طرز تهیه آش هالاو یا آبگوشت غوره؛ غذای بی نظیر و خوش طعم کردستان

به گزارش هنجس بلاگ، آش هالاو سنندج از غذا های محلی و خوش طعم شهر سنندج است. به این غذا آبگوشت غوره هم گفته می گردد، چون آب غوره از مواد اصلی در تهیه آن به شمار می آید و در اصل آن را مانند آبگوشت با آب فراوان و به صورت گوشت کوبیده میل می نمایند.

طرز تهیه آش هالاو یا آبگوشت غوره؛ غذای بی نظیر و خوش طعم کردستان

آش هالاو کردستان یک آش اصیل سنندجی است که هواداران زیادی دارد طعم ترش و خوشمزه آن این آش را متفاوت و خوش طعم نموده است در ادامه با این طرز تهیه آش آشنا خواهیم شد.

اگر شما هم دوست دارید در این روز های سرد پاییزی یک آش بسیار خوشمزه و اصیل را نوش جان کنید ما به شما پیشنهاد خواهیم کرد که حتما آش هالاو کردستان را امتحان کنید این آش بسیار خوشمزه است و درست کردن آن در پاییز خالی از لطف نیست این آش دارای طعم و خواص بینظیری است.

آش هالاو سنندج از غذا های محلی و خوش طعم شهر سنندج است. به این غذا آبگوشت غوره هم گفته می شود، چون آب غوره از مواد اصلی در تهیه آن به شمار می آید و در اصل آن را مانند آبگوشت با آب فراوان و به صورت گوشت کوبیده میل می نمایند.

مواد لازم

چغندر 1 عدد برنج دو سوم پیمانه

نخود 1/2 پیمانه فلفل به مقدار لازم

نمک به مقدار لازم

گوشت 700 گرم

پیاز 1 عدد

روغن به مقدار لازم

برگ چغندر 300 گرم

جعفری 100 گرم

آب غوره 1/2 پیمانه

زعفران آب نموده به مقدار لازم

نعناع داغ به مقدار لازم

پیاز داغ به مقدار لازم

طرز تهیه آش هالاو کردستان

1- در قابلمه ای روی حرارت میانه مقداری روغن بریزید و پیاز را در آن تا نرم شود، تفت دهید.

2 - گوشت را به آن اضافه کنید و تا قهوه ای رنگ شود، تفت دهید. به آن ها نمک، فلفل و زردچوبه بزنید.

3-نخود را به همراه 7 پیمانه آب به سایر مواد اضافه کنید و بجوشانید. سپس حرارت را کم نموده و بگذارید برای 30 دقیقه قل بزند.

4-برنج را در آش بریزید و بگذارید تا آش کاملا پخته شود.

5- برگ چغندر و جعفری را به آش اضافه کنید و آن برای 30 دقیقه دیگر بپزید.

6- آب غوره، زعفران (آب نموده) و چغندر پخته را به آن اضافه کنید و بعد از چند جوش از روی حرارت بردارید.

7- آش را با نعناع داغ و پیاز داغ تزیین نموده و میل کنید.

نکات آش غوره:

1- پیاز را خرد کنید.

2- از گوشت بدون استخوان بهره ببرید.

3- نخود را از قبل خیس کنید. قبل از مصرف آن را آبکشی کنید.

4- برنج را از قبل با کمی نمک خیس کنید. قبل از مصرف آن را آبکشی کنید.

5- چغندر را پوست بگیرید. آن را خرد کنید و برای حدود 2 ساعت آب پز کنید.

6- برگ چغندر و جعفری را خرد کنید. در صورت تمایل می توانید از سایر سبزی های معطر مانند نعناع و پیازچه هم بهره ببرید.

7- اگر تمایل داشتید می توانید مقدار آب غوره را کم یا زیاد کنید.

بیشتر بدانید از خواص غوره و آبغوره

از برگ درخت مو تا شکوفه و میوه آن استفاده های زیادی می شود. میوه انگور را به شکل های مختلف مصرف می کنیم و از خواص آن بر سلامتی کم وبیش آگاهیم. غوره از گذشته تا امروز در طب سنتی جایگاه ویژه ای داشته است، آن را به صورت خام یا پخته، آبغوره، عصاره غوره، رب غوره و شربت غوره مصرف می نمایند.

تسکین خارش بدن اگر بدنتان به خارش افتاده است می توانید مقداری غوره خشک شده را بکوبید و آن را با استفاده از آب گرم به صورت خمیر درآورده و به محل مورد نظر بمالید تا شما را از خارش کلافه نماینده راحت کند.

درصورتیکه خارش بدنتان مزمن شده است حتما باید به پزشک مراجعه کنید چرا که از می تواند از علائم مسائل جدی سلامتی از جمله مسائل کبد یادیابت باشد. در فصل تابستان بدن بسیاری از افراد به علت تعریق زیاد بوی ناخوشایندی می گیرد، خمیر را همانطور که بالاتر گفته شد تهیه نموده و روی پوست بزنید تا عرق بدبوی شما را از بین ببرد.

تقویت سیستم گوارش غوره در دفع صفرا، بهبود عملیات هضم غذا در دستگاه گوارش و تقویت کبد نقش دارد. در صورتیکه به مدت چند روز یک قاشق چای خوری آبغوره مصرف نمایید این مسائل برطرف خواهدشد. به یاد داشته باشید که مصرف بیش ازحد آن باعث دل پیچه خواهد شد.

اشتهاآور در صورتیکه فرزند شما بد غذا است قبل از استفاده از قرص های اشتهاآور مصرف آبغوره را امتحان کنید. آبغوره در غذا باعث خوش طعم شدن آن می شود و اشتها را تحریک می نمایند. آبغوره را در کنار غذا و به عنوان چاشنی سالاد بهره ببرید.

منبع:جام جم

منبع: فرادید
انتشار: 17 مرداد 1404 بروزرسانی: 17 مرداد 1404 گردآورنده: henjesblog.ir شناسه مطلب: 4115

به "طرز تهیه آش هالاو یا آبگوشت غوره؛ غذای بی نظیر و خوش طعم کردستان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش هالاو یا آبگوشت غوره؛ غذای بی نظیر و خوش طعم کردستان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید