کاهش ترس؛ چگونه با ترس مقابله کنیم؟

به گزارش هنجس بلاگ، برای کاهش ترس راه های گوناگونی وجود دارد و روانشناسان روش های مختلفی را برای آن بیان نموده اند اما شاید تجربیات شخصی افراد در مقابله با ترس ملموس تر از روش های روانشناسانه باشد.

کاهش ترس؛ چگونه با ترس مقابله کنیم؟

ترس دشمن پیروزیست. بهترین اتفاقات در زندگی حاصل پذیرفتن ریسک های عظیم است. اگر ترس بر شما حکمرانی کند، شما نمی توانید ریسک پذیر باشید و در نهایت به پیروزیتی که لیاقتش را دارید نخواهید رسید. ترس باعث می گردد شما همواره عقب بکشید و جرئت مقابله با آن را نداشته باشید.

من هرچیزی که از زندگی یاد گرفتم از کارهایی بوده که ابتدا از آنها می ترسیدم مثلا خروج از یک کاری که مرا آزار می داد، درخواست از همسرم برای ازدواج و به سرپرستی قبول کردن دو کودک.

این بدان معنا نیست که این کارها در ابتدا سخت نیستند. حتما سختند اما من توانستم آنها را کنترل و مدیریت کنم و توانستم با کاهش ترس های لحظه ای، شرایط حساس در زندگی را کنترل و مدیریت کنم.

بیشتر بخوانید: غلبه بر ترس از شکست با 13 راه حل ساده

در اینجا 4 روش کاربردی برای کاهش ترس به تفصیل توضیح داده شده است:

1. شجاعت را بالاتر از امنیت ببینید

نظرسنجی های گوناگون نشان می دهد که افراد برای امنیت نسبت به هرچیز دیگر بیشتر ارزش قائلند. افراد حاضرند شغلی که از آن متنفرند را انتخاب نمایند، به ازدواج نامناسب تن دهند، عادات تخریب نماینده خود را ادامه دهند و ... فقط به خاطر این که احساس امنیت نمایند.

برای مقابله با ترس شما باید بتوانید ارزش امنیت را با شجاعت جابجا کنید. شما باید یک بار برای همواره تصمیم بگیرید و با خودتان در این تصمیم عهد ببندید که برای پیروزیت به جای آنکه به چیزهایی تن دهید که برای شما ایجاد حس امنیت می نماید، شجاعت را در اولویت قرار دهید.

2. بین ترس و احتیاط تمایز قائل شوید

بیشتر ترس ها غیر منطقی هستند. به عنوان مثال شما ممکن است از برقراری تماسی خودداری کنید چرا که فکر می کنید شاید آنچنان مکالمه تان خوب پیش نرود. در این حالت باید قبول کنید که شکست خورده اید. یا این که تصور کنید که می ترسید با همکارتان که آدمی گردن کلفت است روبه رو شوید و یا مخالفت کنید و یا این که می ترسید کسب و کار خودتان را راه بیاندازید چرا که نمی توانید آینده را پیش بینی کنید.

همین ترس های غیر منطقی است که شما را عقب نگه داشته و از پیروزیت دور نگه می دارد.

باید بدانید نوع دیگری از ترس وجود دارد که در واقع احتیاط کاری است و نه ترس. به عنوان مثال شما ممکن است از رانندگی بی محابانه بترسید چرا که شاید موجب تصادفتان گردد و یا این که از دستگیر شدن به دلیل فروش مواد غذایی مسموم به دیگران بترسید.

احتیاط چیز خوبیست. فقط باید مطمئن شوید که مثلا در پذیرش یک ریسک منطقی در کسب و کار تظاهر به احتیاط نمی کنید چرا که این دیگر در حوزه احتیاط قرار ندارد و ترس خالص است!

بیشتر بخوانید: چرا تردید در تصمیم گیری پیروزیت را به مخاطره می اندازد؟

3. برای کاهش ترس برنامه داشته باشید

اگر آن چیزی که می ترسید خارج از کنترلتان باشد(مانند رکود مالی)، یک برنامه مخصوص و دقیق تدوین کنید تا بتوانید زمانی که با این مسائل رو به رو شدید، با این شرایط خود را سازگار کنید. کارتان را بر اساس برنامه انجام دادید، برنامه تدوین شده را در کنار بگذارید و شجاعت فراموش کردن آن حادثه را داشته باشید. زمانی که کارهای لازم را بر مبنای برنامه انجام دادید، دوباره باید کارتان را از سر بگیرید.

اما اگر آنچه که از آن می ترسید در کنترل شما قرار گرفته است باید چند لحظه را برای آماده کردن خودتان صرف نموده و سپس اقدام کنید.

منظور من الان است و نه فردا و هفته دیگر و ... همین الان قبل از آنکه ادامه این متن را بخوانید آن فرد را صدا بزنید، آن ایمیل را ارسال کنید، برنامه تجارتتان را بنویسید و ... فقط همین الان!

بیشتر بخوانید: غلبه بر ترس را چگونه بیاموزیم؟

4. ترس را به هیجان مبدل کنید

با جنبه جالب ترس همگام شوید. آخرین باری که سوار ترن هوایی شدید را به خاطر بیاورید. احتمالا بسیار ترسیده اید اما در عین حال لحظات خاطره انگیز و خوبی را سپری نموده اید.

زندگی را بدون ترس و شجاعت مقابله با آن تصور کنید. قطعا زندگی بسیار آرام و بی مزه به نظر خواهد آمد اگر ترسی وجود نداشته باشد.

یک تجربه شخصی: می خواهم این نکته را اضافه کنم که در زندگی من نیز امنیت اهمیت بالایی داشت که باعث می شد من شرایط سخت و ناگوار را بتوانم تحمل کنم. نمی خواهم با اشاره به جزئیات خسته تان کنم اما بگذارید بگویم فقط زمانی توانستم پیروز شوم که تفکر و ذهنیتم را تغییر دادم. این تغییر ذهنیت فقط با فرمول بالا انجام شد و زندگی مرا ساخت.

امروزه بر خلاف گذشته از کشف چیزهایی که از آنها می ترسم هیجان زده می شوم چراکه می دانیم یک اتفاق جذاب در حال رخ دادن است و سپس به یاری شجاعتم به سراغ آن می روم.

آیا شما هم تجربیاتی در زمینه مبارزه با ترس دارید؟ آن را با مخاطبان خبرنگاران در میان بگذارید.

برگرفته از: inc

گروه روانشناسی خبرنگاران

منبع: setare.com
انتشار: 17 بهمن 1399 بروزرسانی: 17 بهمن 1399 گردآورنده: henjesblog.ir شناسه مطلب: 2400

به "کاهش ترس؛ چگونه با ترس مقابله کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کاهش ترس؛ چگونه با ترس مقابله کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید