جزئیات تغییرات جدید نوع تقسیم بندی کالاهای وارداتی توسط سازمان توسعه تجارت

به گزارش هنجس بلاگ، خبرنگاران: اگرچه کالاهای واردشده به ایران همیشه به سه گروه سرمایه ای، واسطه ای و مصرفی تقسیم بندی شده اند، اما در آخرین آمار سازمان توسعه تجارت، این گروه های کالایی به شش گروه افزایش یافته است؛ کالاهای سرمایه ای، کالاهای سرمایه ای ضروری، کالاهای واسطه ای، کالاهای واسطه ای ضروری، کالاهای مصرفی و کالاهای مصرفی ضروری.

جزئیات تغییرات جدید نوع تقسیم بندی کالاهای وارداتی توسط سازمان توسعه تجارت

به گزارش خبرنگاران، بمانجان ندیمی خبرنگار مالی در گزارشی به آنالیز آمار این سازمان پرداخت و نوشت: این آمار نشان می دهد، تنها واردات کالاهای واسطه ای است که هم از نظر وزنی و هم از نظر ارزشی نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است و در سایر گروه های کالایی یا از نظر وزنی یا از نظر ارزشی یا هر دو شاهد کاهش واردات هستیم. کالاهای سرمایه ای: در دو ماهه سال جاری کالاهای سرمایه ای وارد شده به ایران 39 هزار تن (سهم 6/ 0 درصدی از کل وزن واردات) به ارزش 453 میلیون دلار (سهم 9 درصدی از کل ارزش واردات) بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته افت 10 درصدی وزنی و کاهش 34 درصدی ارزشی را تجربه نموده است.

کالاهای سرمایه ای ضروری: واردات 13هزارتن از این گروه کالایی به ارزش 154 میلیون دلار در دو ماهه سال جاری به ثبت رسیده است. سهم وزنی این گروه از کل وزن واردات 2 درصد و سهم ارزشی این گروه از کل ارزش واردات نیز 1/ 3 درصد است. واردات این گروه کالایی نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد 23 درصدی وزنی و افت 8 درصدی ارزشی داشته است. کالاهای واسطه ای: این گروه کالاها با سهم ارزشی 7/ 26 درصدی از کل ارزش واردات، یک میلیارد و 344 میلیون دلار واردات را به خود اختصاص می دهد. وزن کالاهای واسطه ای وارد شده نیز 2 میلیون و 284 هزار تن بوده که سهمی معادل 7/ 35 درصدی را از کل وزن واردات به ثبت رسانده است. واردات این گروه کالایی نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد 195 درصدی وزنی و افزایش 10 درصدی از نظر ارزشی داشته است.

کالاهای واسطه ای ضروری: در دو ماهه سال جاری، سه میلیون و 824 هزار تن از این گروه کالایی به ارزش 2 میلیارد و 391 میلیون دلار به کشور وارد شده است. سهم وزنی کالاهای واسطه ای ضروری از کل وزن واردات 7/ 59 درصد و سهم ارزشی آنها 4/ 47 درصد است. واردات این گروه کالایی در دو ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل افت 8 درصدی وزنی و کاهش 26 درصدی ارزشی داشته است. کالاهای مصرفی: عملکرد واردکنندگان در دو ماهه سال جاری نشان می دهد، 109 هزار تن کالاهای مصرفی به ارزش 405 میلیون دلار وارد کشور شده است. سهم این گروه کالایی از کل ارزش واردات 8 درصد و سهم آن از کل وزن واردات 7/ 1 درصد است. رشد 3 درصدی ارزشی و افت 6 درصدی وزنی حاصل واردات این گروه کالایی در دو ماه سال جاری نسبت به دو ماه سال گذشته است.

کالاهای مصرفی ضروری: در دو ماه منتهی به اردیبهشت سال جاری 170 هزار تن کالای مصرفی ضروری به ارزش 290 میلیون دلار به ایران وارد شده است. این گروه کالایی سهمی معادل 7/ 5 درصد از کل ارزش واردات و 7/ 2 درصد از کل وزن واردات را به خود اختصاص داده است. ارزش کالاهای مصرفی ضروری وارداتی در دو ماهه سال جاری افت 72 درصدی را نسبت به دو ماهه سال گذشته تجربه نموده است. همچنین وزن این گروه کالایی با افت 69 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل روبه رو شده است.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: اقتصادنیوز
انتشار: 20 مرداد 1400 بروزرسانی: 20 مرداد 1400 گردآورنده: henjesblog.ir شناسه مطلب: 1242

به "جزئیات تغییرات جدید نوع تقسیم بندی کالاهای وارداتی توسط سازمان توسعه تجارت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جزئیات تغییرات جدید نوع تقسیم بندی کالاهای وارداتی توسط سازمان توسعه تجارت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید