طرز تهیه زرشک پلو با مرغ همراه سس پرتقالی
به گزارش هنجس بلاگ، زرشک پلو با مرغ نقش پررنگی در فرهنگ آشپزی ایرانی دارد. غذای محبوبی که امضای هر سرآشپز ایرانی است و بهترین نمونه برای معرفی کردن زعفران، زرشک و برنج ایرانی به تمام دنیا است. در این قسمت می خواهیم طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی و خوشمزه را به شما یاد بدهیم.
هر آشپز ایرانی می داند که تهیه یک زرشک پلو و مرغ خوشمزه چقدر مهم است. این غذا از آن غذاهایی است که با عطر و طعم بی نظیر و ظاهری دلفریب در بیشتر مهمانی ها و مراسم ایرانی حضور دارد و همه را به سمت خودش فرامی خواند. غذایی ساده که با کمی ترفند و ریزه کاری، از یک وعده ساده و خودمانی، به یک ناهار مجلل و خوش رنگ و لعاب تبدیل می شود.
- چطور آلبالو پلو با گوشت قلقلی درست کنیم؟
- طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه مجلسی
- چطور مگشت پلو جنوبی درست کنیم؟
در تهیه مرغ برای زرشک پلو نسبت به سلیقه می توان از سینه، فیله یا ران مرغ استفاده کرد. سس مرغ در این غذا بسیار مهم است و باید غلیظ و خوش رنگ باشد و در کنار مرغ یا به صورت جداگانه سرو شود. زرشک پلو را هم با برنج ایرانی و زعفران زیاد تهیه می کنند و برای اینکه برنج خوب قد بکشد، آن را آبکش می کنند.
طرز تهیه این غذای خوشمزه بسیار ساده است و با فوت و فن هایی که ما به شما یاد می دهیم، می توانید آن را خوشمزه تر و مجلسی تر تهیه کنید و دل همه را به دست بیاورید.
از اینجا می توانید سری به آرشیو آموزش آشپزی تصویری خبرنگاران مگ بزنید و دستور پخت غذاهای خوشمزه دیگر را هم در آنجا پیدا کنید.
مواد لازم برای 3 نفر
- ران یا سینه مرغ: 2 تا 3 تکه
- آب پرتقال: 2 پیمانه
- زعفران دم کرده: به میزان لازم
- پیاز رنده شده: 2 عدد متوسط
- زرشک: سه چهارم پیمانه
- خلال پرتقال شیرین: 3 قاشق غذاخوری
- خلال پسته: 1 قاشق غذاخوری
- پیاز: 2 عدد متوسط
- رب گوجه فرنگی: یک و نیم قاشق غذاخوری
- فلفل دلمه ای: نصف یک عدد
- کره: 50 گرم
- زردچوبه، پودر کاری، فلفل سیاه، برگ بو، هل، چوب دارچین و نمک به میزان لازم
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ
1.
در یک قابلمه آب یک عدد هل و دو عدد برگ بو بندازید و بعد از به جوش آمدن، تکه های مرغ را در آن قرار دهید تا کمی در آب بجوشند. سپس مرغ ها را از آب خارج کنید و بشویید. بعد از خشک شدن مرغ ها، آن ها را در نصف کره و کمی روغن و زردچوبه سرخ کنید.
2.
زمانی که مرغ ها سرخ شدند، آن ها را از تابه خارج کنید و دو سوم پیاز رنده شده را در تابه تفت دهید تا کمی طلایی شوند. سپس فلفل دلمه ای رنده شده را هم به پیاز اضافه کنید و با هم تفت دهید.
بعد از تفت خوردن مواد، چوب دارچین، نمک، فلفل سیاه، پودر کاری و کمی زردچوبه را اضافه کنید.
3.
بعد از تفت دادن، رب گوجه فرنگی و سپس آب پرتقال و کمی از زعفران دم کرده را اضافه کنید. میزان نمک غذا را تنظیم کنید و اجازه دهید سس مرغ آرام به جوش بیاید.
4.
بعد از به جوش آمدن سس، مرغ ها را در آن قرار دهید و نیمی از خلال پرتقال را روی آن ها بریزید. اجازه دهید مرغ به مدت 2 تا 3 ساعت با درب بسته و حرارت کم بپزد تا خوب جا بیفتد.
نکته: 2 ساعت آخر پخت باید قسمت گوشتی مرغ ها به سمت کف تابه باشند.
5.
در زمانی که مرغ در حال پختن است، یک سوم باقی مانده از پیاز را با باقی مانده کره و کمی روغن، با حرارت ملایم در تابه سرخ کنید. وقتی پیاز طلایی شد، زرشک ها که از 15 دقیقه قبل در آب خنک خیس کرده اید را آبکش و سپس به پیاز اضافه کنید. در این مرحله 2 قاشق غذاخوری شکر هم به زرشک ها اضافه کنید و با هم تفت دهید.
6.
بعد از شکر، مابقی خلال پرتقال، خلال پسته و زعفران را به زرشک اضافه و مخلوط کنید. زمانی که برنج آماده شد، یک کفگیر از برنج را با زرشک و خلال مخلوط کنید تا بعد از کشیدن برنج سفید در ظرف، این مخلوط را روی آن بریزید.
7.
وقتی مرغ به این شکل درآمد و روغن انداخت، کاملا پخته و جا افتاده است.
8.
نوش جان.
منبع: دیجیکالا مگ