طرز تهیه خورش کدو حلوایی خوشمزه
به گزارش هنجس بلاگ، خورش کدو حلوایی، غذایی با رنگ، عطر و طعم پاییزی است. این غذا طبعی گرم دارد و به همین علت طبخ آن در فصول سرد، از شمال تا جنوب کشور رواج دارد. البته نوعی دستور پخت در شهر کرمانشاه برای خورش کدو حلوایی وجود دارد که به خورش کدو حلوایی کرمانشاهی نیز معروف است. اما به طور کلی این میوه با دستور ها و مواد اولیه متنوعی ترکیب و تهیه می شود که همگی به اتفاق خورش کدو تنبل نام دارند. کدو تنبل علیرغم نامش، میوه ای پر خاصیت و بسیار گرم است. بنابراین از تهیه و سرو خورش کدو تنبل نباید در فصول سرد غافل شد.
این میوه سرشار از ویتامین های C ،A ،B و E است که برای بهبود و تقویت سلامت بدن نیز بسیار مفید فایده است. بنابراین با ما همراه باشید تا طرز تهیه خورش کدو حلوایی با مرغ را در منزل تجربه کنید. البته این غذا یا گوشت قرمز نیز تهیه می شود، اما هر دو سبک طرفداران خاص خود را دارد. این خورش با برنج زعفرانی و دورچین هایی چون سیر ترشی، ماست و زیتون سرو می شود. در این مقاله طرز تهیه خورش کدو حلوایی با مرغ را می آموزید. همچنین در دستورهای آشپزی زیر از رب انار استفاده شده است، به همین دلیل با یک دستور پخت، طرز تهیه خورش کدو حلوایی با رب انار را نیز خواهید آموخت.
طرز تهیه خورش کدو حلوایی با مرغ
برای تهیه خورش کدو حلوایی، لازم است یک عدد کدو حلوایی (کدو تنبل) مناسب و رسیده در اختیار داشته باشید. از این رو به این غذا خورش کدو تنبل نیز اطلاق می شود. مقدار کدو حلوایی وابسته به تعداد نفراتی است که مایل هستند از این غذا میل کنند. بنابراین برای 6 نفر، یک کدو حلوایی کوچک مناسب است. زمان آماده سازی خورش کدو حلوایی حداکثر 3 ساعت در نظر گرفته شده است.
روش اول برای تهیه خورش کدو حلوایی
مواد لازم
- کدو حلوایی کوچک 1 عدد
- پیاز بزرگ 1 عدد
- رب انار ترش 2 قاشق غذاخوری
- ران 6 عدد
- آلو خورشی 180 گرم
- دم کرده زعفران 1/2 پیمانه
- نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم
- چوب دارچین به مقدار لازم
- روغن و کره به مقدار لازم
آماده سازی مرغ
- پیازها را نگینی کرده و در مقداری روغن با کمی نمک، فلفل و زردچوبه سرخ کنید.
- پس از آنکه پیاز داغ به شکل دلخواه درآمد، ران های مرغ را در پیاز داغ کمی تفت دهید.
- مقداری کره روی مرغ ها بکشید، تکه های دارچین را در ظرف قرار دهید و درب ظرف را بگذارید.
- مرغ ها را زیر و رو کنید تا خوب سرخ شوند.
- پس از آنکه مرغ ها رنگ و عطر دلخواه را به دست آورد، چوب دارچین را از ظرف خارج کنید.
آماده سازی سس ترش
- رب انار را با مقدار کمی آب رقیق کرده و در ظرفی جداگانه با کمی کره سرخ کنید.
- پس از آنکه مزه خامی رب گرفته شد، آلوهای خورشی را به رب سرخ شده اضافه کنید و اجازه دهید مواد به روغن بیفتد.
- پس از گذشت نیم ساعت از زمان آماده سازی سس ترش، می توانید آن را همراه 2 لیوان آب به مرغ ها اضافه کنید.
- اجازه دهید مرغ ها و سس ترش خوب جا بیفتند. حدود یک ساعت زمان لازم است تا این کار انجام شود.
آماده سازی کدو تنبل
- در موازات با مراحل پیش، یک کدو تنبل کوچک را شسته، پوست گرفته و دانه های آن را خارج کنید.
- کدو را به ابعاد دلخواه برش زده و همراه 2 لیوان آب در قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا بخارپز شود.
- وقتی کدو آغاز به نرم شدن و جوشیدن کرد، کف سفید رنگ سطح آن را برداشته و 1 لیوان دیگر آب به آن اضافه کنید.
- هنگامی که آب قابلمه تبخیر و کدوها کاملاً له شد، آنها را پوره کنید.
مرحله نهایی
- پوره کدو را به خورش مرغ ترش اضافه کنید.
- اگر آب خورش کم بود، کمی به آن آب اضافه کنید.
- دم کرده زعفران را در نیم ساعت پایانی به خورش اضافه کنید تا عطر و رنگ زعفران به خورد مواد برود.
- حال زمان آن است که خورش کدو حلوایی با ران مرغ یا همان خورش کدو حلوایی با رب انار جا بیفتد. بنابراین حدود یک ساعت باید منتظر بمانید تا خورش به قوام دلخواه برسد.
- با گذشت حداکثر 3 ساعت از آغاز فرآیند آشپزی، خورش کدو تنبل آماده سرو است.
- از تهیه برنج غافل نشوید.
روش دوم
مواد لازم
- کدو حلوایی کوچک 1 عدد
- پیاز بزرگ 1 عدد
- رب انار ترش 2 قاشق غذاخوری
- سینه مرغ 600 گرم
- آلو خورشی 180 گرم
- دم کرده زعفران 1/2 پیمانه
- نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم
- روغن و کره به مقدار لازم
آماده سازی مرغ ترش
- پیاز داغ درست کنید و سینه های مرغ را در آن تفت دهید.
- ادویه های لازم و رب انار را به مواد قبلی افزوده و اجازه دهید گوشت مرغ نیم پز شود.
- سپس آلوهای خورشتی را همراه مقداری کره به مواد قبلی اضافه کنید و اجازه دهید مواد همراه 2 الی 3 لیوان آب پخته شوند.
آماده سازی کدو حلوایی
- کدو را شسته، پوست گرفته و دانه های آن را خارج کنید، سپس در ابعاد دلخواه (سایز میانه) برش بزنید.
- کدوهای تکه شده را همراه 2 لیوان آب در قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا بپزند.
- کف سفید روی سطح را برداشته و دور بریزید.
- در این نوع خورشت کدو حلوایی با سینه مرغ، کدوها نباید زیاد پخته شوند. به مقدار ای که نیم پز شوند، کفایت می کند.
مرحله نهایی
- کدوها را با ملاحظه از قابلمه خارج کرده و به قابلمه مرغ ترش اضافه کنید.
- اگر آب خورش کم است می توانید حداکثر 1 لیوان آب به آن اضافه کنید.
- در نیم ساعت پایانی دم کرده زعفران را به خورش اضافه کنید.
- با گذشت حدود 3 ساعت از آغاز فرآیند آشپزی، خورش کدو حلوایی با مرغ آماده سرو است.
- این خورش را همراه برنج زعفرانی نوش جان کنید.
کلام آخر
خورش کدو حلوایی را می توانید با گوشت مرغ تهیه کنید. اما این خورش با گوشت قرمز نیز تهیه و سرو می کنند. ما در این مقاله به طور اختصاصی 2 روش پخت خورش کدو حلوایی با مرغ را آموزش داده ایم. در هر دو روش از رب انار استفاده شده است. بنابراین با مطالعه این مقاله طرز تهیه خورش کدو حلوایی با رب انار را به سادگی می آموزید. خورشت کدو تنبل یا همان کدو حلوایی یک غذای خوش طعم پاییزی و گزینه دلچسب و مجذوب کننده برای شام شب یلدا محسوب می شود. امیدوار هستیم با دنبال کردن دستورات جزء به جزء آشپزی بالا، پخت این غذای خوش طعم را در منزل تجربه کنید و از بودن در کنار عزیزان خود در شب یلدا لذت ببرید.
منبع: اسنپ مارکت