درمان هموگلوبین پایین

به گزارش هنجس بلاگ، هموگلوبین اکسیژن را به بخش های مختلف بدن منتقل می نماید، و وجود آن برای زنده ماندن انسان حیاتی است. از این رو، در صورت کمبود و یا پایین بودن سطح این مولکول باید به سرعت درمان گردد. در این مقاله بیشتر در خصوص این

درمان هموگلوبین پایین

هموگلوبین اکسیژن را به بخش های مختلف بدن منتقل می نماید، و وجود آن برای زنده ماندن انسان حیاتی است. از این رو، در صورت کمبود و یا پایین بودن سطح این مولکول باید به سرعت درمان شود. در این مقاله بیشتر در خصوص این بیماری و گزینه های درمان آن می خوانیم.

هموگلوبین یک متالوپروتئین حاوی آهن حمل نماینده اکسیژن است که وجود آن حیاتی و در سلول های قرمز خون (در گلبول قرمز) وجود دارد. این پروتئین مسئول حمل اکسیژن از دستگاه تنفسی به بقیه نقاط بدن است. علاوه بر این، دی اکسید کربن را از بافت های بدن به دستگاه تنفسی منتقل می نماید، جایی که به وسیله بازدم از بدن خارج می شود. در بدن پستانداران، هموگلوبین 96 درصد ماده خشک گلبول های قرمز را تشکیل می دهد و بعلاوه سبب قرمز رنگ شدن خون است. هموگلوبین می تواند به صورت همزمان به 4 مولکول اکسیژن متصل شود.

این یک پروتئین کروی با 4 زیر واحد است، که در یک الگوی 4 ضلعی شبینه به مولکول میوگلوبین مرتب شده است. با این حال، مولکول هموگلوبین دارای یک گروه heme اضافی نیز هست، که شامل یک یون آهن است و بین حلقه هیتروسیکلیک قرار گرفته است. هرگونه تغییر در ساختار مولکول هموگلوبین، باعث تغییر شکل در گلبول قرمز می شود. این مورد در بیماری کم خونی داسی شکل دیده می شود. سطح طبیعی هموگلوبین در بدن باعث عملکرد روان سیستم های بدن می شود. با این حال، در صورت کاهش سطح آن، منجر به کمبود آهن می شود که کم خونی نامیده می شود.

خون چیست؟

خون بافت زنده اى است که از دو قسمت سلولى و پلاسمایى تشکیل شده است.

الف) عناصر سلولى که 45 درصد حجم خون را تشکیل مى دهند شامل:

1- گلبول هاى قرمز که مسئول اکسیژن رسانى به سلولهاى بدن مى باشند.

2- گلبول هاى سفید که وظیفه دفاع بدن در مقابل عوامل خارجى را برعهده دارند.

3- پلاکت ها که در عمل بند آمدن خونریزى دخالت دارند.

ب) پلاسما که 55 درصد حجم خون را تشکیل مى دهد و حاوى مواد قندى، چربى، پروتئین، املاح مختلف، هورمون ها وفاکتورهاى انعقادى خون مى باشد.

حجم خون درافراد بالغ حدود 5/5 لیتر می باشد.

کم خونی

بیماری کاهش سلول های قرمز خون یا تعداد پایین هموگلوبین به عنوان کم خونی نامیده می شود و برای بدن بسیار مضر است. درمان این بیماری برای خنثی کردن اثر این کاهش سطح در خون در اسرع وقت لازم است. هموگلوبین خودش غنی از آهن است، از این رو، کاهش آهن در رژیم غذایی قطعا به آغاز این بیماری منجر خواهد شد.

علایم کم خونی

چند علامت قابل تشخیص برای شناسایی آسان سطح پایین هموگلوبین و کم خونی وجود دارد که شامل موارد زیر است:

فرسودگی و خستگی

سردرد و سرگیجه

نبود تمرکز و ضعف حافظه

تنگی نفس

تپش قلب و سایر مسائل قلبی

بزرگ شدن قلب

رنگ پریدگی ناخن و پوست

تورم دست و پا

تعریق مفرط

تعداد علایم و شدت آن ها در صورت عدم درمان این بیماری بیشتر خواهد شد. به این علت است که درمان آن نباید به هیچ عنوان سرسری گرفته شود.

گزینه های درمان

برترین راه درمان این بیماری، افزایش مصرف رژیم غذایی غنی از آهن است. این آهن سطح هموگلوبین در خون را بالا می برد، و در نتیجه به سالم ماندن کم می نماید. با این حال، افزایش بیش از حد آهن در خون منجر به سایر بیماری ها مانند هموکروماتوز می شود. از این رو، دوز آهن باید پس از مشورت با پزشک متخصص تجویز شود. پزشک دوز مناسب را تجویز خواهد نمود و برترین زمان مصرف این میزان دوز را به شما خواهد گفت.

در بعضی از موارد، داروهای خاصی ممکن است در فراوری هموگلوبین یا سلول های قرمز خون تداخل ایجاد نمایند. این داروها باید معین شوند و مصرف آن ها باید متوقف و یا کاهش یابد. بعضی از افراد به علت وجود زخم معده یا سرطان روده بزرگ احتیاج به درمان هموگلوبین پایین دارند. این بیماری ها باعث از دست رفتن غیرطبیعی سلول های قرمز خون در بدن می شود، و قبل از رسیدگی به سطح پایین هموگلوبین باید درمان شوند.

در موارد بسیار شدید، انتقال خون تنها راه درمان خواهد بود. هرگونه از دست دادن خون زیاد منجر به آغاز این بیماری و نبود اکسیژن در بدن می شود و باید به این مشکل رسیدگی شود. بعضی از زنان باید با از دست دادن خون زیاد که در چرخه قاعدگی از دست می دهند دست و پنجه نرم نمایند و این مشکل هم می تواند با تجویز بعضی داروها درمان شود. درمان هموگلوبین پایین با استفاده از درمان های خانگی تنها باید تحت نظر پزشک متخصص انجام گیرد. همراه با کم خونی، اختلالات دیگر مربوط به خون نیز باید آنالیز شوند.

خطر هموگلوبین پایین بسیار واقعی است و می تواند منجر به عوارض زیادی در بدن شود. اهمیت این درمان نباید دست کم گرفته شود، و شخص باید بداند چگونه سطح هموگلوبین را افزایش دهد، و به منظور کنترل این بیماری کشنده به سرعت وارد عمل شود.

سلب مسئولیت: مطالب موجود در این مقاله صرفا جنبه آموزشی دارند و نمی توانند جایگزینی برای توصیه های پزشک متخصص باشند.

منبع: راسخون
انتشار: 6 آذر 1400 بروزرسانی: 6 آذر 1400 گردآورنده: henjesblog.ir شناسه مطلب: 3551

به "درمان هموگلوبین پایین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "درمان هموگلوبین پایین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید