انواع عایق رطوبتی : معرفی و آنالیز از قیرگونی تا نانوپلیمر و ایزوفیکس

به گزارش هنجس بلاگ، انتخاب بهترین متریال از بین انواع عایق رطوبتی مناسب می تواند راهی عالی برای عایق بندی ساختمان باشد. اما چگونه متریالی را انتخاب کنیم که به ما یاری کند تا با مشکل رطوبت روبرو نشویم؟ در حقیقت، رطوبت مسئله ای بسیار رایج است که همه صاحبان املاک با آن دست وپنجه نرم می نمایند.

انواع عایق رطوبتی : معرفی و آنالیز از قیرگونی تا نانوپلیمر و ایزوفیکس

معرفی بهترین مجری عایق رطوبتی از طریق سامانه آنلاین خدمات ساختمانی کارگشا

دیوار های عایق بندی نشده، آب را از خارج جذب می نمایند؛ در حالی که عدم گردش هوای کافی در ساختمان باعث رشد باکتری ها و ایجاد کپک می گردد. بنابراین، انتخاب بهترین مواد از بین انواع عایق رطوبتی می تواند ساختمان را از هرگونه رطوبت دور کند؛ با خبرنگاران همراه باشید.

انواع عایق رطوبتی در صنعت ساختمان

هنگام نصب عایق رطوبتی مناسب، از مواد با بالاترین کیفیت برای محافظت از دیوارها و سقف ها در برابر جذب رطوبت از خارج بهره ببرید. محبوب ترین عایق های رطوبتی شامل قیرگونی، پشم معدنی، پلی استایرن و پلی اورتان هستند. در زیر به تفصیل درباره انواع عایق رطوبتی صحبت خواهیم کرد:

عایق رطوبتی قیرگونی

برای اجرای این نوع عایق رطوبتی از دو متریال قیر و گونی استفاده می گردد. برای فضاهای داخلی ساختمان فرآیند قیرگونی باید در دو لایه انجام گردد. برای فضاهای بیرونی، قیرگونی در 3 تا 4 لایه اجرا می گردد. هر چه تعداد لایه قیر و گونی بیشتر باشد، عایق کاری در بهترین شرایط ممکن خواهد بود (به خصوص در محیط هایی با شرایط آب وهوایی خیلی مرطوب).

به دلیل در دسترس بودن مواد اولیه مورد احتیاج برای اجرای قیرگونی، هزینه اولیه اجرای آن پایین تر از دیگر انواع عایق رطوبتی است. به همین دلیل، همچنان بهترین روش عایق بندی رطوبتی ساختمان در نظر گرفته می گردد. همچنین، اگر قیرگونی به درستی اجرا نگردد، عمر عایق بسیار پایین خواهد بود. به ویژه این مسائل قیرگونی در پشت بام ها یک معضل همیشگی در ساختمان های کشور است!

کاربردهای قیرگونی در ساختمان

  • عایق کاری کف سرویس بهداشتی
  • عایق کاری پشت بام
  • عایق کاری آشپزخانه
  • عایق کاری دست شویی و حمام
  • عایق کاری بالکن و تراس
  • عایق کاری پای ستون های فلزی
  • عایق کاری و لکه گیری های جزئی

عایق رطوبتی ایزوگام

ایزوگام یکی دیگر از انواع عایق رطوبتی است که امروزه به فور در صنعت ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. ایزوگام در کارخانه از طریق مواد اولیه قیر و پلی استر فراوری می گردد. این عایق رطوبتی بسیار سبک است و هر مترمربع آن تنها 4 کیلوگرم وزن دارد.

مرغوبیت مواد اولیه در کیفیت نهایی ایزوگام تاثیر بالایی دارند. به عبارتی، اگر ایزوگام طبق استانداردهای ملی فراوری گردد، می تواند ساختمان را از لحاظ رطوبت تا 15 سال ایمن نگه دارد. درحقیقت، ایزوگام از دمای منفی 40 تا مثبت 130 درجه را تحمل می نماید و در برابر اسیدها و بازها دچار خرابی یا پوسته پوسته شدن نمی گردد.

هزینه اولیه اجرای ایزوگام به نسبت عایق قیرگونی بیشتر است. همچنین، نوع ساده ایزوگام پیش ساخته نسبت به اشعه خورشید مقاوم نیست اما مدل های فویل دار تا 85 درصد نور خورشید را منعکس می نمایند.

کاربردهای ایزوگام در ساختمان

  • پشت بام ساختمان های مسکونی و غیرمسکونی
  • پی ساختمان و فونداسیون ها در تماس با رطوبت
  • سرویس های بهداشتی و آشپزخانه ها
  • سقف کانکس ها و ساختمان های پیش ساخته
  • پارکینگ های طبقاتی

عایق رطوبتی نانو پلیمر

از دیگر انواع عایق رطوبتی می توان به نانو پلیمر اشاره نمود. این محصول از مواد پلیمری با فناوری نانو فراوری می گردد. فناوری نانو در فراوری عایق رطوبتی نانو و با ترکیب شدن مواد مختلف در زیر سطوح مولکولی و در مقیاس نانومتر و ایجاد پیوندهای دوار پلیمری هواگذر ساخته می گردد. نانو پلیمر خود به تنهایی به انواع عایق سفید و بی رنگ تقسیم می گردد.

عایق نانو پلیمر از نظر مالی به صرفه است و طول عمر عایق بندی را تضمین می نماید. این عایق برعکس قیرگونی و ایزوگام هیچ لایه ای را روی سطح ایجاد نمی نماید بلکه جذب موادی می گردد که قابلیت جذبش را دارند. پس از جذب شدن به مواد، عایق جزئی از ساختار سطح می گردد. به همین دلیل، وزن کمی دارد و بسیار سبک است.

مطلب پیشنهادی: عایق رطوبتی نانو چیست؟ بدون جذب آب، روغن و گرد و غبار

این عایق کارآیی بیشتری نسبت به قیرگونی و ایزوگام دارد و خیلی سریع تر اجرا می گردد. از نظر قیمتی نیز اجرای عایق نانو تقریباً هم اندازه ایزوگام است ولی باز هم قیرگونی ارزان تر می باشد. به طور کلی، مزایای عایق رطوبتی نانوپلیمر بسیار بیشتر از قیرگونی و ایزوگام است.

کاربردهای عایق نانو در ساختمان

  • پشت بام انواع ساختمان ها با کاربری ها مختلف
  • عایق کاری دیوارهای ساختمان
  • عایق کاری نمای ساختمان
  • آب بندی تمامی سطوح بتنی و غیربتنی
  • پارکینگ های طبقاتی

عایق رطوبتی ایزوفیکس

ایزوفیکس یکی دیگر از انواع عایق رطوبتی است که با استفاده از متریال ایزوفیکس که بر پایه نفت است ساخته می گردد. این عایق می تواند جایگزین خوبی برای قیرگونی و ایزوگام باشد. عایق رطوبتی ایزوفیکس در سرما به صورت جامد است و با افزایش دما حالتی روغنی به خود می گیرد.

در زمان اجرای عایق ایزوفیکس، این متریال سریعاً تبدیل به یک جسم سخت و بسیار چسبنده می گردد که به هیچ عنوان از سطح جدا نمی گردد. این عایق رطوبتی ساختمان در دو نوع پلاس (الیافی) و معمولی در بازار موجود است. این نوع عایق از سه نوع عایق رطوبتی که در بالا معرفی نمودیم، گران تر است.

در نوع عایق ایزوفیکس پلاس میزان مواد تشکیل دهنده با نوع معمولی متفاوت است. در حقیقت، نوع پلاس دارای الیافی است که به لحاظ کیفیت و مقاومت در برابر تنش های وارد شده به سطح بسیار بهتر از نوع معمولی عمل می نماید؛ همچنین، عمر بیشتری نیز دارد.

کاربردهای عایق ایزوفیکس پلاس در ساختمان

  • جایگزین برای عایق های پُرکاربرد مانند ایزوگام، قیرگونی و آسفالت
  • جهت ترمیم عایق بندی پشت بام
  • عایق بندی بالکن و تراس
  • عایق کردن سرویس بهداشتی و حمام

کاربرد عایق ایزوفیکس معمولی

  • برای زیر کار به عنوان چسب ایزوگام، ایزولاسیون ستون های فلزی و پل ها

عایق رطوبتی ایزوپل

از دیگر انواع عایق رطوبتی می توان به ایزوپل اشاره نمود. ایزوپل پوششی پلیمری بر پایه آب است که مقاومت بالایی در برابر نفوذ آب و رطوبت دارد. عایق رطوبتی پشت بام ایزوپل چسبندگی بالایی دارد و شرایط اجرای آسانی دارد. ایزوپل در انواع ایزوپل استخری، پشت بام و عایق دیواره ها در بازار موجود است.

این محصول خاصیت آب گریزی بالایی دارد به همین جهت از نشستن گرد و غبار زیاد و آب بر دیواره ها جلوگیری می نماید. این عایق در پشت بام باعث آب بندی کامل و برطرف مشکل نشتی شده و در برابر نور خورشید رنگ خود را حفظ می نماید و به سرعت خشک می گردد.

صرفه جویی در مصرف انرژی از فواید استفاده عایق رطوبتی ایزوپل است. در زمستان مانع از هدر دادن سرما می گردد و در فصل های گرم باعث بازتابش بیش از 80 درصد انرژی خورشید شده و به صورت عایق رطوبتی و حرارتی عمل می نماید.

کاربردهای عایق ایزوپل

  • عایق کاری استخر
  • عایق کاری پشت بام
  • عایق کاری بالکن
  • عایق کاری سرویس بهداشتی
  • عایق سطوح فلزی و گالوانیزه
  • عایق کاری نمای ساختمان
  • عایق بندی دیوارها

چگونه رطوبت باعث خرابی ساختمان می گردد؟

بسیاری از مسائل رطوبت در ساختمان به راحتی قابل تشخیص هستند. هنگامی که باران می بارد، ممکن است آب از لابه لای پنجره ها به داخل نشت کند و دیوارها را به مرور زمان تخریب کند.

از طرف دیگر، بسیاری از مسائل مربوط به رطوبت کمتر مشهود است و تشخیص آن ها سخت است. به عنوان مثال، رطوبت دیوارها در پشت کاغذ دیواری می تواند شرایط ایده آلی را برای رشد کپک و قالب فراهم کند.

مسائل مربوط به رطوبت قابل پیشگیری است اما آسیب واقعی پس از جمع شدن رطوبت کافی برای عبور از حد رطوبت شروع می گردد. برای تشخیص یا جلوگیری از مشکل رطوبت، 3 عنصر اصلی مرتبط به رطوبت به توضیح زیر هستند:

  1. سیستم های کنترل رطوبت: کنترل رطوبت شامل تخلیه محل، سیستم ناودان، زهکشی، تخلیه میعانات و کنترل رطوبت است. خرابی ها می توانند در طی هر مرحله از عمر ساختمان رخ دهند و ممکن است شامل انتخاب متریال نامناسب، نصب غیراصولی، کیفیت پایین انواع عایق رطوبتی و نگهداری باشند.
  2. علائم رطوبت: این موارد شامل خوردگی فلزات، رشد کپک های سطحی یا قالب های پوسیدگی چوب، آلودگی به حشرات، تخریب سطحی آجر یا بتن، ترک یا باد کردن دیوار یا سقف، از بین رفتن نازک کاری و موارد دیگر است.
  3. منابع رطوبت: از جمله آب باران، آب سطحی، آب زیرزمینی، لوله کشی، منابع رطوبت داخلی و خارجی و آب فاضلاب هستند.

کلام آخر

انتخاب بهترین متریال از بین انواع عایق رطوبتی می تواند باعث افزایش طول عمر ساختمان از منظر جذب آب و رطوبت باشد. مسائل مربوط به رطوبت در ساختمان در وهله اول شرایط بهره برداری و راحتی ساکنین را به خطر می اندازد، در وهله دوم نیز منجر به پرداخت هزینه های هنگفت می گردد. بنابراین، انتخاب متریال مناسب و اجرای عایق بندی اصولی از الزاماتی است که باید برای هر ساختمان در هر شرایط آب وهوایی انجام گردد.

منبع: ویکی ساختمان
انتشار: 26 بهمن 1399 بروزرسانی: 26 بهمن 1399 گردآورنده: henjesblog.ir شناسه مطلب: 2457

به "انواع عایق رطوبتی : معرفی و آنالیز از قیرگونی تا نانوپلیمر و ایزوفیکس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انواع عایق رطوبتی : معرفی و آنالیز از قیرگونی تا نانوپلیمر و ایزوفیکس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید