حمیسه دل و جگر جنوبی با 8 نکته مهم ، ادویه حمیسه دل و جگر چیه؟

به گزارش هنجس بلاگ، حَمیسه دل و جگر در اصل یک غذای عربی است که بین جنوبی ها، مخصوصا در استان خوزستان و شهر اهواز، هواداران زیادی دارد. حمیسه دل و جگر جنوبی، شباهت زیادی به دارد و با دل، جگر و قلوه گوسفندی درست می گردد. البته می توان با دل و جگر مرغ هم آن را تهیه کرد. این غذا بسیار مقوی و سیرکننده است و می توانید به عنوان وعده و ، آن را درست کنید. در این مقاله از در ما طرز تهیه حمیسه دل و جگر جنوبی، به همراه نکات پخت و خوشمزه شدن حمیسه را به شما آموزش خواهیم داد.

حمیسه دل و جگر جنوبی با 8 نکته مهم ، ادویه حمیسه دل و جگر چیه؟

طرز تهیه حمیسه دل و جگر در یک نگاه

برای درست کردن حمیسه با دل و جگر و قلوه گوسفندی، پیاز را به صورت نگینی خرد نموده و در یک تابه با اندازهی روغن تفت دهید. دل، قلوه و جگر را هم خرد کنید و به ترتیب به پیازهای سرخ شده اضافه کنید. در ادامه ادویه های معطر، فلفل تند و رب گوجه را در تابه بریزید. بعد گوجه فرنگی های خرد یا رنده شده را اضافه کنید. شعله زیر تابه را کم کنید و اجازه دهید دل و جگر و قلوه، با آب گوجه فرنگی بپزند و حمیسه بپزد. سپس حمیسه را با نان، سبزی و ترشی، میل کنید.

شما می توانید مواد لازم، جزییات و مراحل طرز تهیه حمیسه دل و جگر را در ادامه این مطلب، مطالعه کنید.

مواد لازم برای تهیه حمیسه دل و جگر

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
جگر گوسفند200 گرم
دل گوسفند1 عدد
قلوه گوسفند1 عدد
فلفل سبز تند (اختیاری)1 عدد
پیاز (برای پیاز داغ)2 عدد میانه
گوجه فرنگی3 تا 4 عدد میانه
رب گوجه2 قاشق غذاخوری
زردچوبه1 قاشق چای خوری
فلفل سیاه1 قاشق چای خوری
ادویه کاری1 قاشق چای خوری
فلفل قرمز و نمکبه اندازه دلخواه
روغن سرخ کردنیبه اندازه کافی
نان و ترشیبرای سرو با حمیسه دل و جگر

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 15 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت حمیسه دل و جگر: 15 تا 20 دقیقه

مراحل طرز تهیه حمیسه عربی با دل و جگر و قلوه گوسفندی

حمیسه عربی با دل و جگر مثل یک غذای آسان و راحت است که در مدت زمان محدودی تهیه می گردد. برای آموزش مرحله به مرحله طرز تهیه حمیسه دل و جگر اهوازی، روش زیر را دنبال کنید.

مرحله اول: مواد را آماده کنید

در ابتدا برای تهیه حمیسه جنوبی، دل و قلوه و جگر را بشویید و در آبکش بگذارید تا آب اضافی خود را از دست بدهد. پیازها را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز یا خلالی باریک خرد کنید. پوست نازک روی جگر و قلوه را بگیرید. این کار به پخت سریع تر حمیسه یاری می نماید.

در صورت تمایل می توانید دل و جگر و قلوه گوسفندی را به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله دوم: دل و جگر را خرد کنید

بعد از اینکه دل و جگر و قلوه، آب اضافی خود را از دست دادند، روی یک تخته آشپزخانه، هر کدام را به ترتیب به صورت مکعبی خرد کنید. مقدار تکه ها نباید زیاد درشت یا زیاد ریز باشد. همه را به یک مقدار و حبه قندی خرد کنید و کنار بگذارید. گوجه فرنگی ها را هم بشویید و به صورت نگینی ریز خرد نموده یا اگر نمی خواهید پوست گوجه را احساس کنید، گوجه ها را رنده یا پوره کنید.

مرحله سوم: پیاز را سرخ کنید

برای این مرحله از پختن حمیسه دل و جگر، در یک تابه اندازهی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. پیازها را در تابه بریزید و تفت دهید تا سبک و شیشه ای شوند. اگر با حس کردن بافت پیاز زیر دندان هایتان مسئله ای ندارید، می توانید در حد نرم شدن پیازها، آنها را تفت دهید.

شما می توانید برای خرید انواع روغن سرخ کردنی و پیاز داغ آماده از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

مرحله چهارم: دل گوسفندی را اضافه کنید

در ادامه، دل گوسفندی را به پیازها اضافه کنید. دل از قلوه و جگر، بافت سفت تری دارد و باید زودتر اضافه گردد. دل گوسفندی خرد شده را با پیازها تفت دهید تا رنگ آنها تغییر کند. حدود 2 تا 3 دقیقه درب تابه را بگذارید و اجازه دهید دل های گوسفندی، به خوبی با پیاز، ترکیب شوند.

مرحله پنجم: قلوه و جگر را اضافه کنید

سپس قلوه های گوسفندی خرد شده را در تابه بریزید و به آرامی هم بزنید. اجازه دهید قلوه ها هم رنگشان عوض گردد و به سفیدی بزند. بعد نوبت اضافه کردن جگر است. بعد از اضافه کردن جگر، به آرامی دل و جگر و قلوه را هم بزنید تا جگرها هم سفید شده و رنگشان تغییر کند.

مرحله ششم: ادویه ها و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید

در این مرحله از درست کردن حمیسه جنوبی، در صورتی که از فلفل سبز تند استفاده می کنید، فلفل را بشویید و ریز خرد کنید. فلفل ها را هم در تابه بریزید و تفت دهید. ادویه ها شامل زردچوبه، فلفل سیاه، ادویه کاری و فلفل قرمز را اضافه کنید و به آرامی مواد را هم بزنید تا ادویه ها به خورد مواد داخل تابه برود.

انواع ادویه معطر غذا را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.

مرحله هفتم: رب گوجه و گوجه فرنگی را اضافه کنید

در ادامه، وسط تابه را باز کنید و مواد را کنار بزنید. رب گوجه فرنگی () را در تابه بریزید و اجازه دهید با روغن داخل تابه، تفت بخورد و طعم خام آن گرفته شده و رنگ باز کند. سپس گوجه فرنگی های خرد شده یا رنده شده را هم اضافه کنید و تابه را تکان دهید تا همه مواد با هم ترکیب شوند.

رب گوجه فرنگی با کیفیت را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های زنجیره ای می توانید تهیه کنید.

مرحله هشتم: حمیسه دل و جگر جنوبی را بپزید

در آخر، وقتی همه مواد را اضافه کردید، شعله زیر تابه را کم کنید و درب تابه را بگذارید. اجازه دهید گوجه فرنگی ها نرم شوند و دل، جگر و قلوه، با آب گوجه فرنگی بپزد. در آخر نمک را هم به حمیسه اضافه کنید تا به طعم دلخواهتان برسید.

مرحله آخر: حمیسه دل و جگر را سرو کنید

حدود 15 تا 20 دقیقه بعد، حمیسه دل و جگر آماده است و می توانید در ظرف سرو بریزید. حمیسه را با نان ()، سبزی خوردن، انواع ترشی () یا میل کنید.

انواع نان و انواع ترشی را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.

نکات مهم در طرز تهیه خوراک حمیسه دل و جگر جنوبی

  • حمیسه جنوبی در اصل با دل، جگر و قلوه گوسفندی درست می گردد اما شما می توانید با دل و جگر مرغ هم حمیسه را مطابق روش بالا تهیه کنید.
  • بهتر است قبل از اینکه جگر را در حمیسه جنوبی به کار ببرید، غشای نازک و سفید روی آن را با یاری دست و چاقو، جدا کنید. در این صورت، جگر زودتر می پزد و بافت نرم تری می گیرد.
  • در زمان پخت، به حمیسه، آب اضافه نکنید. حمیسه باید روی حرارت ملایم و با آب گوجه فرنگی بپزد و نرم گردد.
  • برای سرو حمیسه دل و قلوه، می توانید به صورت جداگانه، چند سیب زمینی را پوست بگیرید و به صورت خلالی خرد کنید. سیب زمینی ها را سرخ نموده و در کنار حمیسه سرو کنید.
  • برای سرو حمیسه، باید آب گوجه داخل تابه، کشیده گردد و غذایتان آب نداشته باشد.
  • حمیسه یک غذای نونی خوشمزه و مغذی است که با انواع نان، سبزی خوردن، سالاد یا ترشی جنوبی، سرو می گردد.

بیشتر بخوانید:

فوت و فن های خوشمزه شدن حمیسه دل و جگر

چرا جگر در تهیه حمیسه دل و جگر، له می گردد؟

جگر بافت نرم تر و لطیف تری نسبت به دل و قلوه گوسفندی دارد. بنابراین بعد از اضافه کردن به پیازها و ریختن در تابه، نباید مدام مواد را با قاشق هم بزنید، کافی است تابه را تکان دهید تا مواد هم بخورند و در عین حال، جگرها له نشوند.

ادویه مخصوص حمیسه دل و جگر جنوبی چیست؟

در طرز تهی حمیسه دل و چگر از زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز و پودر کاری استفاده می گردد. اندازه این ادویه ها، به مقدار مساوی است اما شما می توانید بنا به ذائقه خود، آنها را کمتر در نظر بگیرید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 3 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 3 اردیبهشت 1404 گردآورنده: henjesblog.ir شناسه مطلب: 4098

به "حمیسه دل و جگر جنوبی با 8 نکته مهم ، ادویه حمیسه دل و جگر چیه؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "حمیسه دل و جگر جنوبی با 8 نکته مهم ، ادویه حمیسه دل و جگر چیه؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید