طرز تهیه استیک استریپ رستورانی ، برترین برش استیک استریپ از کجاست؟

به گزارش هنجس بلاگ، استیک استریپ (Strip Steak) یا استیک نیویورک استریپ (New York Strip Steak) یکی از هست که با بخشی از نرم ترین قسمت های گوشت گوساله (Short Loin) درست می شه. این استیک خوشمزه به علت بافت متراکم، چربی متعادل و طعم غنی، هواداران زیادی داره. چربی این استیک آبدار و لطیف نسبت به استیک ریب آی کمتره. شما می تونید استیک استریپ رو در تابه چدنی، روی گریل یا باربیکیو یا در فر بپزید. مقدار پخت استیک استریپ بسته به ذائقه تون می تونه از Rare (نیم پز) تا Well-done (کاملا پخته) تنظیم بشه؛ اما بیشتر سرآشپزها پیشنهاد می کنن استریپ استیک رو در حد مدیوم یا مدیوم ریر سرو کنید تا برترین طعم و بافت خودش رو نشان بده. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه استیک استریپ به روش های مختلف رو به شما آموزش بدیم.

طرز تهیه استیک استریپ رستورانی ، برترین برش استیک استریپ از کجاست؟

طرز تهیه استیک استریپ در تابه در یک نگاه

برای درست کردن استیک استریپ در تابه، اول گوشت ها رو به مدت 30 تا 60 دقیقه بیرون یخچال بذارید تا به دمای محیط برسن و یکنواخت بپزن. بعد دو طرف شون رو کمی نمک و فلفل بپاشید تا مزه دار بشن. تابه چدنی یا ضخیم رو روی حرارت زیاد داغ کنید؛ کمی روغن بریزید و استیک ها رو آروم داخل تابه داغ قرار بدید؛ برای رسیدن به درجه پخت مدیوم ریر، هر طرف استیک رو حدود 3 تا 4 دقیقه سرخ کنید تا یه لایه طلایی و خوش رنگ روش ایجاد بشه.

یک دقیقه قبل از اینکه استیک به پخت دلخواه برسه، کره، سیر له شده و شاخه های رزماری یا آویشن رو به تابه اضافه کنید. با قاشق کره داغ و عطرآگین رو مرتب روی گوشت بریزید تا خوش طعم و براق بشه. در آخر، استیک ها رو از تابه بردارید و برای 5 تا 10 دقیقه استراحت بدید تا عصاره هاش حفظ بشه؛ بعد برش بزنید و با پوره، سبزیجات یا سالاد سرو کنید.

برای مطالعه مراحل، مواد لازم و جزییات درست کردن استیک استریپ ادامه این مطلب را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه استیک استریپ در تابه (برای 2 نفر)

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
استیک استریپ2 عدد (به ضخامت 2 تا 3 سانتی متر)
روغن زیتون یا روغن مایع گیاهی2 قاشق غذاخوری
کره2 قاشق غذاخوری
سیر2 تا 3 حبه
رزماری یا آویشن تازه1 تا 2 شاخه
نمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم
پوره سیب زمینی، سبزیجات گریل و انواع سالادبرای سرو با استیک استریپ

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 30 تا 60 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت استیک استریپ در تابه: هر طرف حدود 3 تا 4 دقیقه

مدت زمان لازم برای استراحت استیک استریپ قبل از سرو: 5 تا 10 دقیقه

مراحل طرز تهیه استیک استریپ در تابه

طرز تهیه استیک استریپ با بخشی از نرم ترین قسمت های گوشت گوساله در تابه، روی گریل یا باربکیو یا اصلا در فر با درجات پخت مختلف به راحتی قابل انجامه.

مرحله اول: گوشت استیک استریپ رو آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه استیک استریپ در تابه، گوشت گوساله استیکی رو از یخچال بیرون بیارید و به مدت 30 تا 60 دقیقه در دمای محیط بذارید. این کار خیلی مهمه؛ چون اگه گوشت سرد باشه، وسطش خام می مونه و بیرونش می سوزه. وقتی استیک به دمای اتاق برسه، یکنواخت تر می پزه.

در صورت تمایل، برای خرید انواع گوشت مانند گوشت گوساله می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دوم: گوشت استیکی رو مزه دار کنید

حالا وقت مزه دار کردن گوشته؛ بنابراین، هر دو طرف گوشت مقدار کافی نمک درشت و فلفل سیاه تازه ساب بپاشید و با دست به آرومی فشار بدید تا نمک و فلفل به خوبی به بافت گوشت بچسبن. این ساده ترین روش مزه دار کردن استیکه؛ چون استیک استریپ خودش طعم فوق العاده ای داره و در حالت عادی احتیاج به ادویه های زیاد و مرینیت طولانی نداره. ولی البته بعضی از افراد دوست دارن گوشت استیک رو از قبل حسابی طعم دار کنن.

برای خرید انواع ادویه ها مانند نمک و فلفل سیاه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله سوم: استیک استریپ رو بپزید

برای پختن استیک برترین گزینه استفاده از یه تابه چدنی سنگین یا هر تابه ضخیمی هست که بتونه حرارت رو خوب نگه داره. تابه رو روی حرارت زیاد بذارید و صبر کنید تا حسابی داغ بشه؛ تابه باید به مقدار ای داغ بشه که وقتی چند قطره آب روش می پاشید سریع تبخیر بشه. حالا یه قاشق روغن (ترجیحا روغن با نقطه دود بالا مثل روغن آفتابگردان یا کانولا) توی تابه بریزید.

وقتی روغن داغ شد، استیک رو آروم داخلش قرار بدید. صدای جلز و ولزش باید بلند و واضح باشه؛ این نشونه حرارت درسته. هر طرف استیک رو حدود 3 تا 4 دقیقه برای پخت مدیوم ریر (Medium Rare) سرخ کنید. اگه گوشت استیک ضخیم تر یا نازک تر باشه، یا سطح پخت بیشتری داشته باشه، باید زمان پخت رو کمی کم و زیاد کنید. استیک رو به هیچ عنوان مکررا جابه جا نکنید؛ اجازه بدید هر طرف کاملا به رنگ طلایی و قهوه ای دربیاد.

برای خرید انواع روغن مانند روغن آفتابگردان و کانولا می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله چهارم: طعم دهنده ها رو اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه استیک استریپ آبدار، یه دقیقه مونده به اینکه استیک به پخت دلخواه تون برسه، باید کره رو به تابه اضافه کنید. بنابراین، 2 قاشق غذاخوری کره رو توی تابه بریزید و اجازه بدید ذوب شه. همزمان، حبه های سیر رو با تیغه چاقو له نموده و به ماهیتابه اضافه کنید.

یکی دو شاخه رزماری یا آویشن تازه هم داخل تابه بذارید. حالا تابه رو کمی کج کنید و با یاری یه قاشق، کره داغ و معطر رو مرتب روی استیک بریزید. این کار هم به گوشت یه لعاب براق و خوش طعم می ده، هم عطر سیر و سبزیجات رو جذب گوشت می کنه. این کار رو چند بار تکرار کنید تا استیک استریپ خوشمزه تون حسابی طعم بگیره.

برای خرید کره می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله پنجم: استیک استریپ رو استراحت بدید

در این مرحله از طرز تهیه استیک گوشت در ماهیتابه، وقتی استیک استریپ آماده شد، بلافاصله از داخل تابه بردارید و روی یه تخته یا صفحه چوبی قرار بدید. خیلی مهمه که استیک رو مستقیم بعد از پخت برش نزنید؛ چون در این صورت همه آب و عصاره گوشت بیرون می ریزه و استیک تون کاملا خشک می شه. بهتره استیک رو داخل یک تکه فویل بپیچید و برای 5 تا 10 دقیقه کنار بذارید تا استراحت کنه. در این مدت، حرارت داخل استیک پخش می شه و عصاره گوشت دوباره به بافت ها برمی گرده. به این ترتیب، گوشت استیک حسابی آبدار، نرم و خوشمزه می شه.

مرحله آخر: استیک استریپ رو سرو کنید

بعد از استراحت، استیک رو با یه چاقوی تیز برش بزنید و داخل ظرف سرو بچینید. شما می تونید استیک استریپ رو با ، سبزیجات کبابی یا تازه سرو کنید. برای اینکه حرفه ای تر باشه، کمی نمک دانه درشت روی استیک بپاشید تا طعمش بیشتر دربیاد.

روش تهیه استیک استریپ در باربکیو یا گریل

طرز تهیه استیک استریپ در باربکیو یا گریل در مراحل آماده سازی و مزه درا کردن درست مثل رسپی اصلیه؛ با این تفاوت که این بار باید گریل رو حسابی داغ کنید تا رد حرارت روی استیک بیفته. بعد استیک رو مستقیم روی بخش پرحرارت گریل بذارید و هر طرف رو حدود 3 تا 4 دقیقه بپزید تا لایه بیرونی قهوه ای و کاراملی بشه.

برای اینکه به اندازه پخت دلخواه تون برسه، می تونید بعد از سرخ شدن سطح، استیک رو به بخش حرارت غیرمستقیم گریل منتقل کنید و چند دقیقه دیگه بذارید بپزه. در آخر، اجازه بدید استیک برای 5 تا 10 دقیقه استراحت کنه تا عصاره هاش حفظ بشن؛ بعد برش بزنید و سرو کنید.

روش تهیه استیک استریپ در فر

طرز تهیه استیک استریپ در فر به این صورته که اول باید گوشت استیک رو نیم ساعت در دمای محیط بذارید و دو طرفش رو با نمک و فلفل سیاه مزه دار کنید. بعد یه تابه چدنی رو روی حرارت زیاد داغ کنید؛ کمی روغن بریزید و هر طرف استیک رو حدود 2 دقیقه در این تابه سرخ کنید تا لایه طلایی و برشته پیدا کنه. حالا تابه رو همراه با استیک داخل فر از قبل گرم شده با دمای حدود 200 درجه سانتی گراد بذارید و بسته به ضخامت گوشت و اندازه پخت دلخواه، به مدت 5 تا 10 دقیقه دیگه بپزید.

در این مرحله از طرز تهیه استیک گوشت در فر، وقتشه استیک رو از فر بیرون بیارید و یه تیکه کره و چند شاخه رزماری یا سیر روی استیک بذارید تا کره با حرارت گوشت ذوب بشه و استیک طعم بگیره. در آخر، استیک رو برای 5 تا 10 استراحت بدید و بعد برش بزنید و سرو کنید.

نکات مهم در طرز تهیه استیک استریپ

  • گوشت استیک استریپ رو حداقل 30 تا 60 قبل از پخت بیرون یخچال بذارید تا به دمای محیط برسه و یکنواخت بپزه.
  • دو طرف استیک رو نمک و فلفل سیاه تازه بپاشید و با دست آروم فشار بدید تا خوب به گوشت بچسبه.
  • تابه چدنی رو روی حرارت زیاد داغ کنید؛ برای تست داغ شدن تابه، چند قطره آب روی ماهیتابه داغ بریزید؛ باید سریع تبخیر بشه.
  • کمی روغن با نقطه دود بالا داخل تابه بریزید و استیک ها رو آروم داخلش بذارید تا صدای جلز و ولزش بلند بشه.
  • هر طرف استیک رو حدود 3 تا 4 دقیقه سرخ کنید تا به درجه مدیوم ریر برسه.
  • وقتی استیک نزدیک پخت دلخواه شد، کره، سیر له شده و شاخه های رزماری یا آویشن تازه اضافه کنید و با قاشق کره داغ رو مرتب روی گوشت بریزید.
  • استیک ها رو بعد از پخت از تابه بردارین و 5 تا 10 دقیقه استراحت بدید تا عصاره هاش حفظ بشه.
  • از جابه جا کردن مکرر استیک داخل تابه خودداری کنید تا لایه برشته و خوش رنگ روی گوشت ایجاد بشه.
  • برای طعم بهتر می تونید موقع سرو کمی نمک دانه درشت روی استیک بپاشید.

فوت و فن های خوشمزه شدن استیک استریپ

برترین برش استیک استریپ از کجاست؟

استیک استریپ از بخش Short Loin گوساله میاد؛ یعنی بین دنده ها و بالای ران بالایی که گوشتش نرم و لطیفه.

بعد از پخت باید استیک رو چقدر استراحت بدید؟

حدود 5 تا 10 دقیقه کافیه تا عصاره های گوشت برگرده و استیک آبدار بمونه.

برای پخت مدیوم ریر چه دمایی لازمه؟

دمای داخلی حدود 55 تا 57 درجه سانتی گراد برترینه.

حتما باید استیک رو قبل از پخت مرینیت کنیم؟

نه، استیک استریپ خودش طعم خوبی داره و فقط نمک و فلفل کافیه؛ ولی اگه دوست داشتید می تونید با روغن زیتون، سیر یا کمی سبزیجات طعم دارش کنید.

برترین روش پخت استیک استریپ چیه؟

می تونید روی تابه چدنی، گریل و باربیکیو یا در فر بپزید؛ هر کدوم مزه و بافت خاص خودش رو می ده.

چه کره یا ادویه ای برای بعد از پخت خوبه؟

می تونید از کره طعم دار شده با سیر و سبزیجات تازه بهره ببرید یا کمی ادویه خشک مثل پاپریکا، آویشن یا فلفل قرمز روی استیک بپاشید تا خوش طعم تر بشه.

چطور می تونیم تشخیص بدیم استیک به اندازه پخت دلخواه رسیده؟

می تونید با دماسنج گوشت چک کنید یا حتی می تونید با انگشت تون گوشت رو تست کنید؛ گوشت نرم یعنی Rare، کمی سفت تر یعنی Medium Rare و هر چی سفت تر شد، پختش بیشتره. درضمن، دمای وسط استیک Rare (نیم پز) باید حدود 50 تا 52 درجه باشه؛ مدیوم ریر (Medium Rare) باید حدود 60 تا 63 درجه، مدیوم ول (Medium Well) حدود 65 تا 67 درجه و کاملا پخته (Well Done) باید بالای 70 درجه سانتی گراد باشه.

چرا نباید استیک رو موقع پخت زیاد جابه جا کنیم؟

چون با این کار سطح برشته و طلایی روی گوشت خراب می شه و اون لایه خوشمزه ایجاد نمی شه.

ضخامت استیک روی زمان پخت چقدر تاثیر داره؟

خیلی تاثیر داره؛ استیک ضخیم تر باید زمان بیشتری روی حرارت بمونه تا وسطش هم بپزه، ولی استیک نازک تر سریع تر آماده می شه.

آیا می تونیم استیک رو با سبزیجات یا مواد دیگه توی تابه همزمان بپزیم؟

می تونید، ولی باید اول استیک رو تقریبا بپزید و بعد سبزیجاتی که زود می پزن مثل مارچوبه یا قارچ رو اضافه کنید تا همه چیز همزمان آماده بشه.

برترین زمان اضافه کردن کره و سیر چه موقع ست؟

حدود یک دقیقه قبل از اینکه استیک کامل بپزه، کره و سیر و سبزیجات رو اضافه کنید تا طعم شون به گوشت نفوذ کنه و نسوزه.

منبع: افق کوروش
انتشار: 28 شهریور 1404 بروزرسانی: 28 شهریور 1404 گردآورنده: henjesblog.ir شناسه مطلب: 4122

به "طرز تهیه استیک استریپ رستورانی ، برترین برش استیک استریپ از کجاست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه استیک استریپ رستورانی ، برترین برش استیک استریپ از کجاست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید