علائم سکته گرمایی را بشناسیم

به گزارش هنجس بلاگ، خبرنگاران : متخصص طب اورژانس، با توجه به گرم شدن هوا، توصیه هایی برای جلوگیری از گرمازدگی عنوان کرد.

علائم سکته گرمایی را بشناسیم

به گزارش خبرنگاران به نقل از مهر، مجید شجاعی، با عنوان این مطلب که گرمازدگی دارای 4 مرحله است، گفت: مراحل استرس گرمایی، خستگی گرمایی، گرمازدگی، سکته گرمایی از مراحل گرمازدگی هستند که هر کدام علائم خاص خود را دارند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اضافه نمود: در مرحله استرس گرمایی فرد علائمی مانند سرگیجه، ضعف، حالت تهوع، تشنگی و سردرد را احساس می نماید، در مرحله خستگی گرمایی نیز با علائمی نظیر عرق کردن شدید، خستگی، قرمزشدن پوست، گرگرفتگی یا اسپاسم عضلات به همراه درد، سردرد یا سرگیجه خفیف و حالت تهوع همراه است.

وی اعلام نمود: مرحله گرمازدگی با علائمی نظیر رنگ پریدگی، عرق شدید، تهوع، اسهال و استفراغ، جوش های ریز گرمازدگی، سردرد، گرفتگی عضلات، خستگی، ضعف، تشنگی شدید، سرگیجه، تکرر ادرار و ادرار تیره رنگ، از دست دادن تمرکز، ادم یا تورم خفیف پا، مچ پا یا انگشتان دست و از دست دادن هوشیاری تعیین می گردد.

شجاعی گفت: گاهی سلول های سطحی پوست آسیب دیده، عرق زیر پوست جمع شده و فرد دچار جوش زیر پوستی یا به اصطلاح عرق سوز می گردد.

به گفته این متخصص طب اورژانس، مرحله سکته گرمایی نیز با ضربان ضعیف، تنفس سریع، کاهش تعریق، پوست داغ و خشک و قرمز، حالت تهوع، سردرد و سرگیجه، تاری دید، تحریک پذیری و یا تغییرات خلقی، عدم هماهنگی و از دست دادن هوشیاری همراه است که اگر این مرحله شدید باشد می تواند به نارسایی ارگان های بدن، کما و مرگ منجر گردد. شرایط دیگری که ممکن است با سکته گرمایی شدید رخ دهد، رابدومیولیز است، این بیماری باعث تخریب سلول های عضلانی و در نتیجه نارسایی کلیه می گردد.

شجاعی برای پیشگیری از بروز گرمازدگی در ایام گرم تابستان به هموطنان توصیه کرد: نوشیدن مقدار زیاد مایعات، حداقل هشت لیوان آب در روز بنوشید، بدن شما به ازای هر کیلوگرم وزن 30 میلی لیتر آب در روزنیازمند است ولی مصرف مایعات در آب و هوای گرم باید افزایش یابد.

وی گفت: اگر نمی توانید مقدار زیادی آب بنوشید یک نوشیدنی بدون گاز مثل آب میوه یا دوغ جانشین مناسبی است همچنین از مصرف زیاد نوشیدنی های کافئین دار مانند نوشابه، قهوه و چای اجتناب کنید، زیرا کافئین ادرارآور است و باعث دفع آب از بدن می گردد.

شجاعی اضافه نمود: از مصرف غذاهای چرب و داغ اجتناب نموده و بهتر است غذایتان کمی نمک داشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه محافظت از آفتاب و نور مستقیم خورشید یک ضرورت است، توصیه کرد: از کرم ضد آفتاب با فاکتور محافظت در برابر آفتاب (SPF) حداقل 15 بهره ببرید، اگر احساس ناخوشی و ضعف به شما دست داد، فوراً از مقابل نور مستقیم خورشید دور شوید.

شجاعی اضافه نمود: لباس های سبک و گشاد از جنس کتان و نخ بپوشید، لباس های تیره و سنگین گرما را جذب می نمایند و به یاد داشته باشید بعضی از پارچه های نازک، حفاظ کافی در برابر اشعه ماورای بنفش خورشید ایجاد نمی نمایند، همچنین از کلاه های لبه دار و ترجیحاً منفذدارو عینک آفتابی برای محافظت از چشم بهره ببرید.

وی ادامه داد: از سفرهای غیر ضروری پرهیز نموده و از رفتن به جاهایی که سایبان ندارد و تهویه آن خوب نیست، حتی المقدور خودداری کنید. زیر آفتاب جای مناسبی برای ماشین های پارک شده نیستند و اگر چاره ای جز سفر در هوای گرم ندارید، یک بطری آب همراه خود داشته باشید.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه بچه ها و سالمندان مستعد گرمازدگی هستند، ادامه داد: از افراد آسیب پذیر در گرمای تابستان مراقبت مخصوص کنید.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: اقتصادنیوز
انتشار: 20 مرداد 1400 بروزرسانی: 20 مرداد 1400 گردآورنده: henjesblog.ir شناسه مطلب: 3214

به "علائم سکته گرمایی را بشناسیم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "علائم سکته گرمایی را بشناسیم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید