خواهرها و برادرها چگونه زندگی ما را شکل می دهند؟
به گزارش هنجس بلاگ، نینا جمشیدنژاد مترجم کتاب سیاحتی گروه کاوانه در ماتریکسِ همشیری: خواهرها و برادرها چگونه زندگی ما را شکل می دهند نوشته وال پارکر که به تازگی از سوی انتشارات ارجمند منتشر شده در گفت وگو با خبرنگاران درباره این اثر بیان نمود: کتاب سه بخش دارد. بخش اول به ابعاد زندگی و ارتباط خواهران و برادران با یکدیگر در درون خانواده و تأثیرات آن بر زندگی مستقل پس از آن می پردازد. بخش دوم این روابط همشیری را به صورت ماتریکس در اتاق درمان گروهی و فردی دنبال می نماید و در بخش سوم در مقیاسی بزرگ تر ماتریکس همشیری را در سازمان ها، نهادها و جامعه دنبال می نماید. از آنجا که در درمان های فردی و گروهی تأکید بیشتر بر روابط والد فرزندی است این کتاب به روان درمانگران و روانکاوان یاری می نماید روابط همشیری را هم از قلم نیندازند و به چگونگی تأثیر و تأثر همشیرها بر همدیگر نیز توجه نمایند.
او ادامه داد: مخاطب اصلی این کتاب روان درمانگران و به خصوص گروه درمانگران و خانواده درمانگران است اما می تواند مورد استفاده علاقمندان به مطالعات خانواده هم باشد چون زبانی عمدتاً عمومی و همه فهم دارد و با توجه به اینکه از اصطلاحات و کلمات تخصصی هم کمتر استفاده شده سطح سواد عمومی علم روانشناسی برای فهم مطالب کتاب کافی است. مطالعه این کتاب به مخاطب عام یاری می نماید ارتباط بین روابطی را که در گذشته با خواهر و برادرهایش داشته با زندگی و روابط کنونی اش درک کند و متوجه الگوهایی گردد که ناخودآگاه آنها را تکرار می نماید و در نتیجه به بینشی که برای بهبود یا اصلاح روابطش احتیاج دارد، دست پیدا کند.
او اضافه نمود: مخاطب عام در این کتاب می تواند با دقت و عمق بیشتری روابط همشیری خودش را واکاوی کند و با توجه به بخش آخر که نویسنده این روابط را به جامعه بسط داده است به درک بهتری از روابط بین فردی و اجتماعی می رسد.
جمشید نژاد با بیان اینکه روابط همشیری برخلاف والد فرزندی، افقی است و در نتیجه تحلیل رقابت ها، همکاری ها، شکست ها و موفقیت ها در ماتریکس همشیری بسیار فرق دارد گفت: درحالی که روابط همشیری از مهم ترین و اثرگذارترین روابط اولیه انسان محسوب می گردد، کمبود تحلیل و کاوش این ماتریکس در جامعه دانشگاهیان ما بسیار احساس می گردد.
او در خاتمه اعلام کرد: در جامعه حال حاضر ما که قوای حاکمه بر یکدست کردن نیروها و جهت دهی نهادهای اجتماعی متمرکز است، این بر عهده مردم و متخصصان است که پویایی های طبیعی خودشان را در خانواده، گروه ها و نهادهای اجتماعی پیدا نمایند و آنها را قوام دهند. ما مردم بدون تشخیص، تحلیل و تقویت روابط افقی همشیری از خانواده تا اجتماع خود نمی توانیم مردم باشیم و تنها توده ای بی شکل در دست قدرتمندان داخلی و خارجی خواهیم بود.
منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران