طرز تهیه شیرینی برنجی مخصوص نوروز (نان برنجی کرمانشاه)

به گزارش هنجس بلاگ، شیرینی برنجی یا نان برنجی همانطور که از نام آن تعیین است با آرد برنج تهیه می گردد. با طرز تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی مخصوص نوروز آشنا شوید.

طرز تهیه شیرینی برنجی مخصوص نوروز (نان برنجی کرمانشاه)

خبرنگاران | سرویس آشپزی - شیرینی برنجی یا نان برنجی نوعی شیرینی محلی و سنتی مخصوص شهرهای قزوین و کرمانشاه است. برای تهیه این شیرینی سنتی خوشمزه که شهرت فراوانی دارد از آرد برنج، آرد گندم، پودر شکر یا پودر قند، روغن جامد، تخم مرغ، گلاب و هل استفاده می گردد. نان برنجی انواع گوناگونی نیز دارد که از آن میان می توان به نان برنجی ساده و نان برنجی زعفرانی اشاره نمود.

این شیرنی که معمولا آن را در ایام نوروز روی میز پذیرایی بسیاری از خانه ها می بینیم در هفتمین اجلاس سراسری شورای سیاستگذاری ثبت آثار معنوی کشور که در شهر شاهرود برگزار گردید، به ثبت ملی رسید.

در ادامه طرز تهیه شیرینی برنجی سنتی یا نان برنجی کرمانشاهی مخصوص نوروز را خواهید خواند. با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی

آرد برنج250 گرم
روغن جامد ذوب شده125 گرم
پودر قند70 گرم
زعفران دم نمودهبه میزان لازم
گلاب1 ق سوپ خوری
تخم مرغ1 عدد زرده و نصف سفیده
تخم خرفهبرای تزیین

طرز تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی

  1. برای تهیه شیرینی برنجی، ابتدا روغن جامد ذوب شده را همراه با پودر قند مخلوط کنید تا پودر قند کاملا حل گردد.
  2. پودر هل، گلاب و زرده و سفیده تخم مرغ را اضافه نموده و به خوبی مواد را باهم مخلوط کنید.
  3. حالا آرد برنج را خوب الک کنید و آن را کم کم به مخلوط اضافه کنید.
  4. مواد را در حد مخلوط شدن ورز دهید و مواظب باشید که زیاد این کار را انجام ندهید زیرا خمیر شیرینی به روغن میفتد.
  5. خمیر را نصف نموده و نیمی از آن را با زعفران مخلوط کنید و نیمه دیگر را ساده نگه دارید.
  6. خمیرها را داخل کیسه پلاستیکی قرار دهید و بیرون از یخچال به مدت یک روز استراحت دهید.
  7. روز بعد و موقع پخت شیرینی ها، به اندازه یک فندق از خمیر برداشته و گرد کنید و روی آن را با مهر یا کاتر شیرینی طرح بیندازید.
  8. کمی تخم خرفه روی شیرینی ها بپاشید.
  9. شیرینی ها را کف سینی بچینید و سینی را در طبقه وسط فر با حرارت 150 درجه به مدت 7 تا 10 دقیقه قرار دهید.
  10. وقتی شیرینی ها پخته شدند، فر را خاموش نموده و سینی را بیرون بیاورید اما صبر کنید تا شیرینی برنجی ها خنک شوند و بعد آن ها را از سینی به ظرف سرو منتقل کنید.

در صورتی که بخواهید این شیرینی را برای نوروز تهیه کنید باید مقادیر با نسبت به نیازتان با همین تناسب افزایش دهید.

نکته:

گلاب را کم کم به مواد اضافه کنید تا خشکی خمیر از بین برود. ممکن است بعد از ریختن آرد برنج، خمیر کمی خشک باشد و در دست حالت نگیرد در این صورت گلاب را کم کم به مواد اضافه کنید و ورز دهید تاخمیر یکنواخت شده و در دست حالت بگیرد و بعد از حالت دریافت متلاشی نگردد. فقط مواظب باشید میزان گلاب را زیاد نریزید و خمیر را شل نکنید.

امیدواریم این شیرینی خوشمزه را در منزل تهیه کنید و از طعم یک شیرینی سنتی خانگی لذت ببرید. نوش جان.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: setare.com
انتشار: 20 مرداد 1400 بروزرسانی: 20 مرداد 1400 گردآورنده: henjesblog.ir شناسه مطلب: 2486

به "طرز تهیه شیرینی برنجی مخصوص نوروز (نان برنجی کرمانشاه)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شیرینی برنجی مخصوص نوروز (نان برنجی کرمانشاه)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید