مسائل و موانع حوزه عمران و خدمات فنی مهندسی همدان آنالیز شد

به گزارش هنجس بلاگ، سی و دومین نشست شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی استان همدان با دستور کار آنالیز مسائل و موانع جاری انجمن پیمانکاران عمرانی و انجمن انبوه سازان استان همدان و چالش های حوزه خدمات فنی مهندسی با شهرداری، سازمان نظام مهندسی و اداره امور مالیاتی استان همدان برگزار گردید.

مسائل و موانع حوزه عمران و خدمات فنی مهندسی همدان آنالیز شد

در این نشست، فعالان بخش خصوصی حوزه عمرانی استان همدان، خواهان تسهیل و روان سازی فرایندهای صدور پروانه و کنترل نقشه های ساختمانی شدند.

رئیس انجمن پیمانکاران همدان با اشاره به اعلام شاخص های تقویم سه ماهه اول و دوم سال 99 از طرف سازمان برنامه وبودجه به صورت علی الحساب خواهان بازنگری در این شاخص ها شد.

غفاری گفت: از اسفند 98 شاهد افزایش قیمت مصالح ساختمانی مانند فولاد، شن و ماسه، سیمان آجر و بلوک و ملزومات اجرای نازک کاری ساختمان ها و تأسیسات ساختمانی هستیم و حمل ونقل که در بعضی موارد 100 درصد و در بعضی موارد 150 درصد افزایش قیمت داشته است.

او تأکید کرد: در شرایط مالی کنونی که درگیر یک جنگ مالی و اپیدمی کرونا هستیم بسیاری از پروژه ها با تأخیر اجرا می گردد که این تأخیرها درباره پروژه های با درصد پیشرفت فیزیکی بالا باید مجاز تلقی گردد تا پیمانکاران بیش از این ضرر و زیان نبینند.

رئیس انجمن انبوه سازان مسکن همدان نیز در این نشست اظهار کرد: در حال حاضر تعداد 1515 فقره پروانه ساختمانی با زیربنای 1 میلیون و 565 مترمربع در شهر همدان در حال اجراست.

پارسا مهر اضافه نمود: یک میلیون و 300 هزار مترمربع پروانه ساخت هم برای امسال اخذ شده و در حال حاضر 8 هزار و 122 واحد در حال ساخت است که از این طریق برای 24 هزار نفر ایجاد اشتغال نموده است.

او در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: در حال حاضر دستمزد مهندسان ساختمان باید به صورت یکجا و آن هم در ابتدای کار که پروژه هیچ گونه پیشرفتی ندارد پرداخت گردد و این خلاف عقل و قانون تجارت است که در شهر تهران و بیشتر استان ها خلاف این رویه بوده و به صورت مرحله ای پرداخت می گردد.

موانع مالیاتی فعالان حوزه عمرانی نیز موضوع دیگری که رئیس انجمن انبوه سازان استان همدان به آن اشاره نمود و گفت: بر اساس ماده 77 قانون مالیات های مستقیم، مالکان املاکی که از سال 1395 به بعد اخذ پروانه ساختمانی و ایجاد بنا نموده اند باید 25 درصد از سود خالص خود را مالیات پرداخت نمایند و مشخص سود خالص را نیز از مابه التفاوت درآمد حاصل از فروش آپارتمان های احداثی روز هزینه کرد (شامل خرید زمین و هزینه ساختمان) به دست می آورند که انتظار می رود ارزیابی هزینه های صورت گرفته در زمینه ساخت وساز در زمان فروش به روز گردد و مالیات بر اساس تفاوت فروش روز و هزینه روز محاسبه گردد.

عدم اعطای تسهیلات بانکی توسط بانک های استان به بخش مسکن نیز به عنوان یکی دیگر از موانع حوزه عمرانی استان موردبحث و آنالیز نهاده شد و پارسا مهر در این خصوص گفت: اعطای تسهیلات بانکی به بخش مسکن توسط بانک های استان انجام نمی گیرد این در حالی است که دولت اعطای 20 درصد از سرجمع اعتبارات کلیه بانک ها را به بخش مسکن اختصاص داده و تا به امروز اقدامی صورت نگرفته است.

رئیس اتاق همدان نیز با اشاره به نقش صنعت ساختمان سازی در رونق اشتغال گفت: در این شرایط که بیشتر مشاغل دچار رکود و تعطیلی هستند ساختمان سازی توانسته پایدار بماند و این مهم قابل تقدیر است.

علی اصغر زبردست ادامه داد: نظام مهندسی و شهرداری باید همه کوشش خود را جهت تقویت تعامل با فعالان حوزه عمرانی به کار ببندند تا بتوان به توسعه اشتغال و فراوری مسکن ادامه داد.

دبیر شورای گفت وگوی استان همدان با اشاره به بعضی موانع ایجاد شده برای فعالان مالی حوزه عمرانی استان خواهان تسهیل امور در سازمان نظام مهندسی ساختمان و شهرداری همدان شد و اضافه نمود: فرایند پر پیچ وخم کنترل نقشه های ساختمانی و مانع تراشی در صدور نقشه پروانه در این سازمان موجب نارضایتی فعالین بخش خصوصی در حوزه خدمات عمرانی و فنی مهندسی واقع شده که انتظار می رود با حذف مراحل اضافی و دست و پاگیر شرایط را برای فعالین حوزه عمرانی استان بهبود بخشیم.

در انتها استاندار همدان نیز تسهیل و روان سازی فرآیند صدور پروانه ساختمانی را ضروری دانست و تأکید کرد: سال گذشته مصوبه هایی در این راستا صادر شده بود که هنوز اجرا نشده است.

او به دستگاه های مرتبط مانند شهرداری، نظام مهندسی تا 15 آذرماه امسال مهلت داد تا با تشکیل جلسه و آسیب شناسی این موضوع موانع را برداشته و فرایند صدور پروانه ساختمانی را با اعمال اصلاحاتی شتاب بخشند.

شاهرخی با اشاره به وقت گیر و خسته نماینده بودن فرایند صدور پروانه ساختمانی و نارضایتی مردم گفت: برآیند کوشش مسئولان باید رضایتمندی و آسایش مردم باشد که بعضی نسبت به این وظیفه مهم بی توجهی می نمایند.

استاندار همدان اعلام نمود: مردم از نرخ دستمزد مهندسان نظام مهندسی استان نیز گلایه مند هستند و این مورد مهم باید در کمیته مربوطه با نظارت معاونت امور عمرانی استانداری بازنگری و قانونمند گردد.

منبع: اتاق بازرگانی ایران
انتشار: 25 آذر 1399 بروزرسانی: 25 آذر 1399 گردآورنده: henjesblog.ir شناسه مطلب: 2132

به "مسائل و موانع حوزه عمران و خدمات فنی مهندسی همدان آنالیز شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مسائل و موانع حوزه عمران و خدمات فنی مهندسی همدان آنالیز شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید