شدت و سرعتِ موج دوم کرونا؛ علت چیست؟!
به گزارش هنجس بلاگ، یک شرح احتمالی که چندین ماه است در حوزه علم درباره اش تا به امروز بحث می گردد موتاسیون (یا تغییر ژنتیکی) ویروس سارس-کوو-2 است که احتمالا در اثر آن، شدت آلودگی آن نسبت به اوایل سال بالاتر رفته است.
موج دوم همه گیری پاندمی کرونا با سرعتی چنین توفنده حتا کارشناسان را نیز غافلگیر نموده است. علت آن هنوز یک معماست. اما پژوهشگران می گویند علاوه بر ایجاد گونه های جدیدی از ویروس، انتقال از راه هوا هم احتمالا نقش دارد.
کارشناسان زیادی نبودند که تا همین چند هفته پیش گمان می بردند موج دوم کرونا با سرعت و شدتی توفنده سراسر اروپا را خواهد پوشاند.
اینکه شمار رسمی نومبتلایان در پاییز بار دیگر افزایش یابد، در سطح عموم قابل انتظار بود. نخست اینکه شمار آزمایش ها نسبت به اوایل سال بیشتر بوده، و دوم اینکه، مواردی که دردنمای این بیماری نبوده اند نیز به آمار افزوده شده است.
اما خط فرایند رو به بالا در نمودار نومبتلایان و نیز شمار درمان بیمارستانی و شدت بیماری و افزایش تصاعدی، و گاه فراتصاعدی، در مقایسه با موج اول، برای بسیاری شگفتی آور بوده است.
آیا این سر صعودی که در بسیاری کشور ها محدودیت های بیش و کم در تماس انسان ها را ضروری ساخته است را باید به اشخاصی منتسب کرد که به مقررات و توصیه ها بی اعتنا بوده اند؟ یا عوامل دیگری نقش دارند که به خود این ویروس مرتبط است؟
پویایی بالای آلودگی
آندرآس برگتالر از مرکز پژوهشی پزشکی مولکولی در وین می گوید: آنچه کاملا مشهود است، اینکه دینامیسم آلودگی ویروس کووید19 بسیار بالاست.
او می افزاید: این دینامیسم به عامل های زیادی وابسته است که علم هنوز نتوانسته آن ها را بفهمد. یک شرح احتمالی که چندین ماه است در حوزه علم درباره اش تا به امروز بحث می گردد موتاسیون (یا تغییر ژنتیکی) ویروس سارس-کوو-2 است که احتمالا در اثر آن، شدت آلودگی آن نسبت به اوایل سال بالاتر رفته است.
از زمان انتشار یک پژوهش در اوت 2020 بدین سو، این فکت ثابت شده در دست است که یک گونه به نام G614 در مدتی نسبتا کوتاه خود را در سراسر جهان پراکنده نموده و جای گونه اولیه D614 را گرفته است؛ و این امر احتمالا به سطح بالای گسترش آلودگی دامن زده است.
گونه جدیدی از ویروس
پژوهشگران سوئیسی در یک گزارش اولیه که هنوز مورد تأیید کارشناسان قرار نگرفته است، از گونه ای جدید از ویروس به نام 20A.EU1 خبر می دهند که هم اکنون شایع ترین ویروس کرونا در سطح اروپاست. آن گونه که این پژوهشگران روز پنجشنبه 29 اکتبر اعلام کردند، گونه جدید برای نخستین بار خود را در اسپانیا نشان داده و از این مبدأ دیگر کشور ها را فتح نموده است.
به گفته آندرآس برگتالر، در اتریش که تا به امروز دی ان ای 747 مورد ویروس سارس-کوو-2 تجزیه شده، هنوز این گونه ویروسی مشاهده نشده است، که البته شاید علت آن شمار کم موارد تجزیه بوده است.
انتقال ذره ای هوایی
یک عامل دیگر که اخیرا در حوزه علم درباره آن بحث شدیدی جریان دارد، مسئله انتقال ذرات ویروس به وسیله هواست. در شروع پاندمی، تمرکز روی آلودگی های تماسی بود و به همین دلیل توصیه می شد دست ها به خوبی شسته شوند.
امروز، اما موضوع روشن تر شده است، و آن اینکه انتقال ویروس نه فقط به وسیله انتقال قطره ای ترشحات بینی و دهان (به همین دلیل فاصله گیری حداقل یک متر و زدن ماسک)، بلکه از راه ترکیبی از ذرات جامد و مایع معلق در فضا صورت می گیرد، به ویژه در فضای بسته ای که ما اغلب در فصل سرما در آن به سر می بریم. از این رو جریان هوای تازه در مکان های بسته از اهمیت بسیار برخوردار است.
اورزولا ویدرمان، کارشناش واکسن می گوید، تا زمانی که واکسنی مؤثر آماده نشده، غلبه بر این ویروس می تواند سال ها به طول انجامد.
منبع: دویچه وله
منبع: فرادیدbestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا