گریز از مرکز فساد

به گزارش هنجس بلاگ، دردسرهای ترامپ تمامی ندارد او هر روز که به انتخابات سال آینده ریاست جمهوری آمریکا نزدیک تر می شود، با دردسرهای تازه ای روبه رو می شود.

گریز از مرکز فساد

به گزارش گروه رسانه های خبرنگاران، دردسرهای ترامپ تمامی ندارد. او هر روز که به انتخابات سال آینده ریاست جمهوری آمریکا نزدیک تر می شود، با دردسرهای تازه ای روبه رو می شود. هر روز یکی از یاران غارش به دلیلی از دور و بر او متفرق می شوند؛ یک روز خود او بر آنها خشم می گیرد و دستور ابطال مجوز ورودشان به کاخ سفید را می دهد و روز دیگر دشمنان و رقبای سیاسی ترامپ یعنی دموکرات ها یکی از یارانش را هدف می گیرند و او را از دور خارج می کنند. از پنجشنبه هفته ای که گذشت، فرایند استیضاح ترامپ وارد فاز نهایی خود شد و آنطور که برخی دموکرات ها گفته اند، شاید ترامپ تعطیلات کریسمس را به جای کاخ سفید در برجش بگذراند و شاید هم با جستن از این بازی بزرگ سیاسی، رقابت های انتخاباتی سال آینده را از همین حالا برنده شود. بازی پیچیده ای که 2 طرف پیگیری می کنند، باید برنده ای داشته باشد و بی فرجام نیست. دموکرات ها البته پفراینده ترامپ را صرفا به دلایل سیاسی و سیاسی کاری های خاص اینگونه سمج و مصرانه پیگیری می کنند و همین هم سبب نارضایتی و عصبانیت ترامپ شده است.

وی هر بار که سخنرانی می کند، طعنه ای به دموکرات ها می زند که شما که خدایگان فساد و تباهی در سیاست هستید، چطور دیگران را شماتت می کنید. ترامپ حالا برای رقابت های نفسگیر خود با دموکرات ها هم در جریان استیضاح و هم در رقابت های انتخاباتی سال آینده ریاست جمهوری به یارانش نیاز دارد؛ شاید بیشتر از همواره. وی اگر فرصتی بیابد کمی به عقب بازشود، شاید با احتیاط بیشتری با یاران انتخاباتی خود که بدون آنکه ترامپ امید پیروزی داشته باشد با وی همراه بودند، برخورد کند. ترامپ در قربانی کردن یاران انتخاباتی اش دست کمی از دموکرات ها نداشت. آنچه ترامپ را این روزها بیشتر از همواره آزار می دهد، باز بودن پفراینده انتخابات سال 2016 است. وی در رقابتی نفسگیر و پایاپای بر هیلاری کلینتون پیروز شد اما اگر قرار بر شمارش تعداد آرا و نه رأی الکترال بود، اکنون آمریکا نخستین رئیس جمهور زن تاریخ خود را به جای ترامپ در کاخ سفید می دید. مهم ترین اتهام ترامپ که هنوز گریبان وی را گرفته و می فشارد، اتهام همکاری با روس ها در جریان پیروزی بر هیلاری کلینتون است. همه قهر و آشتی های ترامپ و حتی همین جریان استیضاحش ریشه در همان پفراینده دارد؛ پفراینده ای که بسکمک از یاران ترامپ را از دور و برش پراکنده کرد و وی لقب بی تیم ترین رئیس جمهوری ایالات متحده را از آن خود کرده است.

به بهانه اوکراین گیت به بررسی 8 پفراینده ای می پردازد که هرکدام شان ترامپ را مدت ها به خود مشغول کرد و هزینه ای بزرگ برای آنها داد.

پاپادوپولوس و دروغ هایش

جرج پاپادوپولوس مشاور پیشین کمپین انتخاباتی دونالد ترامپ در اکتبر سال 2017 پذیرفت درباره هماهنگی اعضای کارزار ترامپ با روسیه قبل از انتخابات سال 2016 به اف بی آی دروغ گفته است.

رابرت مولر، بازرس ویژه وزارت دادگستری آمریکا که مسؤولیت پفراینده دخالت روسیه در انتخابات را بر عهده داشت، درباره اقدامات پاپادوپولوس گفت: او با دروغ هایش سعی داشته از اهمیت نقش خود به عنوان شاهد این ماجرا و همچنین میزان آگاهی دیگر اعضای کارزار انتخاباتی ترامپ از این ارتباط ها بکاهد. از جمله افراد روس که پاپادوپولوس با آنها ارتباط داشته، جوزف میفسود استاد دانشگاه روس در لندن است که به پاپادوپولوس گفته بود روسیه مدارکی علیه هیلاری کلینتون، رقیب انتخاباتی ترامپ دارد که شامل هزاران ایمیل می شود.

دادستان های پفراینده جرج پاپادوپولوس با اظهار اینکه او با آنها همکاری نکرده و دروغ هایش نیز تحقیقات شان را با مانع روبه رو کرده، خواهان آن شده بودند وی به 6 ماه زندان محکوم شود. با این حال دادگاه، مشاور کارزار انتخاباتی ترامپ را به 14 روز حبس، یک سال آزادی مشروط و 200 ساعت کار خدماتی محکوم کرد. پاپادوپولوس همچنین به پرداخت 9 هزار و 500 دلار جریمه محکوم شده است. پیش از اعلام حکم، پاپادوپولوس با خواندن متنی گفت اشتباه کرده و از این کارش شرمنده و پشیمان است. وی گفت: مردم مسخره ام می کنند و من بشدت افسرده ام. این تحقیقات پیامد جهانی داشت و آنچه اهمیت دارد حقیقت است. من آماده ام تا حکمم را بپذیرم. به گزارش شبکه خبری سی ان ان، پاپادوپولوس پذیرفته است در دیدارش با روس ها درباره امکان دیدار ترامپ با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه نیز صحبت کرده است. ترامپ در توئیتی پاپادوپولوس را فردی غیر قابل اعتماد و تشنه شهرت دانست که نقش زیادی در کمپین او نداشته است.

مایکل کوهن، وکیل خلافکار

مایکل کوهن حقوقدان آمریکایی است که از آوریل سال 2018 زیر ذره بین تحقیقات رابرت مولر بازپرس ویژه تحقیقات قرار گرفت.

کوهن اگرچه در زمان کارزار انتخاباتی گفته بود حاضر است برای ترامپ جلوی گلوله نیز بایستد اما خیلی زود به اقدامات غیر قانونی خود با دستور ترامپ اعتراف کرد.

کلاهبرداری بانکی، تخلف در هنگام برگزاری کمپین انتخاباتی و پرداخت حق السکوت به یک بازیگر فیلم های غیر اخلاقی که با ترامپ ارتباط داشته، بخشی از اتهامات کوهن بود که اثبات شد.

کوهن در جریان بازپرسی ها اعتراف کرد قوانین مالی کمپین انتخاباتی را به دستور ترامپ و برای هدف اصلی تأثیرگذاری در انتخابات ریاست جمهوری 2016 نقض کرده است. نوامبر 2018 کوهن اقرار دیگری مبنی بر دروغ گفتن به یک کمیته سنا درباره تلاش برای ساختن برج ترامپ در مسکو را پذیرفت. دسامبر 2018 او به 3 سال زندان و پرداخت 50 هزار دلار محکوم شد.

وکیل شخصی سابق ترامپ پیش از اینکه دوران محکومیت خود را شروع کند، در نامه ای خطاب به اعضای کنگره و کمیته تحقیق در رابطه با استیضاح ترامپ نوشت به بیش از 14 میلیون فایل دسترسی دارد که می تواند به کمیته های کنگره برای تحقیقات علیه ترامپ کمک کند. در همین رابطه وکلای کوهن هم در یادداشتی به دموکرات های کنگره توضیح دادند موکل شان به تیم بازرس مولر و کمیته اطلاعاتی مجلس کنندگان آمریکا درباره شواهدی که از مشارکت ترامپ یا اطلاع او درباره توطئه مجرمانه همدستی با روسیه برای پیروزی در انتخابات 2016 حکایت دارد، چه گفته است. این شواهد و اسناد در حالی منتشر شده که ترامپ این اظهارات کوهن را از پایه رد کرد و گفت: او با این کارها دنبال این است که مدت زندانش را کمتر کند.

نظامی بازنشسته در دام سیاستمداران

مایکل فلین سپهبد بازنشسته و یکی از اولین کاندیداهای معاونت ترامپ بود. وی نخستین عضو از دولت ترامپ بود که رسما به جرم خود در جریان تحقیقات پفراینده روسیه اعتراف کرد. مایکل فلین را می توان در زمره افرادی قرار داد که فریب سیاستمداران و لابیست های حامی ترامپ را خورده اند. مشاور سابق امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا خیلی زود از سمت خود استعفا کرد و با رابرت مولر، دادستان ویژه پفراینده روسیه نهایت همکاری را داشت و به همین خاطر مولر از دادگاه خواست برای او عملا مجازات حبس در نظر نگیرد. او در بازپرسی ها اعتراف کرد با سفیر روسیه درباره لغو تحریم های دولت پیشین آمریکا علیه روسیه مذاکره کرده است. فلین ژانویه 2017 میلادی گفته بود هرگز درباره تحریم های آمریکا علیه روسیه با کیسلیاک مذاکره نکرده است. دروغگویی به اف بی آی جرمی است که 5 سال زندان مجازات آن خواهد بود. در حکم اولیه قاضی فدرال، فلین مستحق محکومیت به 6 ماه زندان شناخته شد. فلین دسامبر 2017 میلادی به این مساله اعتراف کرد که به ماموران اف بی آی درباره مذاکراتش با سرگئی کیسلیاک، سفیر وقت روسیه در واشنگتن حقیقت را نگفته است. رابرت مولر، دادستان ویژه پفراینده روسیه از قاضی پفراینده خواست تا فلین را به خاطر خدمات نظامی اش و همکاری مستمر و چشمگیر در جریان تحقیقات این پفراینده، زندانی نکند. وکلای فلین در آن زمان از دادگاه خواستند موکل شان را به 200 ساعت خدمات اجتماعی محکوم کند. وکلای فلین معتقد بودند که چون مشاور سابق امنیت ملی آمریکا نسبت به این مساله آگاهی نداشته که دروغگویی به ماموران اف بی آی جرم است مستحق تخفیف در مجازات است. دونالد ترامپ اگرچه اعلام کرده بود فلین مرد درستکاری است اما آنطور که انتظار می رفت از وی حمایت نکرد و صرفاً به تکذیب هرگونه همکاری با روسیه در انتخابات آمریکا بسنده کرد.

پولشویی به سبک لابیست ترامپ

پل جان مانافورت متولد 1949، لابیست جمهوری خواه و رئیس ستاد انتخاباتی ترامپ در سال 2016 بود. وی همچنین مشاور انتخاباتی کمپین ریاست جمهوری جمهوری خواهانی چون جرالد فورد، رونالد ریگان، جرج هربرت واکر بوش، جرج دبلیو بوش و جان مک کین بوده است.

وی مشاور فردیناند مارکوس (دیکتاتور فیلیپین)، جوناس ساویمبی (سیاستمدار و نظامی اهل آنگولا) و ویکتور یانوکوویچ (سیاستمدار فاسد اوکراینی که دست به انقلاب نارنجی زد) بود. اعمال مفسدانه مانافورت به حدی است که سال 1992 شرکت لابی گری تحت هدایت وی به حمایت و تلاش برای لابی به نفع ناقضان حقوق بشر متهم شد.

30 اکتبر 2017 مانافورت پس از صدور کیفرخواست توسط هیأت منصفه فدرال به عنوان بخشی از تحقیقات رابرت مولر درباره اقدامات ترامپ، توسط اف بی آی بازداشت شد. شرکت در توطئه برای پولشویی، عدم ارائه گزارش از حساب های بانکی و مالی خارجی، اظهارات دروغین و گمراه کننده در اسناد ثبت و ساخت اظهارات دروغین بخشی از این اتهامات است. بر اساس گزارش دادستانی، مانافورت بیش از 18 میلیون دلار پولشویی کرده است؛ پولی که وی برای خدمات لابی و مشاوره برای ویکتور یانوکوویچ، رئیس جمهور پیشین اوکراین، دریافت کرده و مالیات آن را پرداخت نکرده است. مانافورت پس از ارائه وثیقه 11 میلیون دلاری از حبس خانگی خارج شد اما فوریه 2018 دادگاه وی را به ارائه شهادت دروغ به دادگاه و کلاهبرداری بانکی در ویرجینیا به مبلغ 30 میلیون دلار متهم کرد و در نهایت مانافورت به 5، 7 سال حبس محکوم شد. هرچند رئیس جمهور آمریکا پس از این اتفاقات، همواره ارتباط و نزدیکی با مانافورت را تکذیب کرده است اما انتصاب وی به ریاست ستاد انتخاباتی ترامپ نشان از اعتماد و ارتباط ویژه این دو دارد، ضمن اینکه ترامپ در جریان دادگاه مانافورت همواره با او ابراز همدردی کرده و درصدد بود با استفاده از اختیارات خود مانافورت را عفو کند.

