بهترین طریقه دم کردن گل گاوزبان

به گزارش هنجس بلاگ، طبع گرم و تر گل گاوزبان مصرف این دمنوش را در فصل پاییز و فصول سرد مناسبتر می نماید به خصوص برای کسانی که به هر دلیل دچار استرس های جسمی، فکری و عاطفی زیادی باشند. برای آشنایی با صحیح ترین روش دم کردن گل گاوزبان ادامه مطلب را بخوانید.

بهترین طریقه دم کردن گل گاوزبان

خبرنگاران | سرویس آشپزی - دمنوش از بهترین نوشیدنی های فصل زمستان است. مزاج گل گاوزبان گرم و تر است و گرمی آن به اعتدال نزدیک است. مخصوصا، رطوبت نوع تازه آن بیشتر است. خوراکی هایی که مزاج گرم و تر دارند برای بسیاری از مردم مفید هستند، عوارض ندارند و یا اینکه عوارض کمی دارند. مزاج انسان را از اعتدال دور نمی نمایند و به همین جهت نیز این گیاه معروف است و استفاده زیادی دارد. در این مطلب نحوه صحیح دم کردن گل گاوزبان و خواص دارویی آن را گردآوری کرده ایم.

نحوه دم کردن گل گاوزبان

گل گاوزبان را می توان به روش های مختلفی دم کرد که از هر روش می توان به طور ویژه برای درمان یکسری از مسائل و ناراحتی ها استفاده کرد. برای دم کردن گل گاوزبان، از برگ و گلهای این گیاه استفاده می گردد. گل مرغوب گلی است که دارای دم سفید و گلبرگ های بنفش باشد. روش های دم کردن گل گاوزبان به توضیح زیر می باشد:

دم کردن گل گاوزبان و لیموعمانی برای 4 تا 6 نفر

مواد لازم مقدار
گل گاوزبان3 قاشق غذاخوری
لیموعمانی شکسته 1 عدد
عسل 2 قاشق مرباخوری در هر لیوان
آب جوش4 لیوان

برای تهیه دمنوش گل گاوزبان و لیمو عمانی، ابتدا لیموعمانی ها را چند سوراخ بزنید و یا آنها را از وسط نصف کنید و به همراه گلهای خشک گل گاوزبان در قوری چینی بریزید و به ان آب جوش اضافه کنید.

اجازه دهید دمنوش روی حرارت ملایم 20 تا 30 دقیقه دم بکشد.

پس از آن، مقداری عسل یا نبات به آن اضافه کرده و میل کنید. توجه داشته باشید برای اینکه خواص عسل نیز حفظ گردد صبر کنید تا دمنوش شما ولرم گردد و سپس به آن عسل را اضافه نمایید.

دم کردن گل گاوزبان و سنبل الطیب برای 4 تا 6 نفر

مواد لازممقدار
گل گاوزبان2 قاشق غذاخوری
سنبل الطیب1 قاشق غذاخوری
آب جوش 2 لیوان

برای تهیه دمنوش گل گاوزبان و سنبل الطیب، بهتر است این دو گیاه را به نسبت 1 به 2 مخلوط کنید و ترکیب گیاهان را داخل قوری چینی بریزید.

آب جوش را به آن اضافه کنید و اجازه دهید بر روی حرارت ملایم 15 تا 30 دقیقه دم بکشد. مراقب باشید که دم نوش نباید در این مرحله بجوشد.

شما میتوانید این دمنوش را با عسل، خرما یا توت میل کنید.

دم کردن گل گاوزبان، بابونه، سنبل الطیب و گل شقایق

ترکیبی از گیاهان بالا را به میزان 2 قاشق غذاخوری در قوری چینی ریخته وروی آن آب جوش بریزید و همانند روشهای قبل اجازه دهید بر روی حرارت ملایم دم بکشد. این دمنوش خاصیت فوق العاده برای درمان سرفه های خشک، سرفه های مزمن، وقفه های تنفسی و آسم های خفیف دارد. دم کرده حاصل از این چند گیاه را روزی 2 تا 3 بار میل کنید.

دمنوش گل گاوزبان را چه مقدار و چه زمانی بنوشیم؟

مقدار مناسب و استاندارد استفاده از گل گاوزبان برای افراد بزرگسال عبارت است از 5 گرم گل گاوبان خشک در حجم حدود 250 سی سی آب جوش، که باید آرام و ملایم تا حد رسیدن به 150 سی سی جوشانده و سپس با اندکی لیموعمانی یا آب لیموی تازه و تنها اندکی عسل یا نبات مصرف گردد.

ضروری است بدانید دمنوش مانده و سردشده گل گاوزبان، خاصیت چندانی ندارد و توصیه شده تا یکی دو ساعت بعد از دم کشیدن، حتما مصرف گردد.

خواص گل گاوزبان

مهمترین خواص درمانی گل گاوزبان عبارت است از:

  • دمنوش گل گاوزبان برای تقویت قلب و اعصاب مفید است و خاصیت نشاط ااور دارد و رنگ چهره را باز و شاداب میکند.
  • مصرف گل گاوزبان غم و غصه، دلهره و حشت را ز بین میبرد و افسردگی را کاهش میدهد.
  • دم کرده گل گاوزبان برای درمان دردهای ناشی از سنگ کلیه و دفع سنگ مثانه تاثیر فوق العاده ای دارد.
  • این گیاه دارویی پرخاصیت به دلیل دارا بودن ترکیبات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی میتواند از شدت بیماری سرطان پانکراس بکاهد.

    از خواص دمنوش گل گاوزبان همراه با عسل یاری به درمان تنگی نفس، آسم خفیف و سرفه های خشک است.

  • یاری به درمان بیماریهای سوداوی، وسواس و خفقان از خواص گل گاوزبان است.
  • جویدن برگ تازه گل گاوزبان برای التیام جوشهای چرکی دهان اطفال، برفک، سست بودن ریشه دندان و برطرف عوارض ناشی از گرمی های دهان مفید است.

برای آشنایی بیشتر با خواص دارویی گل گاوزبان مطالعه مقالات زیر را پیشنهاد می کنیم.

  • آشنایی با گیاه دارویی گل گاوزبان
  • خواص عرق گل گاوزبان + طریقه مصرف عرق گل گاوزبان

نکات احتیاطی در خصوص مصرف دمنوش گل گاوزبان

  1. توجه داشته باشید، مصرف این گیاه به تنهایی در افرادی که فشارخون بالا دارند، می تواند به شدت مخاطره انگیز باشد. بنابراین این افراد بایستی آن را همراه با مصلح لیموعمانی مصرف نمایند.
  2. مصرف بیش از 5 روز مداوم گل گاوزبان، ممکن است باعث عادت گردد؛ بنابراین پس از 5 روز استفاده از آن در صورت احتیاج، 3 روز فاصله انداخته و سپس دوباره مصرف کنید.
  3. مصرف دمنوش گل گاوزبان به علت داشتن آلکالوئید، برای زنان حامله و شیرده مضر است.
  4. به طور کلی، مصرف روزی یک فنجان دمنوش گل گاوزبان برای افراد سالم مسئله ای ایجاد نمی کند اما باید برای خرید گل ها و برگ هایی که از آنها برای دم کردن گل گاوزبان استفاده میگردد، توجه لازم داشت و از مکان های معتبر، آن را تهیه نمود.

منبع: کتاب دائره المعارف گیاهان دارویی

شیرگاه نیوز: شیرگاه نیوز | آخرین اخبار و رویدادهای روز دنیا

دور زمین: دور زمین: سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده!

منبع: setare.com
انتشار: 20 مرداد 1400 بروزرسانی: 20 مرداد 1400 گردآورنده: henjesblog.ir شناسه مطلب: 3202

به "بهترین طریقه دم کردن گل گاوزبان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بهترین طریقه دم کردن گل گاوزبان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید