ابتلا به مالاریا با مصرف قهوه!
به گزارش هنجس بلاگ، پژوهشگران استرالیایی و برزیلی در آنالیز جدید خود دریافتند محصولاتی مانند قهوه که از مناطق جنگل زدایی شده به دست می آیند، می توانند عامل ابتلا به مالاریا باشند.
به گزارش خبرنگاران و به نقل از فیز، پژوهشگران دانشگاه سیدنی(USYD) استرالیا و دانشگاه سائو پائولو(USP) برزیل، در آنالیز جدیدی تخمین زده اند که در نقاط مهم جنگل زدایی شده برای تجارت های بین المللی از جمله مناطقی که محصولاتی مانند قهوه، سویا، کاکائو، محصولات وابسته به چوب، روغن نخل و پنبه را ارائه می دهند، 20 درصد خطر مالاریا وجود دارد.
پروفسور مانفرد لنزن(Manfred Lenzen)، استاد دانشگاه سیدنی و از نویسندگان این پژوهش گفت: ما باید بیشتر مراقب تهیه و مصرف محصولات مورد احتیاج خود باشیم و از خریدن محصولاتی که از مناطق جنگل زدایی شده می آیند، خودداری کنیم. به جای خریدن این محصولات، باید به خرید محصولاتی بپردازیم که به حمایت از مالکان زمین های کشورهای در حال توسعه یاری می نمایند.
پژوهش های پیشین نشان داده اند که جنگل زدایی و اختلالات پیش آمده در جنگل های بارانی می توانند به انتقال مالاریا منجر شوند زیرا در این مناطق، شرایطی پیش می آید که به سکونت حشرات یاری می نماید.
این پژوهش، نخستین پژوهشی است که ارتباط میان تقاضای جهانی برای کالا را با افزایش جنگل زدایی و بالا رفتن خطر ابتلا به مالاریا در انسان ها مورد آنالیز قرار می دهد.
دکتر آرونیما مالک(Arunima Malik)، از نویسندگان این پژوهش گفت: این پژوهش برای نخستین بار، به آنالیز نقش مصرف جهانی در افزایش جنگل زدایی و ابتلا به مالاریا می پردازد. مصرف بی رویه انسان ها به وضوح این فرایند را راهنمایی می نماید.
لنزن اضافه نمود: تغییر جهت مصرف از جنگل زدایی، مزایای بسیاری برای پیشگیری از مالاریا دارد و می تواند از کاهش تنوع زیستی پیشگیری کند و میزان انتشار گازهای گلخانه ای را نیز کاهش دهد.
این پژوهش، در مجله Nature Communications به چاپ رسید.
منبع: خبرگزاری ایسنا