ریک گیتس، دزدی که به دزد زد

ریک گیتس، مشاور سابق سیاست خارجی ترامپ، نخستین شکار مولر در اکتبر2017 بود. وی معاون مدیر کارزار انتخاباتی ترامپ، پل مانافورت و یکی از شاهدان کلیدی پفراینده مانافورت محسوب می شود. گیتس ابتدا در دادگاه مجرم شناخته شد و پس از آن پذیرفت که با دادستان ها به شرط کاهش مجازات هایش همکاری کند. وی پس از حضور در دادگاه گفت که به درخواست مانافورت، حساب های بانکی خارجی وی را افشا نکرده، از فعالیت های او در لابی های تجاری با اوکراین آگاه بوده و به او کمک کرده تا درآمدهایش را پنهان کند.

ریک گیتس که به گفته شاهدان این پفراینده، دست راست مانافورت در فعالیت های تجاری چند میلیون دلاری او محسوب می شود، سعی داشت در جریان ادای شهادت در دادگاه از نگاه به پل مانافورت خودداری کند.

او گفت که چگونه به همراه پل مانافورت 15 حساب بانکی خارجی را پنهان کرده و چگونه مانافورت ده ها میلیون دلار درآمد از طریق کار با نیروهای طرفدار روسیه در اوکراین کسب کرده است.

او از فعالیت های شان در حمایت از ویکتور یانوکوویچ، رئیس جمهوری پیشین اوکراین پرده برداشت و توضیح داد که چگونه حامیان یانوکوویچ پول های آنها را از حسابی در قبرس به حساب مانافورت منتقل کرده اند.

ریک گیتس همچنین اعتراف کرد که خود او نیز از پل مانافورت سرقت کرده و صدها هزار دلار از پول های مانافورت را به کمک گزارش های غیرواقعی از هزینه ها، جمع آوری و در یک حساب بانکی در بریتانیا پنهان کرده است. گیتس 45 ساله به بازرس ویژه در پیشبرد تحقیقاتش درباره نقش روسیه در انتخابات نوامبر سال 2016 و رابطه احتمالی میان مسکو و اعضای ستاد ترامپ کمک کرد.

20 سال زندان برای متخصص تئوری توطئه

راجر استون 67 ساله، مشاور سابق و متحد دونالد ترامپ در 7 مورد دروغگویی به کنگره، جلوگیری از اجرای عدالت و جعل و دستکاری در ادله مجرم شناخته شد. از استون به عنوان یک تمیزکننده سیاسی (Fixer) یاد می کنند. او در کمپین انتخاباتی دونالد ترامپ در سال 2016 منشأ بسکمک از تئوری های توطئه و اتهام های بی اساس بوده است. استون نخستین بار در سال 1998 ترامپ را به نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تشویق کرد و اولین مدیر کارزار انتخاباتی او بود. وی از دهه 1970 در کارزارهای انتخاباتی سیاستمدارانی چون ریچارد نیکسون، رونالد ریگان، جک کمپ، باب دال و دونالد ترامپ فعالیت کرده است. او در دهه 1980 به لابی گری اشتغال داشت و گروه لابی گری بلک، مانافورت، استون را به همراه پل مانافورت و چارلز آر بلک جونیور تأسیس کرد. یکی از جرم های استون دروغ گفتن پیرامون زمان انتشار مطالبی جهت تخریب هیلاری کلینتون، نامزد دموکرات ریاست جمهوری در سال 2016 است. جعل و دستکاری ادله ممکن است 20 سال زندان به دنبال داشته باشد و باقی جرائم نیز هرکدام 5 سال حکم زندان دارند. دونالد ترامپ طبق معمول، ایراد اتهام علیه مشاوران و نزدیکان خود را کار حامیان کلینتون دانست و استون را بیگناه توصیف کرد. استون از هفته گذشته به دست ماموران اف بی آی و به اتهام کارشکنی در راه قانون، اثرگذاری بر شهادت افراد و ارائه اظهاریه های کذب به ماموران قانون بازداشت شده است. به گزارش روزنامه بریتانیایی گاردین، 5 مورد اظهاریه کذبی که در کیفرخواست استون مورد استناد قرار گرفته مربوط است به اطلاعاتی که او درباره ارتباطش با وب سایت افشاگر ویکی لیکس و بنیانگذار آن یعنی جولین آسانژ به ماموران قانون داده است. در کیفرخواست آمده است که راجر استون در تابستان سال 2016 یعنی چند ماه پیش از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات با مقامات ارشد در کارزار انتخاباتی ترامپ در تماس بوده و به آنها وعده انتشار اطلاعاتی علیه هیلاری کلینتون توسط ویکی لیکس را داده است.

تاجرانی برای دزدی اطلاعات

لئو پارناس و ایگور فرومن متولد اوکراین و بلاروس و از شهفرایندان ایالات متحده هستند که عملاً از اواخر سال 2018 از سوی رودی جولیانی برای اقدامات خرابکارانه سیاسی استخدام شدند. اواخر سال 2018 رودی جولیانی این دو نفر را برای جست وجوی اطلاعات آسیب رسان درباره رقبای سیاسی آمریکایی ترامپ به اوکراین فرستاد. مأموریت آنها پیدا کردن افراد و اطلاعاتی بود که می توانند برای تضعیف تحقیقات دادستان ویژه (مولر) و همچنین تضعیف جوزف بایدن، رقیب انتخاباتی ترامپ مورد استفاده قرار گیرند. نکته مهم اینکه حذف ماری یانوویچ، سفیر ایالات متحده در اوکراین نیز در نتیجه فعالیت های آنها و گزارش هایی که جولیانی ارائه می کرد انجام شده است. اقدام توطئه آمیز، دستکاری در اسناد، فریبکاری و تخلف مالی در جریان کارزار انتخاباتی آمریکا و انتقال پول از منابع خارجی به نامزدهای انتخابات ایالتی و فدرال از جمله دیگر اتهام های مطرح علیه این دو بازرگان آمریکایی نزدیک به وکیل شخصی دونالد ترامپ عنوان شده است. یکی دیگر از موارد اتهامی این دو بازرگان مخفی کاری درباره منشأ کمک های مالی است که سال 2018 در اختیار چندین نامزد جمهوری خواه در انتخابات محلی و ایالتی آمریکا قرار داده شده است. تحقیقات انجام شده در رابطه با این موارد اتهامی نشان می دهد منشأ بخشی از این پول ها روسیه بوده است. در این راستا برخی رسانه های آمریکایی مدعی شده اند که دو فرد یادشده در ارائه کمک مالی 325 هزار دلاری به کمپین انتخاباتی دونالد ترامپ برای انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 مشارکت داشته و سال 2018 نیز به یک ضیافت شام در کاخ سفید دعوت شده بودند. دونالد ترامپ مطابق پفراینده های قبلی، این ارتباط را از اساس منکر شد اما تصاویری که از حضور فرومن و پارناس در کنار ترامپ در کاخ سفید منتشر شده در تضاد کامل با این ادعاست.

وکیل معتمد الیگارش ها

الکس فان درژان وکیل هلندی- بلژیکی در آمریکا در جریان بازرسی های رابرت مولر در تاریخ 20 فوریه 2018 گناهکار شناخته شد. وی متهم به تغییر راستا پفراینده و انکار حقیقت در جریان بازپرسی ها بود و در نهایت به پرداخت 20 هزار دلار جریمه و 30 روز زندان محکوم شد.

یکی از تخصص های وی لغو یا پیشگیری از مصادره اموال ثروتمندانی بود که به دلایلی در دادگاه محکوم می شدند. قبول پفراینده تعدادی از متنفذان سیاسی اوکراین از جمله فعالیت های او است. او در قبول پفراینده دادگاه های دولت در برابر افراد نیز مشهور بود.

پس از دادگاه و اعلام جرم علیه وی، او از همه فعالیت های حقوقی در هلند، آمریکا و انگلستان محروم شد. او همچنین به همکاری با مانافورت و ریک گیتس برای بهبود شهرت یانوکوویچ در ایالات متحده متهم است. فان درژان که به زبان روسی نیز مسلط است، نفوذ قابل توجهی در بدنه الیگارشی حکومت اوکراین داشت.

این وکیل هلندی- بلژیکی چهارمین نفری بود که در جریان بازپرسی های مولر تحت بازپرسی قرار گرفت. هرچند پفراینده فان درژان به طور مستقیم با پفراینده ابهامات انتخابات سال 2016 مرتبط نیست اما روابط وی با مانافورت و گیتس در شرق اروپا سبب شد پای وی نیز به این پفراینده کشیده شود و در نتیجه مشخص شد او هم در این پروسه مرتکب تخلفاتی شده است.

انتشار نام فان درژان برای سیاسیون شرق اروپا و تعداد زیادی از لابیست های آمریکایی به عنوان متهم پفراینده، نگرانی هایی را برای سرمایه گذاران خارجی در آمریکا پدید آورد و همین امر سبب شد دادگاه تا حدی با تسامح در پفراینده وی برخورد کند.

منبع : وطن امروز

بازگشت به صفحه رسانه ها

منبع: خبرگزاری تسنیم
انتشار: 20 دی 1398 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: henjesblog.ir شناسه مطلب: 65

به "گریز از مرکز فساد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گریز از مرکز فساد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید