاری تعداد 44 واحد تبدیلی و فرآوری محصولات در استان به بهره برداری رسیده است گفت: در حوزه فرآوری محصول سیب، تعداد 15 واحد فرآوری شامل آبمیوه، کنسانتره و پوره سیب با حداقل ظرفیت جذب یک میلیون تن فعالیت می نمایند و تعداد 120 واحد سردخانه سیب با ظرفیت انبارداری 400 هزار تن و 218 واحد در دست ساخت وجود دارد؛ همچنین 56 واحد با ظرفیت فرآوری 448 هزار تن انگور در سال و 15 واحد فعال برای فراوری عرقیات گیاهی و بسته بندی گیاهان دارویی با ظرفیت 9000 تن در استان فعالیت می نمایند.
مهندس فتحی با بیان اینکه برای محصول هلو، یک سردخانه با ظرفیت 20 تن هلو در استان وجود دارد و در حال طرح ریزی برای سردخانه دیگری در شندآباد هستیم ادامه داد: در حوزه زردآلو معمولاً تمایل به انبارداری زردآلو حتی به صورت رایگان نیز وجود ندارد ولی خشک کردن این میوه بسیار مرسوم بوده و حتی بازار جهانی دارد که در این راستا در حال پیگیری برای تهیه دستگاه های جدید خشک کن میوه هستیم.
وی با بیان اینکه در حوزه گوجه فرنگی نیز 27 واحد کارخانه فراوری رب گوجه فرنگی با ظرفیت جذب 200 هزار تن گوجه در سال فعال بوده و به چهار کارخانه دیگر مجوز فعالیت با تکنولوژی پیشرفته صادر شده است به فعالیت یک کارخانه فرنچ فرایز(سیب زمینی منجمد) در شهرستان بناب و احداث کارخانه دیگر در این حوزه در شهرستان سراب اشاره نموده و گفت: در حوزه فرآوری پیاز نیز به تازگی یک واحد در حال فعالیت است و در زمینه فرآوری گندم، 42 سیلوی فعال با ظرفیت نگهداری یک میلیون و 55 هزار تن گندم در استان وجود داشته و به 27 کارخانه فراوری آرد استان با ظرفیت اسمی یک میلیون و 981 هزار تن آرد، گندم فرستاده می شود.
وی در مورد شرایط صنایع تبدیلی استان در حوزه محصولات دامی نیز اظهار کرد: پنج واحد کشتارگاه دام سنگین و سبک، 86 واحد تبدیلی لبنیات، سه واحد بسته بندی گوشت، سه واحد فرآوری گوشت، دو واحد تبدیلی ژلاتین خوراکی با ظرفیت 500 تن در سال و 50 واحد فرآوری خوراک دام با ظرفیت 750 هزار تن در استان وجود دارد و طبق برنامه ریزی ها بایستی واحدهای دیگری نیز به این حوزه اضافه نموده شود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان ادامه داد: در حوزه صنعت طیور، 16 واحد فرآوری خوراک طیور به ظرفیت 250 هزار تن، 12 واحد کشتارگاه طیور با ظرفیت کشتاری 32 هزار قطعه در ساعت و 96 هزار تن در سال، چهار واحد قطعه بندی گوشت طیور، سه واحد فرآوری طیور، سه واحد فرآوری تخم مرغ با ظرفیت سالانه 49 هزار تن و شش واحد فعال بسته بندی تخم مرغ با ظرفیت سالانه 12 هزار تن در استان فعالیت می نمایند.
مهندس فتحی اضافه کرد: همچنین چهار واحد دیگر تبدیلی نیز در حوزه خوراک طیور، سه واحد کشتارگاه طیور با تکنولوژی پیشرفته، 20 واحد قطعه بندی گوشت طیور، یک واحد فرآوری طیور و دو واحد فرآوری تخم مرغ در دست احداث است.
وی با اشاره به فعالیت 36 واحد بسته بندی عسل با ظرفیت سالانه 18 هزار تن در استان، گفت: برای اولین بار، مجوز ساخت واحد فراوری خوراک زنبور صادر شده و این واحد در حال ساخت است؛ برای سایر محصولات فراوریی از عسل مثل ژل رویال، موم، زهر و ... نیز در حال مطالعه و آمادگی لازم جهت احداث واحد فرآوری هستیم.
وی با بیان اینکه هفت واحد بسته بندی خرما و چهار واحد فعال بسته بندی چای در استان وجود دارد که محصولات فراوریی سایر استان ها را فرآوری نموده و صادر می نمایند اضافه کرد: همچنین احداث واحدهای فرآوری و تبدیلی سیب زمینی و هویج نیز از اولویت های بخش صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان است.
وی با بیان این که هدف سازمان بهبود کیفیت بسته بندی و فرآوری انواع محصولات فراوریی کشاورزی استان برای رقابت در بازارهای داخلی و خارجی است و در این راستا احتیاج به محصولات با کیفیت و سالم داریم، اضافه کرد: تامین گلوکز از ذرت نیز در اولویت ما قرار گرفته است چرا که با وجود کارایی این ماده در صنعت شیرینی و شکلات، ولی از سایر استان ها و خارج از کشور وارد می شود، احداث واحدهایی در زمینه تامین نشاسته از غلات و اسانس گیاهان مختلف نیز از اولویت های دیگر صنایع تبدیلی استان است.
منبع: خبرگزاری آریا