بیانیه پایانی نشست سران گروه 7 با موضوع چین، روسیه و آنالیز منشأ کرونا
به گزارش هنجس بلاگ، بیانیه پایانی نشست سران گروه هفت (جی 7) که امروز کار خود را در کورنوال، انگلیس پایان داد، دربرگیرنده انتقاداتی در حق چین و درخواست برای ادامه تحقیق بین المللی درخصوص منشأ ویروس کرونا و روسیه است.

همراه دور زمین باشید و با تور روسیه ارزان از کاخ کرملین دیدن کنید و در شهرهای زیبای مسکو و سوچی گشتی بزنید و خاطرات زیبایی برای خود رقم بزنید.
به نقل از خبرگزاری رویترز، بیانیه پایانی نشست سران گروه هفت دربرگیرنده درخواست از چین برای احترام به حقوق بشر، آزادی های اساسی در منطقه سین کیانگ محل اقامت اویغورها و نیز حقوق و آزادی ها، و احترام به سطح بالای خودمختاری اعطا شده به هنگ کنگ براساس بیانیه مشترک چین و انگلیس و قانون اساسی محلی است.
گروه هفت در این بیانیه، بر اهمیت تضمین صلح و ثبات در تنگه تایوان تاکید و به حل و فصل مسالمت آمیز تمام مسائل مربوط به این تنگه و عبور و مرورها از آن ترغیب کرد.
طبق گزارش رویترز، کشورهای جی هفت در این بیانیه همچنین نسبت به شرایط دریای چین جنوبی و شرقی نگرانی مستمر و شدید خود را ابراز و مخالفت قاطع خود را با هر گونه گام یک جانبه به منظور تغییر شرایط موجود و افزایش تنش ها در آنجا اعلام کردند.
گروه هفت در ادامه این بیانیه پایانی خواهان برگزاری مرحله سوم تحقیقات سازمان بهداشت جهانی با هدف شناخت منشأ نشت کرونا در زمان مناسب و به شکل شفاف و با استناد به اصولی علمی شد و بر لزوم شامل شدن چین در این تحقیقات براساس توصیه کارشناسان تاکید نمود.
در بیانیه این گروه آمده است: یک میلیارد دوز واکسن کرونا طی سال آینده تامین خواهد شد.
طبق این بیانیه، گروه هفت با بخش خصوصی و گروه 20 و کشورهای دیگر برای افزایش مشارکت در فراوری واکسن طی ماه های آینده همکاری خواهد نمود.
همین خبرگزاری به نقل از یک دیپلمات قبلا گزارش داده بود، بعضی اختلافات بین کشورهای گروه در مورد تنظیم بند مربوط به چین در بیانیه پایانی وجود داشت و ژاپن اصرار داشت موضعی شدیدتر در قبال چین در نظر گرفته گردد.
گروه هفت همچنین در بیانیه خود خواهان روابط مستمر و قابل پیش بینی بین خود و روسیه شد.
در این بیانیه آمده است: معتقدیم منافع ما در روابط مستمر و قابل پیش بینی با روسیه است و به همکاری با آن در زمینه های مهم مشترک ادامه خواهیم داد.
در این بیانیه آمده است: ما بار دیگر از روسیه می خواهیم که روینمودهای بی ثبات کننده خود و فعالیت های خبیثانه را کنار بگذارد به خصوص دست از مداخله در امور سازمان های دموکرات کشورهای دیگر بردارد.
بیانیه پایانی شامل دعوت از روسیه برای اجرای تعهدات بین المللی و وظایف آن در زمینه حقوق بشر است.
این در حالی است که مسکو بارها اتهامات غرب علیه خود درخصوص انجام سیاست های خصمانه و بی ثبات کننده علیه کشورهای دیگر و نیز اتهامات نقض حقوق بشری را رد نموده است.، ایسنا
منبع: ایران آنلاین