معرفی کامل خودرو دنا پلاس و خوب و بد آن در یک نگاه
به گزارش هنجس بلاگ، در مطلب پیش رو به معرفی خودروی دنا پلاس خواهیم پرداخت. پس اگر یکی از علاقه مندان به دنیای خودرو محسوب می شوید و نیم نگاهی هم به بازار خودروهای داخلی دارید، پیشنهاد می کنیم که ما را در ادامه این مطلب همراهی کنید.
حال که بحث حمایت از کالاهای ایرانی به عنوان یکی از بحث های داغ روز مطرح شده است، شاید بتوان در دنیای خودرو به نام دنا نگاه جدی تری داشت. محصول نسبتا جدید شرکت ایران خودرو چیزی نزدیک به چهار سال است که در خیابان ها و جاده های ایران جولان می دهد و به شکل رسمی وارد بازار شده است. با این حال طراحان شرکت ایران خودرو تنها به حضور دنا در بازار بسنده ننموده و تلاش نموده اند تا نسخه ای بهبود یافته از این خودرو را در اختیار رانندگان ایرانی قرار دهند. حاصل این تلاش خودرویی به نام دنا پلاس است که در سال 1395 خورشیدی به بازار آمد. محصولی که در برخی ویژگی ها نسبت به خواهر بزرگ تر خود یعنی دنا فزونی داشته و در سایر خصوصیات کم و بیش با آن اشتراک دارد.
مشخصات فنی دنا پلاس
نسخه بهبود یافته خودروی دنا چیزی نزدیک به 1258 کیلوگرم وزن دارد و از وجود یک موتور EF7 چهار سیلندر شانزده سوپاپ بهره می برد. موتوری با حجم 1646 سی سی که از توان 6000 دور در دقیقه برخوردار است و حداکثر قدرت 113 اسب بخار را به نمایش می گذارد. علاوه بر آن حداکثر گشتاور موتور این خودرو نیز با احتساب 4500 دور در دقیقه رقمی معادل 155 نیوتن متر است. امری که موجب می گردد تا نسخه بهبود یافته دنا بتواند شتاب صفر تا صد را در مدت زمان 13.5 ثانیه پر کند و حداکثر سرعت آن به 189 کیلومتر در ساعت برسد.
البته در عمل، با توجه به کیفیت و ویژگی های بدنه این خودرو (به خصوص در داخل) و همچنین شرایط جاده ها و اتوبان های کشور، این گونه به نظر می رسد که رانندگان دنا پلاس باید فکر راندن این خودرو در سرعت هایی بالاتر از میزان 120 کیلومتر در ساعت را از سر بیرون کنند.
گفتنی است که حجم باک خودروی دنا پلاس رقمی معادل 60 لیتر است و فاصله بین دو محور این خودرو نیز به 2671 میلی متر می رسد. بنابر ادعای مهندسان شرکت ایران خودرو استاندارد آلایندگی این محصول جدید بر مبنای شاخص یورو چهار تعریف شده است و مصرف سوخت ترکیبی آن به ازای هر صد کیلومتر رقمی معادل 7.7 لیتر را به نمایش می گذارد. ضمن آن که مصرف سوخت این خودرو بر مبنای پارامتر راندن خارج از فضای شهری هم رقم 6.2 لیتر به ازای پیمودن هر صد کیلومتر مسافت برآورد شده است. به ویژگی های فوق می توان نوع سیستم انتقال قدرت یا جعبه دنده این خودرو را نیز اضافه نمود که مشتمل بر پنج دنده دستی طراحی شده است.
شاید بتوان یکی از ویژگی های شاخص فنی خودروی جدید و بهینه شده ایران خودرو را در سیستم ترمز آن یافت. به گونه ای که تمام چرخ های خودروی جدید دنا از ترمز دیسکی مجهز به قابلیت شتاب دهنده ترمز بهره می برد و از فناوری ضد قفل ABS در کنار ویژگی EBD برخوردار است.
امکانات و قابلیت های مهم دنا پلاس
از جمله مهم ترین قابلیت های دنا پلاس می توان به فرمان هیدرولیک این خودرو اشاره کرد که به سیستم کنترل کروز مجهز است و همراه با قابلیت ستون فرمان تلسکوپی جمع شونده تکمیل می گردد. این فرمان همچنین مجهز به کلیدهای مشخص کنترل سیستم صوتی است و از هندزفری موبایل هم پشتیبانی می کند.
شاید بتوان قابلیت مذکور را در کنار امکانات دیگری نظیر سیستم ضد سرقت ایموبیلایزر، سیستم عیب یابی هوشمند مولتی پلکس، سیستم هشدار دهنده هوشمند مرکزی ورود غیر مجاز، نمایشگر چند رسانه ای لمسی با قابلیت پشتیبانی از رهیاب GPS، قفل مرکزی مجهز به ریموت کنترل رادیویی و همچنین سیستم کنترل بخار بنزین در زمره شاخص ترین قابلیت های محصول جدید ایران خودرو طبقه بندی کرد. قابلیت ها و ویژگی هایی که البته بهتر است برای رنگ نباختن اهمیتی که از آن برخوردارند، با نمونه های مشابه خارجی مقایسه نشوند. چرا که در حال حاضر و با توجه به استانداردهای جهانی می توان ادعا کرد که قابلیت های یاد شده جزو بدیهیات یک خودروی معمولی به شمار می رود.
به هر روی چراغ جلو و چراغ عقب دنا پلاس از ویژگی های جدیدی نسبت به خواهر بزرگ تر خود بهره می برد و وجود چراغ خطر سوم نیز این ویژگی ها را تکمیل می کند. علاوه بر آن وجود قابلیت های متعدد دیگری نظیر چراغ مه شکن جلو و عقب، چراغ نقشه خوان، چراغ داخل داشبورد، چراغ های سقفی جلو و عقب و همچنین چراغ روشنایی موجود در فضای زیرین داخل کابین موجب شده است تا منابع روشنایی محصول جدید ایران خودرو قابل قبول جلوه کند. بد نیست به این نکته هم اشاره کرد که چراغ جلوی این خودرو از وجود لامپ ال ای دی و نئون بهره می برد. همچنین امکان تنظیم زاویه نور چراغ های جلو از داخل این خودرو نیز وجود دارد.
وجود بالابرهای اتوماتیک شیشه ها (چه در سمت جلو و چه در بخش عقب) موجب شده تا سرنشینان نسخه ی بهینه شده دنا برای باز و بسته کردن پنجره ها با دردسر چندانی روبرو نباشند. حال که صحبت از شیشه ها به میان آمد بد نیست به این نکته هم اشاره کنیم که شیشه های مذکور از جنس سولار برخوردار بوده و در مجموع بازدارنده اشعه پر زیان یو وی خورشید هستند.
علاوه بر نکاتی که به آن اشاره شد، از میان دیگر قابلیت های نهفته در کنج و کنار خودروی دنا پلاس می توان مواردی نظیر وجود آینه های جانبی برقی (که از طرح جدید بهره می برند)، کمربندهای ایمنی سه نقطه ای با قابلیت تنظیم ارتفاع (روی صندلی های جلو)، نمایشگر دمای محیط، سیستم قطع سوخت اتوماتیک، سیستم روشنایی موقت در محیط های تاریک به همراه سیستم پشتیبانی از رهیاب، امکان دسترسی به صندوق عقب از داخل خودرو از طریق گگرددن قفل، قابلیت تنظیم اتوماتیک کانال تهویه برای سرنشینان عقب و ویژگی های جانبی دیگری همچون دستگیره کروم رنگ درها، قطعات آذین بخش طرح چوب و تودوزی مخمل این خودرو را بر شمرد. ضمن اینکه در پشت آفتاب گیر موجود در مقابل صندلی شاگرد نیز آینه ای مجهز به چراغ مشاهده می گردد.
قیمت دنا پلاس و تفاوت های آن با دنا
در مجموع باید اعتراف کرد که دنا پلاس در بسیاری از ویژگی های مهم و اصلی خود از جمله توان موتور و سایر قابلیت های فنی مشابه، تفاوت چندانی با خودروی دنا ندارد و از خصوصیات مشترکی با خواهر بزرگتر خود برخوردار است. شاید بتوان عمده تفاوت های این دو محصول هم خانواده را در وجود برخی ویژگی های جانبی خلاصه کرد که در دنا پلاس یافت شده و در خودری دنا قابل مشاهده نیست. ویژگی هایی نظیر وجود سان روف، چراغ روز یا Day Light و آنتن سقفی جدید باله کوسه ای که تنها در نسخه بهبود یافته دنا مشاهده می گردد و در نسخه اصلی این خودرو وجود ندارد.
علاوه بر آن وجود دوربین دید پشت و همچنین سیستم هشدار دهنده موانع عقب از جمله ویژگی های قابل توجه موجود در نسخه بهبود یافته دنا به شمار می رود. حال آن که سیستم دوربین دید در پشت از جمله قابلیت هایی است که در خودروی دنا مشاهده نمی گردد. در این میان وجود دو کیسه هوای اضافه نیز از جمله تفاوت های موجود میان این دو خودرو محسوب می گردد. به گونه ای که خودروی دنا پلاس علاوه بر دو کیسه هوا یا ایربگ اصلی مختص به صندلی های جلو (که در خودروی دنا نیز قابل مشاهده است) از وجود دو کیسه هوای جانبی بغل برای صندلی راننده و صندلی شاگرد نیز بهره می برد.
گذشته از موارد فوق وجود تغییرات جزیی در ظاهر جانبی عضو جدیدتر خانواده دنا را می توان به حساب دیگر تفاوت های آن با نسخه اصلی و قدیمی تر این خانواده گذاشت. مواردی نظیر تفاوت جزیی در استیل ظاهری دستگیره ها، گلگیرها و همچنین آینه های جانبی این دو خودرو که در حالت کلی چندان محسوس جلوه نمی کند.
در حال حاضر و در لحظه نگارش این متن، با توجه به اطلاعات رسمی موجود، خودروی دنا پلاس با قیمتی مابین 48 تا 56 میلیون تومان در بازار آزاد خرید و فروش می گردد. در هر حال می توان گفت که اعضای جدید و قدیم خانواده دنا در گام نخست با این هدف به بازار آمدند که جانشین خودروهای قدیمی تر شرکت ایران خودرو نظیر پژو پارس و سمند گردند. حال با توجه به قیمت اعضای این خانواده نوظهور و همچنین قابلیت های فنی و تکنیکی آنها باید دید که این هدف تا چه میزان قابل دستیابی خواهد بود.
منبع: setare.combestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا