بررسی لایحه خدمات فناوری اطلاعات در دولت

به گزارش هنجس بلاگ، وزارت ارتباطات به منظور کاهش نگرانی ها در حوزه فضای مجازی لایحه مسئولیت ارائه دهندگان خدمات حوزه فناوری اطلاعات را به کمیسیون امور اجتماعی و دولت الکترونیک هیئت دولت ارائه کرده است.

بررسی لایحه خدمات فناوری اطلاعات در دولت

به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران، فضای مجازی تأثیر بسزایی در ساخت فرهنگ جامعه و به خصوص جوانان کشور دارد و عدم توجه به مؤلفه های کنترل و مدیریت فضای مجازی می تواند آثار مخربی در فرهنگ یک جامعه ایجاد نماید.

لذا در راستای کاهش و رفع نگرانی های موجود در حوزه فضای مجازی و با هدف مدیریت عقلانی در جنبه های مختلف کاربردی فضای مجازی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نسبت به انجام مطالعات جامع و تخصصی با همکاری مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، وزارت علوم، تحقیقات وفناوری، پژوهشگاه قوه قضائیه اقدام نمود که برآیند مطالعات مذکور، تدوین لوایحی پنجگانه است. از جمله این لوایح، لایحه مسئولیت ارائه دهندگان خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات که در 42 ماده تدوین شده است.

این پیش نویس قانونی، مجموعه اصول و قواعدی است که نحوه ارائه و استفاده از خدمات اطلاع رسانی رایانه ای را مقرر می کند.

مطابق این لایحه پیشنهادی، ارائه دهنده خدمات اطلاع رسانی رایانه ای عبارت است از هر شخص حقیقی یا حقوقی که با راعایت قوانین مربوطه و با استفاده از شبکه های اطلاع رسانی نسبت به انجام خدمات دسترسی، میزبانی یا مرکز ذخیره داده و ثبت نام دامنه می پردازد.

کاربر و مشترک این خدمات نیز هر شخصی است که به موجب قرارداد از خدمات ارائه دهنده خدمات استفاده می کند، در صورتی که به موجب قرارداد نباشد، کاربر نامیده می شود.

حقوق کاربران و مشترکان در برابر ارائه دهندگان خدمات تعریف شده است. کلیه ارائه دهندگان خدمات موظفند آنها را از امکانات فنی و خدماتی که بر مبنای نرخ های مصوب ارائه می دهند، آگاه نمایند. هم چنین، باید زمینه های متعارف آگاهی کاربران و مشترکان خود را از حقوق و وظایفی که به موجب این قانون برای آنها به وجود می آید، فراهم نمایند. ارائه دهندگان خدمات از سوی دیگر موظفند حقوق مادی و معنوی اطلاعاتی را که مشترکان و کاربران مطابق این قانون یا قرارداد جهت اطلاع رسانی روی شبکه قرار می دهند، رعایت نمایند.

بر اساس این لایحه، ارائه دهندگان خدمات فوق می توانند از تجهیزات دریافت از ماهواره استفاده نمایند و مشمول قانون ممنوعیت بکارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره نمی شوند.

هم چنین، در راستای حفظ حریم ارتباطات خصوصی افراد در شبکه های اطلاع رسانی رایانه ای، ارائه دهندگان خدمات موظفند با بکارگیری تجهیزات مناسب، ژیام ها و اطلاعات خصوصی را با حفظ تمامیت و محرمانه بودن آنها انتقال دهند.

علاوه بر این، جهت افزایش امنیت و سلامت ارتباطات خصوصی در شبکه های اطلاع رسانی رایانه ای، ارائه دهندگان خدمات موظفند فناوری های رمزگذاری یا رمزنگاری مناسبی را در اختیار کاربران و مشترکان خود قرار دهند.

هم چنین، شنود، افشا، قطع یا ایجاد اختلال یا هرگونه تغییر در ارتباطات خصوصی در شبکه های اطلاع رسانی یا اطلاعاتی که منجر به افشای ارتباطات خصوصی می شود فقط با دستور مقام ذی صلاح قضائی امکان پذیر است.

ضمناًً ارائه دهندگان خدمات نمی توانند بدون مجوز قانونی یا رضایت کاربران و مشترکان به ارتباطات یا اطلاعات خصوصی ذخیره شده یا درحال انتقال آنه ا دسترسی یافته یا آنها را شنود نمایند.

در مقابل، کابران و مشترکان نیز موظفند بر مبنای قرارداد و حوزه مجاز خود به نحوی فعالیت نمایند که در فعالیت ارائه دهندگان خدمات مذکور خللی ایجاد ننمایند. هم چنین، موظف اند به ارائه دهندگان خدمات، اطلاعات شخصی صحیحی ارائه دهند و همواره برای آنها امکان برقراری ارتباط با خود را فراهم نمایند. در غیر این صورت مسئول عواقب ناشی از آن خواهند بود. در غیر این صورت، به مجازات اخلال نمایندگان در سیستم های رایانه ای مندرج در قانون مبارزه با جرایم رایانه ای محکوم می شوند.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: اقتصاد ایران
انتشار: 20 مرداد 1400 بروزرسانی: 20 مرداد 1400 گردآورنده: henjesblog.ir شناسه مطلب: 1909

به "بررسی لایحه خدمات فناوری اطلاعات در دولت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بررسی لایحه خدمات فناوری اطلاعات در دولت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید