غذاهای محلی خراسان رضوی، تجربه ای متفاوت برای هر ذائقه

به گزارش هنجس بلاگ، امروزه سه استان خراسان رضوی، شمالی و جنوبی که زمانی یک استان واحد را تشکیل می دادند، به زعفران، زرشک، صنایع دستی، و غیره معروف است. در این بین، غذاهای محلی خراسان رضوی هم یکی از مواردی است که توجه گردشگران و محققان را به خود جلب می نماید. فرهنگ و تاریخ غنی این منطقه به غذاهایش هم رخنه نموده تا زمانی که یکی از غذاهای سنتی خراسان را می چشید، هزاران سال تجربه زندگی را در میان بافت تازه و خوش طعم غذا پیدا کنید.

غذاهای محلی خراسان رضوی، تجربه ای متفاوت برای هر ذائقه

هرچند که هر بخش از ایران زمین با زیبایی ها و تنوغ قومی و قدمت باستانی چیزهای زیادی برای شگفت زده کردن شما دارد، اما شکی نیست که غذاهای محلی یکی از جالب ترین شگفتی های گوشه و کنار ایران زمین محسوب می شوند. در این مطلب، مجله خبرنگاران میخواهد تا شما را غذاهای محلی خراسان رضوی آشنا کند. پس با ما همراه باشید.

جهت رزرو آنلاین بلیط هواپیما مشهد بر روی لینک کلیک کنید.

حلیم نیشابور، یک غذای مقوی و خوش طعم

حلیم یکی از عذاهای محلی خراسان رضوی، به ویژه مشهد و نیشابور به حساب می آید. حلیم نیشابوری را از گوشت فراوان و بلغور گندم تهیه می نمایند. در مشهد نیز حلیم به روش مشابهی طبخ می شود با این تفاوت که به جای بحث همیشگی شکر یا نمک، به آن خورشت قیمه اضافه می نمایند. کمی عجیب به نظر می رسد اما بهتر است حتما این نوع حلیم را امتحان کنید. درضمن، راهنمای سفر به نیشابور را می توانید در مجله ما بخوانید.

حلیم عدس نیز یکی دیگر از غذای خاص و خوش طعم خراسان رضوی است که به دلیل پروتئین بالا، به راحتی می تواند به عنوان یک وعده غذایی محسوب شود و مصرف آن برای افرادی که دچار کم خونی هستند توصیه شده است.

آش ماست سبزوار، از غذاهای محلی خراسان رضوی

سبزوار یکی دیگر از شهرستان های استان خراسان رضوی است که بسیاری از افراد با آش ماست این شهر آشنا هستند. این نوع آش از اسفناج، رشته آش و ماست در کنار ترکیب دیگر مواد به دست می آید و طعم فوق العاده ای دارد. به طور کلی در منطقه خراسان مصرف انواع سوپ و آش بسیار متداول است.

شیشلیک، کباب خوشمزه و پرطرفدار

پخت این نوع خوش طعم و خاص از کباب ها، از گذشته در کشورهایی مانند ایران، روسیه و از آسیای مرکزی مانند مغولستان گرفته تا بخش هایی از قاره اروپا رواج داشته است. این نوع کباب از گوشت راسته گوسفند تهیه می شود و بسیار لذیذ است، به طوری که عموما به جهانگرد ها پیشنهاد می شود که در سفر به ایران حتما این نوع محبوب کباب را امتحان نمایند. لازم به ذکر است که پخت این نوع غذا را برای اولین بار منسوب به شهر شاندیز می دانند و از مواد مختلفی برای طعم دار کردن و ترد شدن گوشت استفاده می نمایند که از میان آن ها می توان به زعفران، آبلیمو، ماست و روغن زیتون اشاره نمود.

خورشت ریواس، غذایی از دل کوه های نیشابور

هر سال بهار، در کوه های نواحی غذاهای محلی خراسان رضوی و کردستان گیاهی خودرو رشد می نماید که به آن ریواس می گویند. این گیاه عجیب که پر از خارهای تیز است را با دقت فراوان می چینند و با جدا کردن خارهای آن، خورشتی تهیه می نمایند که کمی ترش است و ظاهری شبیه خورشت کرفس دارد. طعم بی نظیر آن باعث شده تا یکی از غذاهای محبوب برای پذیرایی از مهمانان در فصل بهار باشد. لازم به ذکر است که طعم ترش این خورشت به خاطر گیاه ریواس است. این گیاه قدیمی کمی صورتی رنگ است و مزه ملسی دارد.

شله مشهدی، این غذای سنتی و تاریخی

تاریخچه این غذای فوق العاده که در آن انواع حبوبات استفاده می شود، به دوران قاجار باز می شود و یک وعده غذایی کامل و سنگین محسوب می شود. در سرو این نوع آش، معمولا مقداری قیمه به آن اضافه می نمایند و از آن جا که در پخت آن حبوبات زیادی مصرف می شود، زمانی که برای پخت آن ضروری است، کمی طولانی به نظر می رسد. می توان گفت شله یکی از معروف ترین غذاهای محلی خراسان رضوی به شمار می آید.

یتیمچه، ساده، سریع و آسان

این غذا که از موادی مثل بادمجان، عدس و لوبیا تهیه می شود، به همراه سیب زمینی یک غذای فوق العاده لذیذ است و از غذاهای سنتی نیشابور به حساب می آید. در پخت این غذا هیچ نوع پروتئین گوشتی به کار نمی رود و به همین دلیل برای گیاهخواران بسیار مناسب است. می توان در کنار این غذا، ماست موسیر، ترشی و سبزی خوردن سرو کرد. همچنین، پایه اصلی این غذا کدو است در بعضی موارد می توان از بادمجان استفاده کرد.

چنگالی، یک عصرانه سبک

این غذای ساده و سبک می تواند گزینه خوبی برای عصرانه باشد و به دو روش متفاوت تهیه می شود. برای پخت این نوع غذا، می گذارند نان کمی بیات شود. سپس آن را خرد می نمایند و در روغن داغ می ریزند و به آن شکر یا شیره اضافه می نمایند. این دسر که یکی از غذاهای محلی خراسان رضوی به حساب می آید اما در سیستان و یاسوج به روش های مختلف تهیه می شود.

رشته پلو، یکی از پرطرفدارترین غذاهای محلی خراسان رضوی

بسیاری از ما رشته پلو، غذایی که با سال نو و عید نوروز گره خورده را می شناسیم و در فهرست غذاهای محبوب خود داریم. این مورد از غذاهای محلی خراسان، مانند بسیاری از دیگر رسوماتی که از این خطه به سراسر کشور راه یافت است، می تواند فوق العاده و جالب باشد.

جهت رزرو آنلاین تور مشهد بر روی لینک کلیک کنید.

دیگچه، دسر خوش طعم مشهدی

این دسر خوش طعم مشهدی، از غذاهای محلی خراسان رضوی محسوب می شود و کمی شبیه شعله زرد است. دیگچه مانند شعله زرد در ماه های خاص و اعیاد مذهبی پخته می شود. یکی دیگر از موارد مصرف مهم آن هم در ماه رمضان است که معملا بر سر سفره افطار به صورت ثابت دیده می شود.

ساطری پلو، زیبا، چشم نواز و لذیذ!

این غذا که با رنگ های زیبا و متنوع خود اشتهای شما را بر می انگیزد و به طور کلی در خراسان، چه رضوی، شمالی یا جنوبی بسیار پرطرفدار است. ساطری پلو که از غذاهای محلی خراسان رضوی به حساب می آید، نوعی پلو است که در لا به لای آن هویج، زرشک، گوشت چرخ نموده و بعضی اجزای دیگر به چشم می خورد.

فرازی کوتاه از تاریخ خراسان

خراسان یکی از قدیمی ترین مناطق ایران است که زادگاه بسیاری از شعرا و عرفا به حساب می آید اما این سرزمین کهن، حتی پیشینه ای از این هم قدیمی تر دارد. اولین ردپای حضور انسان در این منطقه به حدود 800 هزار سال پیش باز می شود؛ این یعنی دوره ای پیش از نوسنگی و این درحالی است که زمانی که از قدمت حضور انسان در شهرهای دیگر سخن می گوییم، صحبت از قدمتی تا صدهزار سال است. این مقایسه روشن می نماید که انسان های بدوی از چه زمانی در این منطقه مهم زندکی می کردند.

با این وجود، شاید یکی از برهه های مهم در تاریخ خراسان، مهاجرت اقوام آریایی و ورود آن ها به فلات ایران بود که سرزمین این خطه را برای همواره تحت تاثیر خود قرار داد. آن ها پس از رسیدن به منطقه ای که امروزه سکونتگاه ما ایرانی ها است در بخش های خراسان و سیستان سکنی گزیدند و سند تایید این ادعا نیز شاهنامه فردوسی است که جنبه های مهمی را در زمینه تاریخی و ادبی روشن نموده است.

در این مقاله، به ذکر غذاهای محلی خراسان پرداختیم. برای سفر به شهرهای مختلف این استان می توانید از تورهای خبرنگاران بهره ببرید یا به طور جداگانه فرآیند سفر خود را برنامه ریزی کنید. برای اطلاعات بیشتر در خصوص خراسان می توانید به مقاله ما در این زمینه مطالعه نمایید. شما از غذاهای خراسان کدام را تا به حال تجربه نموده اید؟ نظرات خود را درمورد این غذاها برای ما بنویسید.

منبع: الی گشت
انتشار: 24 خرداد 1399 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: henjesblog.ir شناسه مطلب: 684

به "غذاهای محلی خراسان رضوی، تجربه ای متفاوت برای هر ذائقه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غذاهای محلی خراسان رضوی، تجربه ای متفاوت برای هر ذائقه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید