نخستین دوزهای واکسن کرونا در آمریکا به چهار داوطلب سالم تزریق شدند
به گزارش هنجس بلاگ، پژوهشگران امریکایی روز دوشنبه 26 اسفند در نخستین آزمایش یک واکسن تجربی ویروس کرونا نخستن دوز آن را به یک زن داوطلب تزریق کردند.
به گزارش خبرنگاران به نقل از آسوشیتدپرس دانشمندان در موسسه پژوهشی کیزر پرمننت در شهر سیاتل در ایالت واشنگتن در غرب آمریکا با تزریق واکسن به بازوهای چهار فرد داوطلب سالم نخستین مرحله این بررسی بسیار مورد دانتظار بر روی یک واکسن بالقوه کووید-19 آغاز کردند.
این واکسن فقط 42 روز پس از انتشار ترکیب ژنتیکی ویروس کرونا بوسیله دانشمندان چینی بوسیله یک شرکت آمریکایی ساخته شد که رکوردی بی سابقه برای ساخت یک واکسن است.
نخستین دریافت کننده واکسن یک زن مدیر عملیات در شرکت کوچک تکنولوژی بود که در یک اتاق معاینه واکسن به بازویش تزریق شد. جنیفر هالر 43 ساله اهل سیاتل پیش از دریافت واکسن گفت: همه ما احساس عجز بسیار می کنیم. این فرصتی عالی برای من است که کاری انجام دهم. او گفت دو دختر نوجوانش هم فکر می کنند که کار او درست است.
او پس از تزریق اتاق معاینه را با لبخندی بزرگ ترک کرد و گفت: حالم خیلی خوب است.
سه نفر دیگر هم در صف بودند تا واکسن به آنها زده شود. در نهایت 45 فرد داوطلب دو دوز واکسن را به فاصله یک ماه دریافت خواهند کرد.
تزریق واکسن به این داوطلبان تازه آغاز رشته ای از بررسی های لازم برای ثابت کردن ایمنی و موثر بودن این واکسن است. حتی اگر این پژوهش به نتیجه مثبت برسد، به گفته دکتر آنتونی فاوچی، رئیس موسسه های ملی بهداشت 12 تا 18 ماه طول خواهد کشید تا واکسن در دسترس عمومی برسد.
فاوچی در بیانیه ای در روز دوشنبه گفت: یافتن واکسن یک اولویت فوری بهداشت عمومی است. این بررسی جدید گام نخست مهم به سوی این هدف است.
واکسن مورد آزمایش که نام کددار آن mRNA-1273 است بوسیله موسسه های ملی بهداشت آمریکا و شرکت بیوتکنولوژی مودرنا در ماساچوست آمریکا ساخته شده است.
تزریق این واکسن خطری از لحاظ ایجاد عفونت ندارد، زیرا حاوی خود کروناویروس نیست.
واکسن های دیگری نیز دارند ساخته می شوند. چندین گروه پژوهشی در سراسر جهان در حال رقابت برای ساختن واکسنی بر ضد کووید-19 هستند. انتظار می رود آزمایش یک واکسن دیگر که بوسیله شرکت داروسازی اینوویو ساخته شده است، ماه آینده در آمریکا، چین و کره جنوبی آغاز شود.
آزمایش واکسن در سیاتل چند روز پس از آن اعلام می شود که سازمان جهانی بهداشت شرایط شیوع ویروس جدید را همه گیری جهانی یا پاندمی خواهند. در حال حاضر شمار موارد عفونت در جهان از 170000 مورد گذشته و شمار مرگ های ناشی از آن به 6650 مورد رسیده است.
برخی از افراد شرکت کننده در بررسی سیاتل که به دقت از میان افراد داوطلب سالم 18 تا 55 ساله انتخاب شده اند، دوز بالاتری را نسبت به دیگران دریافتن خواهند کرد تا معلوم شود که دوز مناسب برای تلقیح واکسن چقدر باید باشد.
دانشمندان هر عارضه جانبی احتمالی در این افراد را وارسی خواهند کرد و نمونه های خونی از این افراد گرفته خواهد شد تا معلوم شود پاسخ ایمنی در آنها چگونه است. این واکسن در بررسی روی موش ها نتایج امیدوارکننده ای داشته است.
بیشتر واکسن هایی که در سطح جهان در دست بررسی هستند، پروتئین هایی را هدف قرار می گیرند که به زبان ساده گل میخ نامیده می شوند. این گل میخ ها که از سطح ویروس بیرون می زنند، امکان تهاجم به سلول های انسانی را فراهم می کنند،
پژوهشگران در موسسه های ملی بهداشت آمریکا بخشی از کد ژنتیکی ویروس را که دستورات ساخت این پروتئین های گل میخی را دارد، کپی کردند. بعد شرکت مدرنا یک RNA پیامبر یا mRNA (یک رشته اسید نوکلئیکی) ساختند که واکسن محتوی آن است. این RNA پیامبر پس از ورود به بدن وارد سلول ها می شود و سلول های بدن را به ساختن پروتئین گل میخی وادار می کند. همین این پروتئین های تولید شده در بدن واکنش ایمنی را ایجاد می کنند که انتظار می رود باعث مصونیت فرد در برابر ویروس کرونا شود.
-
واکسن کورونا چه وقتی در دسترس قرار خواهد گرفت؟
-
مسابقه برای یافتن داروی ضد ویروس کرونا | تا چند هفته دیگر نخستین درمان آماده می شود
منبع: همشهری آنلاینbestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا