طرز تهیه جامبالایا؛ غذایی با برنج و گوشت از آمریکا
به گزارش هنجس بلاگ، در مجموعه غذای ملل، با دستور پخت یکی از غذاهای دنیا به آن کشور سفر می کنیم. امروز با طرز تهیه تاس کباب لذیذ جامبالایا، به استان لوئیزیانای آمریکا سفر خواهیم کرد.
امروز در خبرنگاران قرار است به استان لوئیزیانا در ایالات متحده آمریکا سفر کنیم و تاس کباب جامبالایا (jambalaya) را بپزیم؛ غذایی که به عنوان ناهار روز یکشنبه در این استان سرو می گردد و با ترکیب طعم های فرانسوی، اسپانیایی و غرب آفریقا از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است. با طرز تهیه و دستور پخت این غذای محبوب محلی همراه ما باشید.
جامبالایا چیست؟
جامبالایا، یک غذای مشهور خانگی و نمادی از ناهار روزهای یکشنبه یا پیک نیک های کلیسا است و هر فردی در لوئیزیانا معتقد است که برترین نسخه این تاس کباب، به وسیله مادربزرگ خودش پخته می گردد. این خوراک به قدری محبوب است که الهام بخش هنک ویلیامز (Hank Williams) برای خواندن آهنگی به نام جامبالایا شده است.
بازدیدکنندگان غیربومی می توانند در کافه های نیواورلئان، جامبالایا را سفارش دهند. به یک رستوران دنج بروید و یک کاسه جامبالایای مخصوص روز را سفارش دهید. این غذا معمولا با انواع گوشت مانند میگو، خرچنگ، مرغ، خرگوش یا سوسیس های پرادویه طبخ می گردد.
هر لقمه از جامبالایا مملو از طعم های مختلف است، از بوی تازه برنج، تکه های ترد گوشت و سوسیس گرفته تا عطر سیر و شوری میگو. اگر دوست داشتید کمی سس تند به آن اضافه کنید تا طعم خوشمزه تری به خود بگیرد.
دستور پختی که در این مقاله به شما ارائه خواهیم کرد، مربوط به جامبالایای سنتی است که در آن گوشت دریایی وجود ندارد. اما بهتر است بدانید که بسیاری از سرآشپزان، میگو را به عنوان یکی از اجزای اصلی این غذا می شناسند.
مواد لازم
برای 6 نفر
- 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- 2 عدد سینه مرغ بدون استخوان که به تکه های 2.5 سانتیمتری برش خورده باشند
- 250 گرم سوسیس گوشت دودی خردشده
- 1 عدد پیاز پوست کنده و نگینی خردشده
- 1 عدد فلفل دلمه نگینی خردشده
- 1 شاخه کرفس خردشده
- 2 عدد حبه سیر پوست کنده و کاملا ریز شده
- نصف تا 1 قاشق چای خوری فلفل قرمز
- نصف قاشق چای خوری پودر پیاز
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- 400 گرم برنج سفید
- 4 لیوان آب مرغ
- 3 عدد برگ بو
- 1 قاشق چای خوری سس تند (تاباسکو)
- 2 قاشق چای خوری سس ووسترشر (Worcestershire sauce)
مواد لازم برای سس انگلیسی ووسترشر
- 1 پیمانه سرکه سیب
- 1 عدد لیموترش تازه
- 1 قاشق چای خوری پودر پیاز
- نصف قاشق چای خوری پودر دارچین
- 1 حبه سیر تازه
- 1 قاشق چای خوری پودر تخم گشنیز
- نصف قاشق چای خوری پودر زنجبیل
- نصف قاشق چای خوری فلفل سیاه و سفید
- یک چهارم قاشق چای خوری پودر فلفل قرمز
- 1 قاشق غذاخوری عسل
- 1 قاشق چای خوری پودر میخک
- یک چهارم قاشق چای خوری زردچوبه
- یک چهارم قاشق چای خوری پودر هل
- 1 قاشق چای خوری پودر خردل
- 2 قاشق غذاخوری سویا سس
- 1 قاشق چای خوری نمک
- 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- 1 قاشق غذاخوری شیره انگور
- 2 عدد ماهی کولی یا آنچوی خشک شده
- 5 قاشق غذاخوری تمبر هندی (برای تهیه 2 قاشق عصاره تمبر هندی)
- نصف پیمانه شکر
دستورپخت سس انگلیسی ووسترشر
توجه داشته باشید که طعم و عطر سس ووسترشر به کیفیت ادویه جات بستگی دارد. اگر می خواهید یک سس ووسترشر با طعم اصیل داشته باشید، باید چوب تازه یا دانه ادویه ها را تهیه و پودر کنید.
1. 5 قاشق غذاخوری تمبر هندی را با کمی آب گرم مخلوط کنید تا باز گردد و سپس آن را صاف کنید تا عصاره تمبر هندی به دست بیاید.
2. سیر را کاملا بکوبید و در ظرف مناسبی بریزید. سرکه سیب، سویا سس، عسل، روغن زیتون، شیره انگور و عصاره تمبر هندی را به ظرف سیر اضافه نموده و هم بزنید تا مواد کاملا با هم مخلوط شوند.
3. تمام ادویه جات را با هم مخلوط کنید و آهسته آهسته به سایر مواد بیافزایید.
4. آب لیموترش تازه را اضافه کنید و کاملا هم بزنید و اگر ماهی آنچوی یا کولی خشک شده داشتید آن را کاملا خرد کنید و به سس اضافه کنید.
5. سس را کمی بجوشانید و کنار بگذارید.
6. شکر را درون ماهیتابه ای مناسب روی حرارت کم قرار دهید تا آهسته کاراملی گردد. به روغن احتیاجی نیست.
7. سس آماده شده از قبل را در ظرفی دیگر، روی حرارت زیاد به مدت 3 دقیقه بجوشانید.
8. شکر کاراملی شده را به سس اضافه کنید و کاملا هم بزنید تا سس شما غلیظ و یک دست گردد.
سس انگلیسی ووسترشر را می توان در یک بطری مناسب و دربسته به مدت 2 تا 3 هفته در یخچال نگه داری کرد. در نظر داشته باشید که قبل از مصرف، باید سس را صاف کنید. به جای سرکه سیب از ماءالشعیر تلخ نیز می توان استفاده کرد. این سس دارای طعم و عطر بسیار قوی است، پس در مصرف آن مراقب باشید.
دستور پخت
1. در یک قابلمه بزرگ، روغن را روی حرارت میانه گرم کنید. سینه مرغ و سوسیس را داخل آن بریزید و آن ها را سرخ کنید تا به رنگ قهوه ای روشن دربیایند.
2. پیاز، فلفل دلمه ای، کرفس، سیر، فلفل قرمز، پودر پیاز، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید.
3. مخلوط را هم بزنید و بپزید تا پیازها کاملا نرم و مات شوند. این فرآیند، حدود 5 دقیقه به طول می انجامد.
4. برنج، آب مرغ و برگ بو را اضافه کنید. مخلوط را به جوش بیاورید و سپس شعله گاز را کم کنید. در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید که به مدت 20 دقیقه بجوشد.
5. سس ووسترشر و سس تند را اضافه و جامبالایا را سرو کنید.
ویدیو
دانلود ویدیو 720p | 360p
آیا تا به امروز پیروز شده اید غذاهای بین المللی ارائه شده در مجموعه 50 غذای خوشمزه جهان را طبخ کنید؟ از غذاهای خود عکس بگیرید و با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام (@) ، تصاویر خود را با ما به اشتراک بگذارید. بعلاوه می توانید از تجربیات خود در بخش نظرات همین مقاله بنویسید.
منبع: کجارو / foodculture.ir / lonelyplanet